Diyarbakır'da ‘Mesleki Eğitim Seferberliği Programı' düzenlendi.

Diyarbakır’da yılın ahileri ile usta, kalfa, çırakların ödüllendirildiği ‘Mesleki Eğitim Seferberliği Programı' düzenlendi. Törende konuşan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, “Bizim alanda çalışacak, mesleğini çok iyi yapmış, çok iyi yapabilen ara insan gücüne ihtiyacımız var” dedi.

Diyarbakır'da ‘Mesleki Eğitim Seferberliği Programı' düzenlendi.
Diyarbakır'da ‘Mesleki Eğitim Seferberliği Programı' düzenlendi.
GİRİŞ 13.11.2020 12:26 GÜNCELLEME 13.11.2020 12:26

Diyarbakır Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği (DESOB) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yılın ahileri ile usta, kalfa, çırakların da ödüllendirilmesi kapsamında 'Mesleki Eğitim Seferberliği Programı' düzenlendi. Programa Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, çeşitli sivil toplum kuruluşu ile meslek odalarının yetkilileri katıldı. Programda konuşan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu,” Bizim alanda çalışacak, alanda mesleğini çok iyi yapmış, çok iyi yapabilen ara insan gücüne ihtiyacımız var” dedi. 

“ARA İNSAN GÜCÜNE İHTİYACIMIZ VAR”
Mesleğini çok iyi yapabilen ara insan gücüne ihtiyaçları olduğunu belirten Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu,"'Mesleki eğitim meselesi, memleket meselesi' diye bir slogan vardı. Ben çok severim bu sloganı. Gerçekten mesleki eğitim meselesini çözmeden birçok şeyi çözemiyoruz, çözemedik. Mesleki eğitimde hep bir yerlerde gelip gelip tıkanıyorduk. İşte teori mi fazla olsun pratik mi fazla olsun. Biz teoriyi fazla veriyoruz. Çocuk pratiği öğrenmediği için meslek okullarını, meslek liselerini bitirdiği zaman, çocuk kendi öğrendiği mesleği yapmıyor, yapamıyor. Sevmiyor. Birçok problem ile karşı karşıyaydık. En çok ihtiyaç duyduğumuz ara insan gücüydü. Biz de herkes general olmak istiyor ama savaşları generallerden çok askerler kazanır. Bizim alanda çalışacak, alanda mesleğini çok iyi yapmış, çok iyi yapabilen ara insan gücüne ihtiyacımız var. Bunu nasıl çözeceğiz?” dedi. 

“EĞİTİM ALANINDA ÇOK BÜYÜK REFORMLAR YAPILDI”
Eğitim alanında yapılan reformların öneminden bahseden Vali Münir Karaloğlu,”Türkiye son 10-15 yıldır birçok konuda çok mesafe aldı. Şehirlerimiz değişti. Yaşam biçimlerimiz değişti. Ama en çok değişim eğitimde yapıldı. Özellikle 4+4+4 sistemine geçildikten sonra zorunlu eğitimin 12 yıla çıktıktan sonra eğitim alanında gerçekten çok büyük reformlar yapıldı. Bana göre yapılan en büyük reform, mesleki eğitimde. Çıraklık eğitiminin yaygın eğitimden örgün eğitimin içine alınması, zorunlu eğitim sayılması meselesidir. Maalesef toplum tam olarak farkına varmadı. Belki kabahat bizde, yöneticilerde; bunu topluma, esnafa, sanayicilerimize, odalarımıza çok iyi anlatamadık. Rakamlara baktığımızda Diyarbakır'da da anlatamadığımız gözüküyor” dedi. 

“DEVLETİN SUNDUĞU İMKÂNLAR MUHTEŞEM”
Devletin sunduğu imkânlar doğru anlatılırsa mesleki eğitim meselesinin çözüleceğini belirten Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, “Geçen yıl Antalya'da buna benzer çalışma yaptık. Bir önceki sene çıraklık eğitim merkezine devam eden öğrenci sayımız 1000 iken, geçen sene 7 bine çıkmıştı. Bir senede yedi kat artırmıştık. Şimdi ben aynı patlamayı ve daha büyüğünü Diyarbakır'da bekliyorum. Çünkü sunduğumuz imkanlar, devletin hem iş verene hem eğitim alan çocuğumuza, çalışanımıza, çırağımıza, kalfamıza, ustamıza sunduğu imkanlar o kadar büyük ve muhteşem imkanlar ki, eğer biz bunu doğru bir şekilde halka indirebilirsek, işverenimize, esnafımıza, sanayicimize indirebilirsek gençlerimize bunu hakkıyla anlatabilirsek, biz bu mesleki eğitim meselesini çözeriz” dedi. 

“HER İŞİ YAPARIM DİYENİ MUTLAKA MESLEK SAHİBİ YAPMAMIZ LAZIM”
Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu,“Her işi yaparım” diyen kişi hiçbir işi yapamaz. İnsanların yapabileceği şeyler sınırlıdır. Bir mesleğiniz olur, o mesleğin peşinde koşarsınız. Kendinizi o meslekte yetkin hale getirirsiniz. Eğer bir işsiz arkadaş ‘Ben her işi yaparım’ diyorsa o hiçbir iş yapamaz. Ne yapacağız? Bu 'Her işi yaparım' diyen insanları alıp meslek sahibi yapacağız. Mutlaka bir meslek sahibi yani her genci altın bilezik sahibi yapmamız lazım ki o da iş ararken kolay iş bulsun” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Stopaj oranları yenilendi! Resmi Gazete'de yayımlandı
Dünya bu kararı bekliyordu! Tutuklamanın ilk adımı atıldı