İYİ Parti'de kaos: FETÖ iddiası sonrası Özdağ için harekete geçildi

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, "Buğra Kavuncu İYİ Parti'ye gelmeden önce Meral Akşener'i FETÖ'cü olabileceği konusunda uyardım" açıklamasında bulundu. Bunun üzerine İYİ Partili Ümit Özdağ'ın ihracı için ilk adım atıldı. İstanbul'daki İYİ Parti ilçe başkanları, Özdağ'ın partiden ihracı ve disipline sevkine yönelik imza verdi.

GİRİŞ 20.10.2020 01:50 GÜNCELLEME 20.10.2020 02:22
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

CNN Türk'te Ahmet Hakan'a açıklamalarda bulunan Özdağ, "Koray Aydın İYİ Parti'de eş başkanlık kurmaya çalışıyor. İYİ Parti'yi kendi kontrolüne almaya çalışıyor. Koray Aydın başlangıçta İYİ Parti'ye alınmayacaktı, Meral Akşener'in bize ifadesi bu şekildeydi. Ama sonra kendisini davet etti. Koray Aydın'ın gelmesiyle birlikte İYİ Parti'nin merkeze doğru açılımı durdu" dedi.

BUĞRA KAVUNCU İÇİN FETÖ İDDİASI

"Buğra Kavuncu İYİ Parti'ye gelmeden önce Meral Akşener'i FETÖ'cü olabileceği konusunda uyardım" diyen Özdağ, "Meral Hanım, güvenlik konusunda devletin en önemli kişisiyle görüştüğünü ve Buğra Kavuncu hakkında olumsuz bir bilgi olmadığını bana söyledi. Ben de kendisine devlet elindeki her bilgiyi vermez dedim" ifadelerini kullandı.

 

 

Özdağ, İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ mensubu olduğu iddiasını, Enver Altaylı'nın yeğeni olması ile Kazakistan'da bulunduğu yıllarda, FETÖ suçlamasıyla kapatılan Kazakistan Türk İş Adamları Derneği (KATİAD)'nin kurucu ve yöneticisi olmasına dayandırdı.

KAVUNCU: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM

Programın ilerleyen dakikalarında yayına bağlanan Kavuncu, Özdağ'ın hakkındaki iddialarına yanıt verdi.

Kavuncu, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bahsedilen dernek Kazakistan Türk İş Adamları Derneği. Bu dernek o dönem Kazakistan'da Türk iş adamlarının mensubu olduğu tek dernekti. 180'e yakın firma bu derneğin üyesiydi. Ben 2010 yılına kadar bu dernekte yönetim kurulu üyesi olarak çalıştım ve 2010 tarihi itibariyle fiili iş hayatım sona erdi. Bunlar çok üzüntü verici, kendi siyasi menfaatleri için parti içinde bu tür iftiralarla kendine yol açmak da utanç verici. Ben hem bu dünyada hem de öteki dünyada bu alçaklığı yapan herkesle sonuna kadar hesaplaşacağım. Ben programı maalesef büyük bir üzüntü ve öfkeyle takip ettim. Yarın cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağım. Allah başkasına iftira atmaktan bizi saklasın."

İYİ PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI: 39 İLÇE BAŞKANI VE TEŞKİLATI KAVUNCU'NUN ARKASINDA

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı, 39 ilçe başkanı ve teşkilatının Kavuncu'nun arkasında olduğunu teyit etmek için İl Başkanlığı'na geldiği yönünde bir açıklama yaptı.

"Bahse konu olan iftiracı şahıs için bulunacağı suç duyurusuna eşlik edeceklerini belirtti" denilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"İstanbul'un 39 ilçe başkanı ve teşkilatı, İl Başkanımızın arkasında olduğunu teyit etmek için İl Başkanlığımıza gelmiş ve İl Başkanımızı desteklediklerini bildirmiş ve İl Başkanımızın, bahse konu olan iftiracı şahıs için bulunacağı suç duyurusuna eşlik edeceklerini de belirtmişlerdir. Ayrıca ilçe başkanlarımız, malum şahsın açıklamalarını kınayacak bir bildiri kaleme alacaklardır. Aksaray Milletvekilimiz Ayhan Erel, bu akşamki yayının ardından grup toplantısına katılmama kararından vazgeçerek yarınki grup toplantısına katılacağını İl Başkanımıza bildirmiştir. Antalya Milletvekilimiz Feridun Bahşi de olmak üzere Milletvekillerimiz ve Genel Başkan Yardımcılarımız, İl Başkanımıza destek olacaklarını bildirmiştir."

ÖZDAĞ'IN DANIŞMANI KAVAS'TAN İSTİFA KARARI

Öte yandan Özdağ'ın açıklamalarının ardından danışmanı Hüseyin Evren Kavas, istifa edeceğini açıkladı.

Kavas, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "İYİ Parti İstanbul Milletvekili Sayın Ümit Özdağ'ın danışmanlığından istifa etmiş bulunmaktayım. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in liderliğinde İYİ Parti'nin iktidarı için bir nefer olarak gayret etmeye devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

39 İLÇE BAŞKANINDAN GENEL MERKEZE DİLEKÇE

Bunun yanı sıra  İl Başkanlığı'nda toplanan İYİ Parti İstanbul Teşkilatı, Özdağ hakkında genel merkeze dilekçe yolladı.

39 ilçe başkanının imzasını taşıyan dilekçede, "Tarafsız Bölge programına konuk olan İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın gerçek dışı beyan ve iftiralarını şiddetle kınıyoruz" denildi.

"Kuruluşundan bugüne kadar üyelerimizle birlikte büyük bir emek ve özveri ile bugünlere getirdiğimiz partimizin, İl Başkanımız Sayın Buğra Kavuncu üzerinden asılsız söylem ve iftira kampanyası ile yıpratılmasına artık daha fazla müsaade etmemizin imkanı kalmamıştır" ifadelerinin yer bulduğu dilekçede şunlar kaydedildi.

"Bu bağlamda bizlerin İl Başkanımız Sayın Satuk Buğra Kavuncu’ya olan inancı güveni ve desteği tamdır. Her şartta yanında olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız. Aziz milletimizin umudu ve iktidarın tek gerçek alternatifi olan İYİ Parti’nin, organize bir şekilde yıpratılması ve İl Başkanımız Sayın Buğra Kavuncu’nun itibar suikastine uğramasının engellenmesi için, adı geçen şahıs hakkında parti tüzüğümüz gereği disiplin hükümlerinin ivedilikle işletilerek partiden ihraç edilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz."

YORUMLAR 27
  • OSMANLI 3 yıl önce Şikayet Et
    hani herşey iyi olacak diyorlardı
    Cevapla
  • A. KAYAR 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunların genel başkanı degilmiydi yurtta sulh dünyada sulh hükümetinin başkanı olacam diyen. İl başkanı da genel başkanı da aynı
    Cevapla
  • Operasyon şike 3 yıl önce Şikayet Et
    Milletim bunları iyi tanısın amerikanın kuyruğuna takılan hainler .Bunların sütünden yoğurt olmaz.
    Cevapla
  • Özgür. 3 yıl önce Şikayet Et
    İzmir'den tık yok değil mi? Tuz kokunca?
    Cevapla
  • Can. 3 yıl önce Şikayet Et
    Acaba o en üst yetkili sağlam mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor
Vatandaşa önemli altın uyarısı: 'Kuyumcular bile satıyor'