Bilim Kurulu Toplantısı ve Kabine Toplantısı ne zaman? 1 Mart yasakların kaldırılması....

Kabine Toplantısı ve Bilim Kurulu toplantısı bu haftanın en çok merak edilenler arasında yerini aldı. Geçtiğimiz hafta vaka sayılarında yaşanan düşüşü göre Mart ayı itibari ile tedbirler, kısıtlamalar ve sokağa çıkma yasağı uygulamasının kademeli olarak kaldırılacağı müjdelenmişti. İşte yeni toplantılara ilişkin merak edilenler...

Bilim Kurulu Toplantısı ve Kabine Toplantısı ne zaman? 1 Mart yasakların kaldırılması....
Bilim Kurulu Toplantısı ve Kabine Toplantısı ne zaman? 1 Mart yasakların kaldırılması....
GİRİŞ 23.02.2021 09:28 GÜNCELLEME 23.02.2021 09:29

Koronavirüsle mücadele kapsamından uygulamaya alınan tedbirler, kısıtlamalar ve sokağa çıkma yasağı uygulaması uzun süredir uygulanmaya devam ediyor. Vatandaşlar ise yeniden normalleşme sürecinin ne zaman başlayacağını merak ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca her hafta toplanan Bilim Kurulu toplantısı sonrasında salgınla mücadeleye ilişkin bilgilendirmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise son kabine toplantısından sonra yaptığı açıklama ile vaka sayılarında düşüşün devam etmesi halinde Mart ayı itibari ile normalleşme adımlarının atılabileceğini önümüzdeki dönemde bilgilendirme yapılacağını açıkladı. Şimdi ise vatandaşlar Kabine Toplantısı ile Bilim Kurulu toplantısının ne zaman yapılacağını merak ediyor. İşte detaylar....

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Bu hafta Kabine Toplantısı'nın ne zaman düzenleneceğine ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta düzenlene kabine toplantısı sonrasında  "Restoran işletmeciliği konusunda, kabine toplantısında değerlendirmesini yeniden ele alacağız. Çünkü endişelerimiz var." şeklinde açıklamada bulunmuştu. Düzenlenecek olan Kabine Toplantısında kısıtlamaların ne zaman kaldırılacağına ilişkin değerlendirme yapılması bekleniyor.

BİLİM KURULU TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Geçtiğimiz hafta Mart ayı ile birlikte normalleşme sürecine ilişkin ilk adımların atılabileceği açıklandı. Vaka sayılarında yaşanması ön görülen düşüş ile birlikte kısıtlamaların tedbirler, kısıtlamalar ve sokağa çıkma yasağı uygulamasının kademeli olarak kaldırılması bekleniyor. Bu nedenden ötürüdür ki vatandaşlar bu hafta düzenlenecek olan Bilim Kurulu toplantısından gelecek açıklamaya yönelmiş durumda. 

Bilim Kurulu toplantısının ise bu hafta ne zaman düzenleneceği ise henüz kesin olarak bilinmiyor. 

NORMALLEŞME SÜRECİNDE HANGİ DEĞİŞİKLİKLER PLANLANIYOR?

- Salgının seyrine bağlı olarak, kuralların değiştirilmesine ilişkin seçenekler tartışılıyor.
- Öncelikli olarak sokağa çıkma yasağına ilişkin saatlerin daraltılabileceği konuşuluyor. Cumartesi-pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının gündüz için kaldırılması da yeni planlamada söz konusu olabilecek.
- Hafta içi kısıtlamalarının saatlerinin de 21.00’den 23.00’e çekilebileceği belirtiliyor.
- Bir süre sonra Sağlık Bakanlığı hastanelerinde, normal hasta kabul edilebileceği, ertelenen ameliyatlar ve tedavilere de yeniden başlanabileceği ifade ediliyor.
- Mart ayından itibaren okulların ikinci yarı yılında yüzyüze eğitime geçmesi de tartışılan konular arasında.
- Lokanta ve kafelerin belli kurallarla açılabileceği, buralara HES koduyla girilmesine ilişkin yeni düzenlemeler yapılabileceği öne sürülüyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri