CHP'li İBB yönetiminden peyzaj rezaleti

İstanbul'un simgelerinden cami figürlerini kaldıran yeni İBB yönetiminin şimdi de bir çok noktada peyzaj yerine tercih ettiği grafiti çalışmalarıyla kentin tarihi derinlik ve estetiğini yok etme girişimine pek çok kesimden tepki yağdı.

GİRİŞ 08.10.2020 23:04 GÜNCELLEME 10.10.2020 13:53
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış

CHP yönetimi altında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) her geçen gün kimliğinden kaybetmeye devam ediyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'Çevre güzellemesi' adı altında yaptığı kimlik ve kültür katliamı sosyal medyada insanların nefretini toplandı.

 

 

İBB SÖZCÜSÜ MURAT ONGUN: İSTANBUL’UN DUVARLARINA RENK GELİYOR

 

 

İBB Sözcüsü Murat Ongun'un "İstanbul’un duvarlarına renk geliyor. Yol kenarlarında yüksek maliyetli peyzaj çalışmaları yerine gri duvarları sanatçıların tuvaline dönüştürüyoruz." diye paylaştığı videodaki görüntüler "İstanbul'a yazık oldu" şeklinde yorumlandı.

 

HİLMİ TÜRKMEN: İNSAN ÜZÜLMEDEN EDEMİYOR

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yapılan çalışmalar sonucu oluşan manzranın İstanbul'a yakışmadığını belirterek "Burası Güney Afrika’da bir banliyo mahallesi ya da ana arterde olmayan bir duvar olsaydı sorun yoktu. Fakat burası Kadıköy Üsküdar arasındaki ana yol. Buradan her gün milyonlarca insan geçiyor. Keşke yeşili, renk renk çiçekleri görmeye devam etselerdi. İnsan üzülmeden edemiyor." dedi.

MÜCAHİT BİRİNCİ: NE DERİNLİK VAR NE KALİTE! HOYRAT!

AK Parti eski Grup Başkan Vekili Mücahit Birinci AK Parti ve CHP dönemini karşılaştıran 4 kare paylaşrak "İlk resim E-5 kenarı CHP vizyonu. Ne derinlik var ne kalite! Hoyrat! Oysa İstanbul... Dünyanın en önemli kenti belki de...Diğer peyzajlar ise bizim zamanımızdan... Çok yazık!" ifadelerini kullandı.

HİLAL KAPLAN: ZEVKSİZLİK

Sabah yazarı Hilal Kaplan: Yeşilliklerle çiçeklerle bezeli peyzaj yerine bu zevksizliği koymak ve bunu “yeşil istanbul” hesabı üzerinden paylaşmak

MURAT ALAN: MALİYET BAHANE Mİ SİZE?

Yeni Akit Yazarı Murat Alan: “Peyzajı beceremiyoruz. İstanbul’u kurttuk. İki avuç çim atsak, sulayacak becerimiz dahi yok” Diyemedikleri için, “yüksek maliyet” ayaklarıyla işin içinden çıkmaya çalışıyorlar. Ekrem İmamoğlu siz 50 kuruşluk maskeye 3 lira veren adamlarsınız maliyet bahane mi size..

HACI YAKIŞIKLI: GÖZ BOYAMA ÇALIŞMALARI

Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı: Ekrem İmamoğlu; "Doğa, yeşil, çevre, orman, GEZİ, ağaç.." diye geldi; ağaç ve çiçeklerle bezenen yeşil peyzaj çalışmaları yerine "duvarları boyuyoruz" diye göz boyama çalışmalarına başladı! İşte bunlar hep antrikot! Yiyebilene afiyet olsun..!

MURAT ÖZER: BİR YILDA YOK ETTİLER

Sanat Tarihçisi Murat Özer estetikten mahrum yeni düzenlemeye sitem ederek "İstanbul'un yolları lale ve gül bahçesi gibiydi. Avrupa başkentlerinde böyle peyzaj yoktu. Bir yılda yok ettiler." dedi.

CEYHAN ULUS: REZALET ÖTESİ

Ceyhan Ulus: CHP'li İBB yine vizyonsuzluğun sınırlarını zorluyor. Sesi azaltan, yemyeşil güzelim peyzaj yerine, yol duvarlarını Küba varoşları gibi boyamak hangi gezi zekalının fikri acaba! Bu renkleri çok seviyorlarsa evlerini böyle boyasınlar! Rezalet ötesi!

UMUT MÜRARE: SIZCE HANGISI?

Sanatçı Umut Mürare: Sizce hangisi? Peyzaj mı Grafiti mi?

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 104
  • Namyelüs 3 yıl önce Şikayet Et
    Batı devşirmelerinden ne beklersiniz?
    Cevapla
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya hadi diyelim maliyet diye yapmadın. Bakımını beceremeyeceğini anladın. Ama bu ne zevksiz bi tasarımdır gerçekten. İğrenç bir renk karmaşası sadece. Bari güzel bir resim yaptır
    Cevapla
  • mermus 3 yıl önce Şikayet Et
    dokunmayın ekreme. doğaçlama yapmaya kalkarsa yol kenarlarına çöpleri yığar.
    Cevapla
  • ESKİ YENİ 3 yıl önce Şikayet Et
    KILIÇDAROĞLU -maraş..efendim ne maraş İMAMOĞLU - istanbul.. efendim ne istanbulu
    Cevapla
  • bülent 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim insanlar senden hizmet bekliyor, saçma sapan işler değil..
    Cevapla
  • vatandaş 34 3 yıl önce Şikayet Et
    adamın çapı bu kadar gelecegin C.başkanıymış ya iyi oluyor elinden geleni yap sayın başkan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!