To Vima, Türkiye'yi S-400'ü kopyalamaya çalışmakla suçladı

Sırf Türkiye düşmanlığı yapmak için Rus basını tarafından ortaya atılan cılız iddiaları allayıp pullayan ve manşete taşıyan Yunan To Vima gazetesi, haberinde, Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemlerini kopyalamak için büyük çaba gösterdiğini iddia etti.

GİRİŞ 10.02.2021 12:03 GÜNCELLEME 11.02.2021 14:03
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye karşı Fransa'yı yanına çekmek için milyarlarca euro harcayarak 18 adet Rafale jeti alan Atina yönetimi, Ege ve Akdeniz'de hava üstünlüğünü ele geçirmek için de ABD'den F-35'leri istemişti.

YUNANİSTAN'IN SİLAHLANMA PROGRAMI

2020 Eylül'ünde Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis, 11,5 milyar euroluk savunma programıyla, önümüzdeki 5 yıllık dönemde Yunan ordusunun modernizasyonun hedeflendiğini açıklamıştı. Bu program kapsamında, 4 yeni fırkateyn alımı, 4 fırkateynin modernizasyonu, 4 donanma helikopteri, karadan havaya füzeler, İHA alımı, Fransa'dan 18 adet Rafale alımı ve F-16 savaş uçağı filosunun 2027'ye kadar modernizasyonu planlanıyor. Yunan hükümetinin F-35 alımı isteği de var. Atina, 24 adet F-35 savaş uçağı satın almak üzere Kasım ayında ABD'ye niyet mektubu göndererek resmi başvuru yapmıştı. Ayrıca tam zamanlı görev yapacak 15 bin profesyonel askerin beş yıl içinde orduya alınması öngörülüyor.

Rafale ve F-35

"S-400'LERİ KOPYALAMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Hemen hemen her gün manşetleri Türkiye'nin süslediği Yunanistan'da, günün en çılgın haberi ise To Vima gazetesinden geldi. Rusya'daki bazı internet sitelerinde yer alan haberleri kaynak göstererek haber yapan To Vima, Türkiye'nin satın aldığı S-400 füze savunma sistemini kopyalamaya çalıştığını ileri sürdü. Moskova'nın Ankara'dan gelen teknoloji transferi teklifini kabul etmediğini savunan To Vima, Türkiye'nin daha önce de Çin'in füze sistemini kopyalamayı denediğini ancak başarısız olduğunu iddia etti.

Bakan Akar'dan S-400 açıklaması! Girit modeli uygulanabilir...

BAKAN AKAR'DAN S-400'LERE "GİRİT MODELİ" TEKLİFİ

Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 savunma sistemleri konusunu Hürriyet gazetesine konuşan Hulusi Akar, Yunanistan'ın Girit Adası'nda bulundurduğu S-300 hava savunma sistemlerini örnek verdi. Akar, Varşova Paktı üyesi olup sonradan NATO'ya katılan birçok Avrupa ülkesinde hala Sovyet döneminden kalma silah sistemlerinin olduğunu vurgulayarak, "Varşova Paktı üyesi olup sonradan NATO’ya katılan birçok Avrupa ülkesinde hala Sovyet döneminden kalma silah sistemleri var. Bu silahlar da pekala NATO içinde sistemde tutuluyor. Biz de bunu söyledik, Girit'teki S-300'lerde nasıl bir model kullanılıyorsa, bunu müzakereye açığız dedik" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 22
  • ÖNCE VATAN 3 yıl önce Şikayet Et
    ya bunu burada yazıyorum ama ne olur bunu fox tv sunucu okusun 09..02..2021. 8 haberleri sunan zat o kadar sinirlendim orada olsam artık bu kadar iftira olmaz haber biterken konuştuğu kelime ben çok ama çok kızdırdı ya bu s 400 alınmış 2,5 .milyon ve fitili ateşlenmemiş ya inanın sinir sistemleri bozuldu aklımda kalmadı o kadar izliyorum ama bu kadar türk düşmanı olamaz ya kim bunlar kimin itleri abd uşaklarına bu kadar iftira ve kaos yaratı kelimeler ettirmek bu alçakların düşman olduğunun kanıtlıyor ya ben açmıyorum gelen açıyor haberi hiç mi ya bir doğru yapılan yok ya bu kadar düşman olunmaz yemin ederim yunan ermeni abd pkk dkpc nin yaptığı kadar var ya böyle vatan haini olmaz ya
    Cevapla
  • Hakkı An 3 yıl önce Şikayet Et
    " fitili ateşlenmemiş" :)))))) Arkadaş hemoroidinden başka fitil görmemiş naparsın; onuda öyle sev. Doktorlar kendi haline GOYVERİN gitsin diyor, bu tipler için. PASO HEMOROİD reklamı alıyorlar:))))
    Cevapla
  • REŞAT SEV 3 yıl önce Şikayet Et
    Agızı olan konusuyor
    Cevapla
  • Ahmet erden 3 yıl önce Şikayet Et
    Düne kadar atadığmız valilerimizin yönettiği bir ilimiz silahlansa ne olur
    Cevapla
  • II. Abdulhamidhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef vali ile yönetilen Yunanistan , Sultan II. Abdulhamid Han zamanında düşmüş ve avrupalı ülkelerin kuklası olarak, Türkiye Cumhuriyetine sözde(!) kafa tutmaktadır. İnşallah kefere milletinin hazin sonu yakındır .
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 3 yıl önce Şikayet Et
    ya bunu burada yazıyorum ama ne olur bunu fox tv sunucusu okumasını sağlayın 09..02..2021. 8 haberleri sunan zat o kadar sinirlendimki yemin ederim o rada olsam düşünemiyorum bu kadar iftira olmaz lütfen son biterken konuştuğu kelime ben çok ama çok kızdırdı ya bu s 400 alınmış 2,5 .milyon ve fitili ateşlenmemiş ya inanın sinir sistemleri bozuldu aklımda kalmadı o kadar izliyorum ama bu kadar türk düşmanı olamaz ya kim bunlar kimin itleri abd uşaklarına bu kadar iftira ve kaos yaratı kelimeler ettirmek bu alçakların düşman olduğunun kanıtlıyor ya ben açmıyorum gelen açıyor haberi hiç mi ya bir doğru yapılan yok ya bu kadar d
    Cevapla
  • Erd 3 yıl önce Şikayet Et
    koplamakta ustalık, bilgi ve becer ister.Eyy yunanistan!!!
    Cevapla
  • Serdar 3 yıl önce Şikayet Et
    öyle sansınlar ne olacak niye rahatsız oldunuzki, bırakın korku ile yaşasınlar kopyalarızda sıfırdanda yaparız daa dur sırada atomda var, pakistandan kopyalayacaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...