Yunus Emre Kültür Sanat Sezonu Mazhar Alanson'la açıldı

Esenler Belediyesi'nin 2020-2021 yılı “Yunus Emre Kültür Sanat Sezonu" açılışını Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz yaptı. Gecede usta sanatçı Mazhar Alanson konser verdi.

Yunus Emre Kültür Sanat Sezonu Mazhar Alanson'la açıldı
Yunus Emre Kültür Sanat Sezonu Mazhar Alanson'la açıldı
GİRİŞ 10.10.2020 17:30 GÜNCELLEME 10.10.2020 17:31

Esenler Belediyesi 2020-2021 yılı kültür sanat sezonu, Anadolu’da Türkçe şiirin öncüsü olan tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre’nin vefatının 700. yılı vesilesiyle Yunus Emre’ye adandı. Esenlerliler ve İstanbullular, 'Yeni normal'in ilk kültür sanat sezonunda Yunus Emre’yle ilgili özel programlara katılırken aynı zamanda kültür-sanatla dolu bir yıl geçirecekler.

 

 

Esenler’deki kültürel faaliyetleri vatandaşlarla buluşturan Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün, 2020-2021 yılı 'Yunus Emre Kültür Sanat Sezonu'nun açılış töreni, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Yeni kültür sanat sezonunun açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz yaptı. Program, Yunus Emre'nin hayatının anlatıldığı belgesel gösterimi ve Yunus'u anlatan tiyatro oyunuyla başladı. Gecede pandemi kuralları titizlikle uygulandı. Salona, kapasitenin üçte biri kadar davetli alındı.

YUNUS EMRE'Yİ ESENLER'İN ÇOCUKLARIYLA BULUŞTURUYORUZ

 

 

"Her kültür sezonunda farklı bir değeri Esenler'in sokaklarında Esenler'in çocuklarıyla buluşturuyoruz" diyen Esenler Belediye Başkanı Göksu, "Bu seneyi Yunus Emre'ye adadık. İstedik ki Esenler'in çocukları, kültür sezonumuzu Yunus Emre'ye adadığımızı bilsinler. Yunus Emre gönül dünyamızda çok önemli yeri olan, sadakati, ahlâkı, doğayı, doğalı, gönlü, erdemi tarif eder bize" şeklinde konuştu.

KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ 2 MİLYON 100 BİN KİŞİ İZLEDİ

Esenler'in İstanbul'da kültür-sanatın başkenti hâline geldiğini belirten Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, şu sözleri söyledi:

"Bir pandemi süreci yaşıyoruz. Bugün bu süreci yaşamıyor olsaydık, yaptığımız konserlerde binlerce insanımızla birlikte olacaktık. Esenler, İstanbul'da kültürel etkinliklerde salonları en dolu olan ilçe. Şu zamana kadar olan kültürel etkinliklerimize 2 milyon 100 bin kişi katılmış. Esenler'de 2009 yılında göreve başladığımızda kültürel etkinlik salonlarımızdaki koltuk sayısı 250 adetti. Şu anda salonlarımızdaki koltuk sayımız 6 bin 660. Bir taraftan kültürün mekânını inşa etmek, bir taraftan kültürün içeriğini doldurmak ve bir taraftan da bu kültüre hizmet etmek, hakla buluşturmak bizim için çok önemli. Bizim burada çok ciddi bir avantajımız var. Pandemi sürecinde bir araya gelemiyoruz, o zaman biz kültür ve sanatı eve taşıyoruz dedik. Bu salonlarda yaptığımız bütün etkinlikleri evlerimize taşıdık. Şehir Ekranı TV, Radyo Esenler ve diğer sosyal medya mecralarımızla beraber bütün kültürel etkinliklerimizi binlerce insanın takip ettiği noktaya getirdik. Bugün pandemi devam etse de 'Yeni Normal' düzen içerisinde kültürel etkinliklerimizi en güzel şekilde bütün kardeşlerimize ulaştırmak üzere yola çıkıyoruz. Yolumuz hayırlı olsun."

YUNUS EMRE İLE DOLU BİR SEZON BİZİ BEKLİYOR

Sezon boyunca düzenlenecek etkinliklerle Yunus Emre'yi anlatacaklarını belirten İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayati Develi, "Etkinliklerimizi Yunus Emre'den ilham alarak yapacağız. Kültürümüzü, medeniyetimizi yeniden inşa etmek zorundayız. Yunus Emre'den alacağımız ilhamla ve diğer kaynaklardan beslenerek hem tiyatro hem sergi hem akademik toplantılar gibi birçok faaliyet yapacağız. Çok verimli geçeceğine inandığım bir sezona başlamak üzereyiz" dedi.

AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan da, "Esenler'deki kültür hazinelerimize adanan sezonlarda çok sayıda kültür-sanat etkinliği düzenleniyor. Esenler Belediyemize bu hazineleri bizimle buluşturduğu için teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

ESENLER KÜLTÜR SANATTA ÖRNEK BELEDİYE

Esenler Belediyesi'nin sanata olan duyarlılığının ve kültürel faaliyetlerinin diğer belediyelere de örnek olması temennisinde bulunan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, "Esenler Belediyemiz, kültür sanat sezonlarını tarihimizin önemli şahsiyetlerine adayarak bu ilham verici insanların, eserlerinin günümüzde yaşatılmasını başarıyla gerçekleştiriyor. Yapılan etkinliklerle bu değerli isimleri yeni nesillere hatırlatarak, çok kıymetli bir hizmete imza atıyorlar. Gücümüz bu millete hizmet ederek gönüller yapmak. Belediyelerimizin yıllardır bu konuda yazdığı başarı hikayelerini binlerce sayfada anlatsak yetmez. Yapanlardan bir kere daha Allah razı olsun. Bakanlığımız ve yerel yönetimlerimiz olarak fiziki imkanlarımızı kültür sanat dünyamızla paylaşmaya devam edeceğiz. Aynı duyarlılığı ve imkan paylaşımını da Esenler Belediyemizin örnek olduğu gibi tüm yerel yönetimlerimizden beklediğimizi ifade etmek istiyorum" dedi.

MAZHAR ALANSON KULAKLARIN PASINI SİLDİ

Gecede usta sanatçı Mazhar Alanson sahne aldı. Alanson, konsere "Yandım Yandım" şarkısıyla başladı. "Ah Bu Ben", "Sarı Laleler", "Benim Hala Umudum Var" gibi sevilen şarkılarını seslendiren sanatçıya, seyirciler ağızlarında maskeleriyle, sosyal mesafe kurallarına uyarak eşlik ettiler. Esenler'de 'Yeni normal'in ilk konseri renkli görüntülere sahne oldu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!