Van'ın Saray ilçesinde vaka sayıları arttı, 4 mahallede okullarda eğitime 10 gün ara verildi

Açıklanan koronavirüs risk haritasında mavi kategoride düşük riskli olarak değerlendirilen Van'da yasaklar kalkmıştı. Ancak Saray ilçesinde artan vaka sayılarına bağlı olarak 4 mahallede okullarda eğitime 10 gün ara verildi.

Van'ın Saray ilçesinde vaka sayıları arttı, 4 mahallede okullarda eğitime 10 gün ara verildi
Van'ın Saray ilçesinde vaka sayıları arttı, 4 mahallede okullarda eğitime 10 gün ara verildi
GİRİŞ 04.03.2021 12:56 GÜNCELLEME 04.03.2021 13:47
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Van'ın Özalp ilçesinin Çubuklu Mahallesi ile Tuşba ilçesinin Altıntepe Mahallesi’nde gizli yapılan taziyeler nedeniyle korona virüs vakalarının artması sonrası, Saray ilçesinde de Dolutaş, Yeşilalıç, Yurtbaşı ve Çaybağı mahallelerinde yeni vakalar tespit edildi. İlçenin Dolutaş ve Yeşilalıç mahallelerinde hastaneye başvuran vatandaşların testlerinin pozitif çıkması üzerine Van’dan gelen filyasyon ekipleri bu iki mahallede çalışma başlattı.

Hasta ziyaretine gidip koronavirüse yakalandılar, mahallenin yarısı karantinaya alındı!



Şu ana kadar 14 yeni pozitif vaka var

Yapılan görüşmelerde testi pozitif çıkan vatandaşların temaslılarının Dolutaş ve Yeşilalıç mahallelerinin dışında Yurtbaşı ve Çaybağı mahallelerinde de olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine birçok temaslıdan numuneler alındı. Şu ana kadar 14 yeni pozitif vakanın tespit edildiği mahallerde okullar 10 gün süreyle tatil edildi. Filyasyon ekipleri çalışmalarını sürdürürken, jandarma da mahallelerde devriye atmaya başladı.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • VELILER TEDIRGIN 3 yıl önce Şikayet Et
    yuzyuze lıse son sınavları ıptal edılsın velıler tedırgın
    Cevapla
  • Öğretmen 3 yıl önce Şikayet Et
    Okullar kapanmasın
    Cevapla
  • Yüzdeelli 3 yıl önce Şikayet Et
    Küreselci çete bu saçmalığı bitirmeyecek! Bahar gribi başladığı anda kısıtlamalar gevşetildi. Şimdi de vakalar artıyor diye cazgır medya ve Bill'in kurulu tamtamları çalmaya başladı. Kapanalım, sokağa çıkmayalım, iller arası seyahatleri kaldıralım, aşılama, hes kodu vs. derken nüfusun yarısını etiketleyecekler. Market rafındaki maldan farkımız kalmayacak. Attığımız adımı, yediğimiz lokmayı sayacaklar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor