HDP'liler gözaltında! DEVA Partisi ve CHP'den skandal açıklamalar

HDP'nin yaptığı sokak çağrısından sonra çıkan sokak olaylarına ilişkin bu sabah başlatılan operasyonlar, CHP'li isimleri ve DEVA Partisi'nden Mustafa Yeneroğlu'nu rahatsız etti.

HDP'liler gözaltında! DEVA Partisi ve CHP'den skandal açıklamalar
HDP'liler gözaltında! DEVA Partisi ve CHP'den skandal açıklamalar
GİRİŞ 25.09.2020 11:08 GÜNCELLEME 26.09.2020 10:32
Bu Habere 268 Yorum Yapılmış

Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ Şenoğlu'nun da tutuklu bulunduğu 2014'teki Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilişkin soruşturma kapsamında 7 ilde 82 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

 

Son dakika: Peş peşe operasyon haberleri: HDP'li isimler gözaltında!

OPERASYONLA GÖZALTINA ALINDILAR

 

Sabah karşı başlayan operasyonlar kapsamında aralarında eski HDP milletvekillerinin de bulunduğu bazı isimler gözaltına alındı.

HDP'ye en yakın isimlerden biri olarak partide öne çıkan İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Twitter'dan operasyonların karşısında durdurduğunu gösterdi. Tanrıkulu, "Ayhan Bilgen, Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan ve birçok siyasetçi sabah saatlerinde gözaltına alındılar. Nedeni 6-8 Ekim 2014 Kobane olaylarıymış. Aradan tam 6 yıl geçmiş, soruşturulmuş, ifade vermiş ve yargılanmışlar" ifadelerini kullandı.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise, "Kars’ın seçilmiş Belediye Başkanı Ayhan Bilgen den, RTÜK üyesi Ali Ürküt’e, Sırrı Süreyya Önder’e kadar yüzlerce insan, uydurulmuş gerekçelerle zulm altına alınıyorsa, bedeli ağır olur. Zalimler unutmasın adalet er geç herkese lazım olur" diye tweet attı.

CHP'li Hüseyin Aygün, "Soruşturması bir yıldır süren, altı yıl önceki Kobani olayları için 82 siyasetçi gözaltında. Soruşturmanın başında geçen hafta Saray'a gidip hediye alan savcı bulunuyor. Gözaltına alınanlar yeri yurdu belli insanlar. Demek ki, AKP iyice sıkıştı ve HDP'ye vurarak rahatlayacak" ifadelerini kullandı.

Mahmut Tanal da Avukat Kerem Altınparmak'ın attığı "2014’te gerçekleşen Kobane olaylarına ilişkin suçlamalar HDP’li vekillerin ilk gözaltına alındığı 2016'da da vardı. Yani olayın üstünden 6, soruşturmanın üstünden en az 4 yıl geçmiş. Şimdi ne delil bulundu da 6 yıl sonra HDP'li siyasetçilere operasyon yapılmaya karar verildi?" tweetini alıntılayarak, "Konjonktüre göre, hesap görme adına mı hareket ediliyor?" dedi.

CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Yılmaz ise şu ifadeleri kullandı: "Yargıyı intikam aracı olarak kullanmanın dayanılmaz utancı... Düğün çıkışı Saraya giden savcının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan Kars Belediye Başkanı @ayhanbilgen bu suçlamanın hukuksuzluğunu 2017 yılında ispatlamış bir siyasi."

DEVA Partisi Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, sosyal medya hesabından, eski HDP milletvekillerinin de aralarında olduğu 82 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Olaydan 6 yıl sonra Ayhan Bilgen, Altan Tan, Süreyya Önder ve diğerlerinin sırf hukuki gerekçelerle gözaltına alınmış olduğunu düşünmek abesle iştigal olur. Yargıyı araçsallaştıran siyaset anlayışı adalet duygusunu ezdikçe terör örgütlerini sevindirir. Devlet adaletle yönetilir."

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi.

HDP'lilere yönelik operasyonların iktidar tarafından "gündem değiştirmek" adına yapıldığını iddia eden Özel, "6-8 Ekim olaylarının üzerinden altı yıl geçti. Hangi yeni delil var bilmek isteriz" dedi.

Özel'in konuya ilişkin açıklamalarının satır başları şöyle: "Bugün Ayhan Bilgen’i 6-8 Ekim olaylarında MYK üyesi olduğu için gözaltına alıyorlar. Sebep? Çünkü Kars’ın seçilmiş belediye başkanı ve HDP'nin elinde kalmış son il belediye başkanı. 'Eski görüntüler televizyonlarda dönebilir ve ekonomideki bu çöküş konuşulmayabilir ve yeniden Türkiye başka bir gündemin, AKP ve MHP için, kendileri için elverişli bir gündemin içerisine çekilebilir' diye düşünüyorlar. Ayhan Bilgen bir ilin belediye başkanı. Savcı Bey telefon açsa, 'Ayhan Bey ifadenize ihtiyacımız var' dese bırakıp gidecek değil herhalde belediyeyi. Kaçıp giderse işinize gelir, yerine valiyi koyarsınız. Ama Ayhan Bilgen’i yaka paça evinden gözaltına alarak götürüyorlar ve o görüntüleri servis ediyorlar. Amerika Birleşik Devletleri’nin Suriye Özel Temsilcisi, Türkiye'nin de yakından tanıdığı James Jeffrey, Suriye'de Türkiye'nin terör örgütlerine müdahale etmeyeceği garantisini verdi. Bu garantiyi bizim adımıza Jeffrey nasıl veriyor? Sonra altı yıl önceki bir mesele üzerinden bir algı operasyonu ve sindirme operasyonu yapıyorlar. Bunu vatandaşlarımızın değerlendirmelerine ve vicdanlarına havale ediyoruz."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 268
  • gerçek 3 yıl önce Şikayet Et
    deva değil , hastalik partisi
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Pkk ya deva partisi ve yardim partisi chp şehitlerimizin kani er gec sorulacak sizden
    Cevapla
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    geç te olsa adelet yerini buldu...
    Cevapla
  • Haydar 3 yıl önce Şikayet Et
    Hainler her zaman hain. Atatürk ün kurduğu parti de maalesef artık çökmüş durumda. Bebek katillerinin kurduğu parti de binlerce kişi nin sokaklara çıkmasını sağlayıp ortalığı yıkın naraları atanlar ın hesap zamanı geldi.
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Hainler!!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de deprem!
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü