PTT Çalışma saatleri | 2021 PTT şubeleri saat kaçta açılıyor saat kaçta kapanıyor?

PTT çalışma saatleri tüm vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Korona virüs salgını sebebiyle tüm kurum ve kuruluşların çalışma saatlerinde değişikliğe gitmesiyle beraber PTT'de yeni çalışma saatlerini açıkladı. Şimdi ise vatandaşlar PTT şubeleri saat kaçta açılıyor saat kaçta kapanıyor? sorusunu sormaya başladı. PTT şubelerinin açılma, kapanma ve çalışma saatleri haberimizde

PTT Çalışma saatleri | 2021 PTT şubeleri saat kaçta açılıyor saat kaçta kapanıyor?
PTT Çalışma saatleri | 2021 PTT şubeleri saat kaçta açılıyor saat kaçta kapanıyor?
GİRİŞ 27.02.2021 17:43 GÜNCELLEME 27.02.2021 17:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

PTT Çalışma saatleri tüm vatandaşlar tarafından merak ediliyor! Ülkemizde ve dünya genelinde etkili olan korona virüs salgını sebebiyle birçok kurum ve kuruluş çalışma gün ve saatlerinde değişikliğe gitti. Çalışma saatlerinde değişikliğe giden kuruluşların içerisinde vatandaşlar tarafından çok kullanılan banka ve kargo şubeleri de yer alıyor. Bu kurumlar içerisinde kargo gönderme, kargo alma, para çekme ve para yatırma gibi işlemlerin gerçekleştirildiği PTT şubeleri de var. Toplumun birçok kesiminden insanlar merak ediyor, PTT şubeleri saat kaçta açılıyor saat kaçta kapanıyor? İşte tüm detaylar…

PTT ŞUBELERİ SAAT KAÇTA AÇILIYOR, KAÇTA KAPANIYOR?

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü çalışma saatlerine ilişkin açıklamasında sorgulama kısmını önermiş ve www.ptt.gov.tr internet adresimizde bulunan https://enyakinptt.ptt.gov.tr/Enyakinptt/ linkinden PTT iş yerlerinin iletişim bilgilerini ve çalışma saatlerini öğrenebilirsiniz” açıklamasında bulunmuştu. Ancak genel olarak şubelerdeki çalışma düzeni şöyle hafta içi 08.30-12.30 ve 13.30-17.30.

PTT ŞUBELERİ HAFTASONU AÇIK MI?

Pazar günü tüm PTT şubelerinin kapalı olduğu gözlenirken cumartesi günleri ise bazı şubeler açık konumda yer alıyor. Yine cumartesi günü açık olan şubelerin çalışma saatleri de hafta içinde olduğu gibi 08.30-12.30 ve 13.30-17.30 arası. Bu nedenle size en yakın şubenin çalışma saatlerini öğrenmek için siz de “https://enyakinptt.ptt.gov.tr/Enyakinptt/” adresinden sorgulama yapabilirsiniz.

PTT MERKEZ ŞUBE ADRESİ

Genel işler ve bilgi almak için PTT adresi de merak ediliyor. PTT Genel Müdürlüğü, Şehit Teğmen Kalmaz Caddesi No:2 06101 Ulus / ANKARA adresinde bulunmaktadır. Ayrıca 444 1 788 numaralı telefonla ve info@ptt.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

PTT MÜŞTERİ HİZMETLERİ NUMARASI

Birçok vatandaş hizmetler hakkında bilgi almak için PTT’nin numarasını merak ediyor. PTT müşteri hizmetlerine 444 1 788 numaralı telefonla ulaşabilirsiniz.

PTT’DE YAPILAN İŞLEMLER

Posta Hizmetleri

Tebligat

Telgraf

Kayıtlı Elektronik Posta

Diğer Posta İşlemleri

Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi

Pul ve Filateli

Havale İşlemleri

Hesap İşlemleri

Pttkart & Pttmatik

Bankacılık İşlemleri

Tahsilat İşlemleri

Ödeme İşlemleri

HGS

Sigortacılık İşlemleri

Diğer Ticari İşlemler

Ptt Yurt İçi Kargo Hizmetleri

Ptt Yurt Dışı Kargo Hizmetleri

Ambalaj Malzemeleri

PTT’NİN TARİHÇESİ

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü ya da kısa adıyla PTT, Türkiye'nin posta örgütüdür. 2013 yılı Mayıs ayında TBMM'de kabul edilen tasarı ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi haline gelmiştir. İlk posta teşkilatı, Tanzimat Fermanı gelişmelerinin sonucu olarak Osmanlı Devleti halkının ve yabancıların posta ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla 23 Ekim 1840 tarihinde kurulmuştur.

1843'te telgraf icat edilmiştir. 11 yıl sonra ise Türkiye'de de telgraf hizmeti başlamış, bu hizmeti disipline etmek üzere 1855 yılında ayrı bir Telgraf Müdürlüğü kurulmuştur. 1871 yılında ise Posta Nazırlığı ile Telgraf Müdürlüğü birleştirilerek Posta ve Telgraf Nezaretine dönüştürülmüştür.

Posta ve Telgraf Nezareti, 1909 yılında Posta, Telgraf ve Telefon Nezareti haline dönüştürülmüş, 1913 yılında da Posta, Telgraf ve Telefon Umum Müdürlüğü adını almıştır. 24 Nisan 1995 tarihinden itibaren ise T.C. Posta İşletmesi Genel Müdürlüğü olarak çalışmaya başlamıştır. 29 Ocak 2000 tarihinde, T.C. Posta İşletmesi Genel Müdürlüğü" olan Kuruluşumuzun adı "T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü" (PTT) olarak değiştirilmiştir.

YORUMLAR 1
  • Tuareq 3 yıl önce Şikayet Et
    Kapanış saati yanlış 17.30 değil 17.00...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...