Prof. Dr. Akın'dan önemli koronavirüs aşısı uyarısı: Ağrı kesici, aşının etkisini azaltıyor!

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın koronavirüs aşısı öncesi ağrı kesici kullanımı hakkında uyardı. 'Antienflamatuar' özelliği bulunan ağrı kesicilerin kullanılmaması gerektiğini söyleyen Akın 'Bu ilaçlar bağışıklığı azaltabilir' dedi. Koronavirüs aşısının daha etkili olması için aşı öncesi bu tür ayrıntılara dikkat etmeli, kullanmadan önce muhakkak hekime danışılması gerektiğini de ekledi.

Prof. Dr. Akın'dan önemli koronavirüs aşısı uyarısı: Ağrı kesici, aşının etkisini azaltıyor!
Prof. Dr. Akın'dan önemli koronavirüs aşısı uyarısı: Ağrı kesici, aşının etkisini azaltıyor!
GİRİŞ 27.02.2021 15:12 GÜNCELLEME 27.02.2021 15:19
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Birçok ülkede başta yaşlı ve sağlık çalışanları olmak üzere yüz binlerce kişi Kovid-19 aşısı olmaya başladı. Bazı bilim insanları ise günlük hayatta sıklıkla kullanılan ağrı kesicilerin aşının etkisini azaltabileceğini yönünde açıklamalarda bulundu. Bazı ağrı kesicilerin, bağışıklık yanıtını azaltabildiğini ifade eden Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Levent Akın, Dünyada çok çeşitli ağrı kesiciler var. Bu ağrı kesicilerin bir kısmı doğrudan beyinde ağrı merkezini etkiliyor. Bazıları ağrıya neden olan iltihabi durumu engelliyor. Bazı ağrı kesiciler de bağışıklık maddelerinin, bölgeye gelmesini azaltıyor. Bunlar bağışıklığı azaltıyor” diye konuştu.

Uzman isimden önemli koronavirüs açıklaması: 'Quercetin' maddesi yaşlı ve obezleri koruyor

Aşı öncesi mutlaka doktorunuza danışın

Kovid-19 aşısı yaptıran kişilerin hekim kontrolünde ağrı kesici kullanması gerektiğini hatırlatan Prof. Dr. Levent Akın, şu uyarılarda bulundu: “Koronavirüs aşısı sonrası kişilerin hangi ağrı kesicileri kullanacaklarına dair öneriler veriliyor. Kişilerin buna sıkı sıkıya uymaları gerekiyor. Bizim “antienflamatuar” dediğimiz ilaçlar bir miktar bağışıklık yanıtını azaltabilir. O nedenle “antienflamatuar” özelliği olmayan, sadece ağrı kesici özelliği bulunan maddeleri kullanmalarını öneriyoruz. Aşı olan kişiler kolunda ya da vücudunda ağrı ve halsizlik gibi durumları hissettiği zaman hastanede aşıyı uygulayan hemşire ya da hekime danışsınlar” uyarısında bulundu. Aşı konusunda halka yönelik belgeler hazırladıklarını anlatan Prof. Dr. Akın, “Bununla ilgili bilgiler Sağlık Bakanlığı’nın korona ile ilgili sayfasında var. Belki bu broşürleri aşı olan kişilere de vermemiz gerekecektir. Tüm ağrı kesicileri bağışıklığı baskılamıyor.”

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 8
  • dr dr 3 yıl önce Şikayet Et
    aşiya gelenlere açıklama yapılıyor zaten. sizin de sıranız gelince açıklama yapılır.
    Cevapla
  • yavuz 3 yıl önce Şikayet Et
    65 YAŞ üstü kesin bir tarafı ağrıyor insanların, çoğu da ağrı kesici kullanır zaten. Gerçekse geç kalınmış bir açıklama değil mi?
    Cevapla
  • muşi dayı 3 yıl önce Şikayet Et
    kaç kişi var bu kurulda hergün başka biri çıkıp konuşuyor,bazende birbirini tutmuyor.
    Cevapla
  • muşi dayı 3 yıl önce Şikayet Et
    günaydın,böyle bir durum doğruysa şimdi mi söylenir.
    Cevapla
  • Osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunu senmi buldun yoksa genel bilinen birşeymi. Haberlerde söyleyeceğinize aşıya gelenlere önceden bilgi verin. Bence bill kurulu üyesinin sallamaları. İğnenin rüştü ispatlandı da bu kaldı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar