Trabzon'da yol çalışmasında bulundu! 'Kapatmayın' talimatı

Trabzon’un Düzköy ilçesinde yol genişletme çalışması yapan belediye ekipleri, tarihi su sarnıcı olduğu değerlendiren 8 metre derinliğinde kuyu buldu. Çalışmaların durdurulduğu alanda, jandarma ve müze müdürlüğü yetkililerince inceleme başlatıldı.

Trabzon'da yol çalışmasında bulundu! 'Kapatmayın' talimatı
Trabzon'da yol çalışmasında bulundu! 'Kapatmayın' talimatı
GİRİŞ 07.03.2021 19:39 GÜNCELLEME 07.03.2021 19:40
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Trabzon’un Düzköy ilçesinde Düzalan Mahallesi Konakyanı mevkiinde yol genişletme çalışması yapan belediye ekipleri, yüzeyden 60 santimetre derinliğinde bir kuyuya rastladı.

Etrafını iş makinesi ile açan ekipler, oval yapıdaki kuyunun tarihi eser niteliğinde olabileceğini düşünerek çalışmalarını durdurdu. Haber verilmesi üzerine bölgeye gelen jandarma ve müze müdürlüğü yetkililerince inceleme  başlatıldı.



Yetkiler, taş yapıdaki duvar kalınlığı 30 santimetre, derinliği 8 metre 20 santim, çapı da 3 metre olan kuyuda incelemelerde bulunarak, alanı fotoğrafladı. Ekipler, korumaya alınan alanda kuyunun üzerini ağaçlarla kapatarak önlem aldı. İncelemesi süren yapının, tarihi su sarnıcı olabileceği değerlendiriliyor.

"KUYUYU KAPATMAYIN"

Belediye çalışanlarından Cevdet Yavuz, “Buraya yol çalışması yapmak için geldik. Mahalle camisinin arka tarafında yol açarken, toprağın altında bir boşluk olduğunu hissettik, makine ile toprağı biraz daha eşince kuyuyu fark ettik. Kuyuyu görünce incelenmesi için gerekli yerlere bildirdik. Az önce geldi incelemede bulundular, fotoğraflarını çektiler, kapatmayın diye talimatta bulundular” dedi.

Mahalle sakini Kadriye Salih ise, “Belediye ekiplerimiz burada yol çalışması yaparken bir kuyu çıktı ortaya. Kuyu küp şeklinde dip taraftan dar, ortası geniş yukarıdan tekrar daralmaya dönük sağlam sıvalı bir kuyudur. Ne olduğu merak ediliyor” diye konuştu.

YORUMLAR 6
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    tamam tarih de , eski romalılar kadar bizim değerimiz yokmu? Romalıların medeniyetinden alacağımız dersi fazlasıyla aldık (!) , artık onların eserlerini niye koruyoruz.?. herşey birkaç dolar getircek turistler için mi?. Batılılar Irakta, suriyede binlerce eser parçaladı, yok etti islam medeniyetine, osmanlı medeniyetlerine ne kadar saygılı?. biz onların her taş parçasını koruyacaz diye o kadar uğraşıyoruz. kendi eserlermize bu kadar saygımız yok.
    Cevapla
  • ömer döngeloğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    bizim köyde 300 400 sarnıç var bi işe yaradığı yok kapatın gitsin
    Cevapla
  • İnsan 3 yıl önce Şikayet Et
    Obruktur obruk. Yıkı gitsin
    Cevapla
  • ddd 3 yıl önce Şikayet Et
    çok düzgün hatları var, obruk değil gibi. insan eli değşmiş
    Cevapla
  • yorumcu 3 yıl önce Şikayet Et
    kapatmayı önlemde almayın içine biri yada bi araba vs bisey düşünce kapatırsınız.
    Cevapla
  • Sanzoti 3 yıl önce Şikayet Et
    Anadolu'nun neresini kazsan tarih çıkıyor.isranbul mesela.bu topraklar açık hava müzesi gibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak