Özdağ'ın iddiasına çarpıcı yorum: İYİ Parti'de çatlak büyüyor, testi su sızdırıyor

İYİ Parti'nin kurucu isimlerinden Ümit Özdağ, İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu açıkladı. Genel Başkan Meral Akşener'in yalanladığı iddianın, partinin bölünmesini hızlandıracağı yorumları yapılıyor. Haber7'ye değerlendirme yapan siyasiler, artık testinin su sızdırdığını ve parti içindeki çatlığın büyüdüğüne ve parti içindeki isimlerin diğerleri hakkında bildiklerini açıklayacağına vurgu yaptı.

Özdağ'ın iddiasına çarpıcı yorum: İYİ Parti'de çatlak büyüyor, testi su sızdırıyor
Özdağ'ın iddiasına çarpıcı yorum: İYİ Parti'de çatlak büyüyor, testi su sızdırıyor
GİRİŞ 20.10.2020 19:33 GÜNCELLEME 20.10.2020 19:38
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Haber7 - İbrahim Can

Son dönemde tartışmalarla gündeme gelen İYİ Parti'de yeni kriz yaşanıyor. İYİ Parti'nin kurucu isimlerinden İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu açıkladı. Özdağ'ın açıklaması partide deprem etkisine neden olurken, parti yönetiminden nasıl bir açıklama geleceği de merak konusuydu. Bugün grup toplantısında konuşan Genel Başkan Meral Akşener, Özdağ'ın iddiasını yalanladı, Kavuncu'nun Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. 

Peki İYİ Parti'de sonu gelmeyen ve güç çatışmasına dönen tartışmalar ne anlama geliyor? İYİ Parti'yi bundan sonra nasıl bir süreç bekliyor? Siyasetin içinde bulunan isimler Haber7'ye değerlendirdi: 

"TESTİ SU SIZDIRIYOR, ÇATLAK BÜYÜYOR"

Yaşar Yıldırım - MHP Genel Başkan Yardımcısı

Herkes birbirinin açığını zamanı gelince ortaya çıkarır. Çünkü orası toplama bir parti. Sayın Akşener diyor ki yükseliyoruz da dışarıdan operasyon var. Kendi kendilerine yeterler. Dışarıdan kimsenin bir şey yapmasına gerek yok. 16-17 milletvekilini adam yerine koymadınız, dışladınız. Tabiri caizse testi su sızdırıyor, çatlak büyüyor. Şimdi herkes birbiriyle ilgili ne biliyorsa oturacak söyleyecek. Bu tabii bir hadise yani, anormal bir şey yok.

"İYİ PARTİ'DEKİ İSİMLERİN ORTAK NOKTALARI YOK"

Ne kadar FETÖ’cü, kimin hangi örgütle bağlantısı var, kim hangi örgüte çalışıyor onu bilmiyoruz. Onu ancak kendileri bilir. Birbirleriyle olan mücadele o partiyi bitirecek. İYİ Parti misyonu, hedefi olan bir parti değil. En büyük misyonları kendi ifadelerine göre güçlendirilmiş parlamenter sisteme geri dönmek. Onun dışında bir misyonları yok. Böyle bir parti, derlemişsin, toplamışsın. Kavuncu’yu, Hasan Subaşı’yı bir yerden getirmişsin. Bunların ortak noktaları da yok.

 

"HERKES İÇİNDEKİNİ DÖKECEK"

O günkü şartlarda Milliyetçi Hareket Partisi’ne operasyon çekildi, başbakan olacağım diye çıktı ve bugün işi buraya kadar getirdi. Kimin kimle ne bağlantısı olduğunu ancak o partinin mensupları bilir. Demek ki İstanbul İl Başkanının bir bağlantısı var ki, malum Ümit Özdağ’ın da meziyetleri vardır bazı şeyleri bilme, istihbarat alma gibi. Dedi ki İstanbul İl Başkanı FETÖ’cü. Biri FETÖ’cü olduğunu diğeri olmadığını ispatlayacak. Ama bir şey var, hukuk öyle kalmayacak.

Yarın 16-17 milletvekili yeniden milletvekili olabilecekler mi, olamayacak. Biliyorlar. Hadi eyvallah mı diyecek? Ne varsa dökecekler. Dışarıdan kimsenin bir şey yapması yok, İYİ Parti’nin kendisi kendine yeter.

"BİZİM BİR ŞEY YAPMAMIZA GEREK YOK"

Siz daha iki günlük partiyi kalkmış 16-17 kişiyi dışlıyorsunuz. Onların içinde genel başkanlık yapmış adam var. Bunları adam yerine koymadılar. Daha dün bir bugün iki. Bizim bir şey yapmamıza da dememize de gerek yok. Başkasının da bir şey yapmasına gerek yok. Kendi kendilerine yaparlar. İlahi adalet. Onların çoğu, Devlet Bahçeli ameliyat masasında yatarken imzalarla geldiler partiyi kongreye götürdüler. Siyasi etik diye bir şey yok. Devlet Bahçeli dedi ki iki gün sonra gelin, yok. Onların çoğu işte dışarıda kalanlar. Bunlar birbirine yeter.

"KILIÇDAROĞLU BU YÜZDEN SEÇİM İSTİYOR"

Kılıçdaroğlu bunun için seçim istiyor. Bir an evvel İYİ Parti dağılmadan, HDP patlamadan, kendi içindeki sıkıntılar çıkmadan bu seçimleri atlatabilir miyim diye bir hamle yaptı. HDP’lilerden 6-8 Ekim olaylarının hesabı soruluyor. İYİ Parti çatırdıyor. Kılıçdaroğlu da biliyor sıkıntıyı onun için seçim istiyor. Dolayısıyla bunlar dövüşe dövüşe birbirlerini bitirecekler.  

 

"MIZRAK ÇUVALA SIĞMAMAYA BAŞLAMIŞ"

Mücahit Birinci - AK Parti eski Grup Başkanvekili

İYİ Parti’nin bulunduğu duruma üç açıdan bakıyorum. İlk rahatsızlık, Millet İttifakı’nda HDP’nin var olduğu. Her haliyle var olduğu belli ama bir şekilde gizlenen bir ortak. Artık mızrak çuvala sığmamaya başlamış. İçeride çok ciddi rahatsızlık vardı bununla alakalı.

İkincisi de liste krizinin yansımaları oldu. Çok yeni bir parti İYİ Parti. Milletvekilleri grup toplantılarını boykot etti. Üçüncü de şimdi partinin kurucusu Ümit Özdağ beyanda bulundu. Diyor ki: Kazakistan’da bir dernek var, mütevelli heyet başkan yardımcısı İstanbul İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu. Bazı bağlantıları olduğunu, kimin akrabası, kimin yeğeni olduğunu ifade etti. Bunlar çok ciddi iddialar. Cumhuriyet Savcıları tarafından iddiaların araştırılması elzem.

"BU BEYAN İYİ PARTİ SİYASETİNİ KIRACAK"

Bu dışarıdan bir müdahale de değil. İçeriden birisi, partinin kurucularından birisi, ağır toplarından birisi ve milletvekili. Benim il başkanım FETÖ derneğinin başkan yardımcılığını yaptı, dolayısıyla FETÖ’cü, bu konuda benim de bilgilerim var diyor. Dolayısıyla bununla alakalı savcıların derhal soruşturma açması gerektiği kanaatindeyim. İYİ Parti siyasetini kıracak, değiştirecek nitelikte bir beyandır bu iddia.

"İSTANBUL İL BAŞKANLIKLARI PARTİLERİN KALBİDİR"

Şunu da ifade etmek istiyorum: İstanbul İl Başkanlıkları partilerin kalbidir. Bütün siyasi partileri kast ediyorum. İstanbul İl Başkanlıkları, belediye meclis yapılarını belirler. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyelerini, Grup Başkanvekillikleri belirlerler. Dolayısıyla bu şekilde irdelenmesi gerektiği kanaatindeyim. Sadece Buğra Kavuncu ile ilgili değil, bu iddia şu şekilde de araştırılmalı: Toptan İYİ Parti teşkilatlarında ve hatta diğer parti teşkilatlarında bir aksaklık, eksiklik var mı diye araştırılması kanaatindeyim. Cumhuriyet savcılarının soruşturmasına bağlıdır bunlar.

"AKŞENER'İN LİDER OLMADIĞI ÇOK NET"

Benim kanaatim şu: Liste tartışmaları, Meral Akşener’in lider olmadığını çok net ortaya koydu. Türkiye’de partiler teamüllerine bakınca, bir genel başkan olduğu onun da yarım yamalak genel başkan olduğu net. Tartışma konusu yok artık. Meral Akşener lider vasfında değildir. Akşener’in 2023’teki muhtemel Cumhurbaşkanlığı adaylığını da bu minvalde tekrar gözden geçirmesi kanaatindeyim. Çünkü kendi partisine hakim değil.

"İYİ PARTİ'DE CİDDİ BÖLÜNMEYE YOL AÇACAK"

İYİ Parti çok yeni bir parti. Bu kadar derin tartışmalar benim düşünceme göre İYİ Parti’de ciddi bölünmeye yol açacak. Meral Hanım diyor ki: Biz böyle bir operasyon bekliyorduk, İYİ Parti kamuoyu yoklamasında yüzde 13’lerde. Hayır, İYİ Parti yüzde 13’lerde değil. Niye kamuoyunu yanıltıyorsunuz? Üç kamuoyu yoklaması var üçünde de yüzde 10’un altında İYİ Parti. Size dışarıdan bir operasyon yok ki. İYİ Parti’nin mensubu birisi il başkanınızı FETÖ’cülükle suçluyor. Ben o beyanının çok ciddi akıl karmaşası veya bilerek kamuoyunu yanıltma olduğu kanaatindeyim. Çok zor durumda tabii. O da ne yapsın? Millet İttifakı’nda çok ciddi çatırdamaya yol açacaktır bu.

"GERÇEKLERİN KONUŞULMASI GEREK"

Mehmet Sevigen - CHP eski Genel Sekreteri 

Başka parti işine çok karışmak istemem. Kendi aralarında. Bunların konuşulması, ortaya çıkması gerekiyor. Üstü kapalı olarak değil, madem öyle bir şey var, konuşmakta yarar var.

Varsa böyle gerçeklerin konuşulmasında fayda var.

ÜMİT ÖZDAĞ BU BİLGİLERE YENİ Mİ ULAŞTI?

Metin Gündoğdu - AK Parti Ordu Milletvekili 

Konu savcıların gündemi olmalıdır. İddiaları araştıracak ve değerlendirecek olan savcılardır. Ümit Özdağ da vakti zamanında İYİ Parti'nin kurucuları arasındaydı. Bu bilgilere yeni mi ulaştı onu da tabii merak ediyoruz

KAYNAK: HABER7 | ÖZEL
YORUMLAR 42
  • Macır 3 yıl önce Şikayet Et
    olaylar olaylar olaylar...Millet zaten biliyordu.. size günaydın.
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Varsa içlerinde ALLAH C.C zerre fırsat vermesin inşallah. Amin
    Cevapla
  • Osman ali 3 yıl önce Şikayet Et
    MHP ye sırt dönmek size çok pahalıya gelecek ben başbakan olacağım diyerek yola çıktın Meral bir kişi ben en üst olacağım diyorsa en alt olur ama nefer olacağım derse general olur sonra çık seçtiğin delegeler seni elbet baş gösterecek partinin tamamı seni deçmeyeceğine eminim yarın kendi kurduğun partiye bile almazlarsa şaşmam
    Cevapla
  • Kara şahin 3 yıl önce Şikayet Et
    Dün, 15 temmuz dan sonra çok şey değişecek. Ben başbakan olacağım. Bugün durum bu. Mızrak çuvala sığmıyor. İnsanın yüzü kızarmalı biraz.
    Cevapla
  • Tuncay 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu partiyi kimlerin kurduğu açık net. Bunu zaten bütün herkez biliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...