Vakaları ‘bıkkınlar’ uçurdu!

Tedbirlere uymayanlar ‘bıkkınlık ve umursamazlık’ psikolojisi içinde. Özellikle 25 yaş ve altı genç erkekler düşüncesizce hareket ediyor. Kadınlar ise daha tedbirli.

GİRİŞ 25.10.2020 08:14 GÜNCELLEME 25.10.2020 08:21
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Toplum Bilimleri Kurulu, koronavirüs kurallarına uymayanların gerekçelerini araştırdı. Buna göre tedbirlere uymayanlar ‘bıkkınlık ve umursamazlık’ psikolojisi içinde. Özellikle 25 yaş ve altı genç erkekler ‘Bana bir şey olmaz’ düşüncesiyle hareket ediyor. Kadınlar ise erkeklere nazaran daha tedbirli davranıyor. Gelir durumu düşük olanlar da kuralları daha az dikkate alıyor. Ayrıca virüsün komplo olduğuna inananların sayısında da bir hayli artış var.



RİSK GİDEREK ARTIYOR

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyelerinin de kendi aralarında yaptıkları toplantılarda, Avrupa’yı vuran ikinci dalganın kısa süre içinde Türkiye’ye de yansıyacağı ve riskin giderek arttığı vurgulandı. Özellikle kasım ayından aralık ortasına kadar bütün dünyada ve Türkiye’de ciddi vaka artışları beklendiği belirtilerek “İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ arasında hareketlilik çok fazla olduğu için buralarda risk çok daha yüksek.

İSTANBUL ALARM VERİYOR

Koronavirüs konusunda bütün dünyada ilk dalgadan daha fazla bir yayılım ve bulaştırıcılık var. Ancak ilk dönemdeki kadar ölüm oranları yüksek değil. Salgında henüz kötüyü geride bırakmadık” değerlendirmesi yapıldı. Bu düşünceye rağmen Kurul, hayatın tamamen durdurulmasının mümkün olmadığını, ‘aç-kapa’ taktiği ile yola devam edileceğini aktardı. Vakaların arttığı illerde bazı caddeler, parklar kapatılabilir. 65 yaş ve üstü ile çocuklar için yeni müeyyideler uygulanabilir. Öte yandan İstanbul’da son iki haftadır vaka sayıları kırmızı alarm veriyor. Ekim ayı başına göre günlük vakalarda yüzde 100 artış yaşandı.

TÜRKİYE GAZETESİ

 

 

YORUMLAR 25
  • Ev de kal 3 yıl önce Şikayet Et
    Acil olarak sahiller ve mesire alanları kapatılmalı, akşam 21 den sonra sokağa çıkma yasağı gelmeli
    Cevapla
  • MRT 3 yıl önce Şikayet Et
    Metrobüsle balık istifi gibi yolculuk yapıyoruz o metrobüste bir pozitif kaç kişiye bulaştırır siz tahmin edin... Ekremin İstanbulu bu kadar olur işte insanlar umurunda değil yeter ki para aksın... Ekreme oy verenler kınalar hazır mı...?
    Cevapla
  • Volkan61 3 yıl önce Şikayet Et
    O kınaları yaktılar bile
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Tüm bilim adamlari var gücünle asiyi bulmali acil sekilde
    Cevapla
  • Göktürk... 3 yıl önce Şikayet Et
    Her seferinde 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı geliyor, ne günahları var ki sözde koruyoruz. Yasak gelemesi gereken grup 14-25 arası.. Onlar yayıyor onlar eve getiriyor hastalığı. Sadece ebeveynler ile sokakta olmalarına izin verilmeli..
    Cevapla
  • Anadolu 3 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat ettinizmi covitten hiç bir zengin ölmedi. Üst düzey insan ölmedi. Ölenler yine fakir fukara. Onlar zaten ölü gibi yaşıyor. Trump 3 günde iyileşebiliyor. Demekki abd üretti. Dünyaya saldı. Şimdi seyrediyor
    Cevapla
  • TPRK 3 yıl önce Şikayet Et
    Son cümlen olmamış, Trump aşı ile mi kurtuldu yoksa gerçekten hastalığa mı yakalandı,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri