Bakan Akar'dan S-400 açıklaması! Girit modeli uygulanabilir...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD ile S-400 gerilimine ilişkin, "Girit’teki S-300’lerde nasıl bir model kullanılıyorsa, biz de bunu müzakereye açacağız." dedi.

Bakan Akar'dan S-400 açıklaması! Girit modeli uygulanabilir...
Bakan Akar'dan S-400 açıklaması! Girit modeli uygulanabilir...
GİRİŞ 09.02.2021 10:40 GÜNCELLEME 09.02.2021 10:46
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Hürriyet Gazetesi'nden Sedat Ergin'e yaptığı açıklamada FETÖ ile mücadelede gelinen son nokta ve S-400 hava savunma sistemlerine ilişkin bilgi verdi.

Akar, açıklamasında şunları kaydetti;

‘S-400’LERE GİRİT MODELİ UYGULAYALIM’

Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400 savunma sistemleri konusunu da değerlendiren Akar, Yunanistan’ın Girit Adası’nda bulundurduğu Rus yapımı S-300 hava savunma sistemlerini örnek verdi.

Akar, Varşova Paktı üyesi olup sonradan NATO’ya katılan birçok Avrupa ülkesinde hala Sovyet döneminden kalma silah sistemlerinin olduğunu vurgulayarak, “ Varşova Paktı üyesi olup sonradan NATO’ya katılan birçok Avrupa ülkesinde hâlâ Sovyet döneminden kalma silah sistemleri var. Bu silahlar da pekâlâ NATO içinde sistemde tutuluyor. Biz de bunu söyledik, Girit’teki S-300’lerde nasıl bir model kullanılıyorsa, bunu müzakereye açığız dedik." dedi.

YORUMLAR 100
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD'ye taviz verildiği anda yanarız. Taviz isteklerinin ardı arkası kesilmez. Taviz anlamına gelecek cümle bile kurulmamalı. ABD'lilerin düşünüş tarzı bizim halkımızın düşünüş tarzından tamamen farklıdır. Güç. Güç. Güç. ABD başka birşeyden anlamaz.
    Cevapla
  • dede korkut 3 yıl önce Şikayet Et
    Girit'in müzakere edildiği yerde NATO da edilir. kullanılmaktan başka ne getirisi oldu? HİÇ. Hocalı 'da, Karabağ'da, Kıbrıs'ta, Bosna'da, Irak'ta, Suriye'de, Libya'da...var mı? YOK. muhtemel bir hava saldırısından korunmak için bir SAVUNMA sistemi alınca karşımıza dikiliyorlar. niye ki? bize saldırmayı mı düşünüyordunuz?
    Cevapla
  • Selam 3 yıl önce Şikayet Et
    Amaç Türkiye’ye saldırmak isteyen ABD nin böyle bir savunma ile karşılaşmamak için çevirdiği dalavere . Doğru yaptınız, bundan sonrada müzakereye gerek yok ,çünkü bu s 400 savunma silahı savunma silahının nesini müzakere edeceksiniz ...
    Cevapla
  • Hayatınkalbine 3 yıl önce Şikayet Et
    Amerika saldirinin tatbikatini bile yapmış 2002 yilinda
    Cevapla
  • Cüneyt beyaz 3 yıl önce Şikayet Et
    S 400 ler aktif değil mi zaten ,2020de aktiflesecek denmişti
    Cevapla
  • Haber 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakan ne müzakere si hNi istediğimiz gibi kullanacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Putin'in 5. dönemi başladı
İsrail kendi askerlerini öldürüyor! Filo komutanından dikkat çeken sözler