F-35'lerin yüzen karargahı Queen Elizabeth, Doğu Akdeniz'e inecek

Yunanistan'ın en prestijli gazetelerinden Kathimerini, İngiltere'nin HMS Queen Elizabeth isimli uçak gemisini Doğu Akdeniz'e göndereceğini ve burada Atina ile gerçekleştirilecek ortak tatbikata katılacağını açıkladı. İngiliz donanmasının baş tacı HMS Queen Elizabeth, F-35'lerin ana karargahı konumunda.

GİRİŞ 05.02.2021 17:26 GÜNCELLEME 06.02.2021 09:03
Bu Habere 272 Yorum Yapılmış

Yunanistan'ın Fransa'dan almaya karar verdiği 18 Rafale savaş uçağı için resmi anlaşma 25 Ocak 2021 tarihinde imzalanmıştı. Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, Rafale'lar için imzaların atıldığı gün, uçak gemileri olan Charles de Gaulle'yu Türkiye'ye karşı Doğu Akdeniz'e göndereceğini açıklamıştı.

İmzalar atıldı: Yunanistan Fransa'dan 18 Rafale aldı! Charles de Gaulle Doğu Akdeniz'e iniyor

ATİNA F-35 TALEBİNİ ABD'YE İLETMİŞTİ

Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye karşı Fransa'yı yanına çekmek için milyarlarca euro harcayarak 18 adet Rafale jeti alan Atina yönetimi, F-35'ler için de adım atmış, Ege ve Akdeniz'de hava üstünlüğünü ele geçirmek için, ABD'ye niyet mektubu iletmişti.

Yunanistan, Türkiye'ye karşı F-35 niyetini resmen açıkladı

İNGİLİZLER DE UÇAK GEMİSİ GÖNDERİYOR

Yunan Kathimerini gazetesinin güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre İngiltere; uçak gemisi Queen Elizabeth'i Yunanistan'ın bağımsızlığının 200. yılı kutlamaları için Haziran ayında Girit Adası'ndaki Suda Üssü'ne gönderecek. Geminin, Doğu Akdeniz'de gerçekleşecek ortak bir tatbikata katılacağı ve Pire Limanı'na da demirleyeceği belirtildi. Kathimerini, Yunanistan'a fırkateyn satmak isteyen İngiltere'nin, yıllar sonra ilk kez uçak gemisi Queen Elizabeth'i Doğu Akdeniz'e gönderdiğine dikkat çekti.

F-35'LERİN YÜZEN KARARGAHI

Dikine iniş ve kalkış yapabilen Harrier savaş uçaklarını yavaş yavaş emekli etmeye başlayan İngiliz donanması, bunların yerine ortağı olduğu F-35 uçaklarının "B" yani donanma versiyonunu envantere sokmaya başladı. İngiliz donanmasının baş tacı HMS Queen Elizabeth, şu anda F-35'lerin ana karargahı konumunda.

İngiliz donanması F-35'leri Queen Elizabeth'e konuşlanmış durumda.

YUNANİSTAN'IN SİLAHLANMA PROGRAMI

2020 Eylül'ünde Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis, 11,5 milyar euroluk savunma programıyla, önümüzdeki 5 yıllık dönemde Yunan ordusunun modernizasyonun hedeflendiğini açıklamıştı. Bu program kapsamında, 4 yeni fırkateyn alımı, 4 fırkateynin modernizasyonu, 4 donanma helikopteri, karadan havaya füzeler, İHA alımı, Fransa'dan 18 adet Rafale alımı ve F-16 savaş uçağı filosunun 2027'ye kadar modernizasyonu planlanıyor. Yunan hükümetinin F-35 alımı isteği de var. Atina, 24 adet F-35 savaş uçağı satın almak üzere Kasım ayında ABD'ye niyet mektubu göndererek resmi başvuru yapmıştı. Ayrıca tam zamanlı görev yapacak 15 bin profesyonel askerin beş yıl içinde orduya alınması öngörülüyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 272
  • Ufo 3 yıl önce Şikayet Et
    bu gemilere birsey yapmak gerekuyor. Geldikleri gibi giterler
    Cevapla
  • veli 3 yıl önce Şikayet Et
    gemiyi ve mühümatı ele geçiriyim dersende gemideki askerleri imha et zehirle iş küçükde onu yapmak gerek
    Cevapla
  • veli 3 yıl önce Şikayet Et
    sivrisinek küçük İnsan ondan kaç misli büyük ama sivri sinek bir insanı soktugunda ısırdıgında insan nasıl rahatsız oluyorsa küçük savaş aletide ondan çokca büyük olan savaş gemisini rahatsız eder
    Cevapla
  • veli 3 yıl önce Şikayet Et
    nükleri s 400 falan bilmem iş küçük de gözle bile görmede zor olan küçük olanını yapmak gerek kendini imha aden yada içine lazer yerleştirme gibi söz gelimi arı boyunda gönder savaş gemisine ve mühümatın oldugu yeri buldur bir mühümatı ateşlet gerisini düşünme o büyük savaş gemisi denizin dibinde iş büyük olanda degil küçük olanda saygılar
    Cevapla
  • A.Y 3 yıl önce Şikayet Et
    100 sene öncede bunların en büyük gemileri salına salına gelmişlerdi.Sahi noldu onlara sakın çanakkale boğazının derinliklerinde olmasınlar :)) onlar öyle bir ders aldı ki dümeni bir daha bizden yana kıramazlar merak etmeyin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi