Bakanlık duyurdu! Yunanistan'a kaçarken yakalandılar...

İçişleri Bakanlığı'ndan "Eski Ergani DBP İlçe başkanının da aralarında bulunduğu 3 kişi Meriç Nehri'nden botla Yunanistan'a kaçmaya çalışırken yakalandı." açıklaması yapıldı.

Bakanlık duyurdu! Yunanistan'a kaçarken yakalandılar...
Bakanlık duyurdu! Yunanistan'a kaçarken yakalandılar...
GİRİŞ 15.01.2021 12:28 GÜNCELLEME 15.01.2021 13:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Eski Ergani DBP İlçe başkanının da aralarında bulunduğu 3 kişinin Meriç Nehri'nde botla Yunanistan'a kaçmaya çalışırken yakalandığı bildirildi. Son dakika açıklaması İçişleri Bakanlığı'ndan yapıldı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

Geçmişte PKK/KCK/PYD/YPG terör örgütü elebaşı ‘Cemal’ kod adlı Murat Karayılan’ın “DEAŞ ile işbirliği yapılması” yönünde örgüt mensuplarına vermiş olduğu talimat, Edirne’de yapılan operasyonla gün yüzüne çıktı. Ergani DBP ilçe başkanının arasında bulunduğu 3 kişi Meriç Nehri üzerinden bot/kayık ile Yunanistan’a kaçmaya çalışırken yakalandı.

AMANSIZ TAKİPLE KAÇMALARINA İZİN VERİLMEDİ

Kırsalda sürdürülen başarılı operasyonlarla büyük darbeler alan PKK/KCK terör örgütü, şehir merkezinde de Jandarma ve Emniyet birimlerince düzenlenen operasyonlarla hareket kabiliyetini tamamen yitirdi. Çözümsüzlük ve çaresizlik içerisinde kalan örgüt mensupları yurtdışına kaçmak için arayış içersine girdi.

Yurt dışına kaçmak isteyenler arasında eski Ergani DBP İlçe başkanının da bulunduğu hakkında terör örgütüne üye olma suçlarından işlem yapılan (3) şahıs, Meriç nehri üzerinden bot/kayık ile Yunanistan’a kaçmaya çalışırken Edirne İl J.K.lığınca gerçekleştirilen takip ve operasyon neticesinde 12 Ocak 2021 tarihinde Uzunköprü sınır hattında yakalandı.

Adli mercilere sevk edilen şahıslardan; 2’si PKK/KCK terör örgütüne, diğerinin ise, DEAŞ/ EL-KAİDE terör örgütüne üye olma suçundan hakkında işlem yapılmış olduğu tespit edildi.

Çıkarıldıkları mahkeme tarafından (2) şahsın tutuklandığı ve (1) şahsın ise yurtdışına çıkma yasağı adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı bilgisine ulaşıldı.

YORUMLAR 2
  • SARIÇİÇEK 3 yıl önce Şikayet Et
    bumu adalet bu kefereleri bırakmayacan savcı bunlar hain bunlar kansız..
    Cevapla
  • Hanifi Çifçi 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar Bu Vatanın Evladı Olamaz Sıkın kafalarına
    Cevapla
DİĞER HABERLER
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar