Papa Pulu'na HDP sahip çıktı

Papa Françesko’nun Irak ziyareti sonrasında IKBY yönetiminin bastırdığı skandal pula HDP sahip çıktı. HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, puldaki haritayı 'Kürdistan ve Mezopotamya coğrafyasının bir sembolü' olarak tanımladı. Öztürk hakkında soruşturma başlatılırken, Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener konuya ilişkin dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Papa Pulu'na HDP sahip çıktı
Papa Pulu'na HDP sahip çıktı
GİRİŞ 15.03.2021 12:46 GÜNCELLEME 15.03.2021 12:46
Bu Habere 158 Yorum Yapılmış
  • Papa Françesko’nun Irak ziyareti sonrasında  IKBY yönetiminin bastırdığı skandal pula  HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk sahip çıktı.
     
  • Berdan Öztürk haritaya ilişkin,  "Erbil’de basılan hatıra pulunun üzerinde yer alan Kürdistan haritası, tüm Kürtlere aittir." açıklamasında bulundu.
     
  • Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan soruşturma başlattı.
     
  • Nedim Şener konuya ilişkin, "Karşımızda hata ile basılmış bir pul yok.Hıristiyan dünyanın ruhani liderinin desteğini almış emperyalizmin Ortadoğu’yu yeniden şekillendirme planı var." dedi.


Papa'nın Erbil’i ziyareti sırasında Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin bastırdığı hatıra pulu, günlerdir gündemde. Papa’nın profili arkasında; Irak, İran, Suriye ve Türkiye’nin topraklarını da içine alan sözde Kürdistan haritasının yer aldığı pula HDP sahip çıktı.

Papa'nın Irak turu sözde Kürdistan rezilliğiyle bitti


HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "Onu muhatabına sorun" derken, HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk "Erbil’de basılan hatıra pulunun üzerinde yer alan Kürdistan haritası, tüm Kürtlere aittir." açıklamasında bulundu.

Rûdaw'a konuşan Öztürk, "Uzun bir süredir üzerinde yaşadığımız coğrafyanın adının Kürdistan olduğunu ifade ediyoruz. Bu çerçevede Papa’nın ziyareti için hazırlanan ve üzerinde Kürdistan haritası olan hatıra pulu, Kürdistan ve Mezopotamya coğrafyasının bir sembolüdür. Fakat gösterilen tepki bir kez daha şunu açıklığa kavuşturdu. Bugün Kuzey Kürdistan, Güney Kürdistan, Batı Kürdistan (Rojava) ve Doğu Kürdistan’da düşmanlıkları Kürt halkına yöneliktir. Kürt halkının değerlerine ve üzerinde yaşadığı coğrafyaya düşmanlık besliyorlar." dedi.
 

Geri adım! Papa pulu skandalına tepkiler çığ gibi yükselmişti


SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan soruşturma başlattı.

AKILLARI SIRA TERÖR DEVLETİ KURACAKLAR

Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, köşe yazısında konuya ilişkin, "Tıpkı PKK elebaşları gibi, HDP milletvekili Berdan Öztürk’ün “kuzey” dediği Türkiye, “güney” dediği Irak, “batı” dediği Suriye, “doğu” dediği ise İran toprakları. Akılları sıra arkasına aldıkları Amerikan emperyalizmi ile dört ülkeyi bölüp kendilerine bir terör devleti yaratacaklar." ifadesini kullandı.

AMERİKA’NIN VE PKK’NIN HARİTASI

 Şener, o pulun anlamını şu sözlerle aktardı:

"PAPA’nın ziyaretiyle ortaya çıkan pul skandalında yer alan sözde harita aslında yabancısı olduğunuz bir plan değil.

Bu haritayı terörist PKK’nın yayın organlarında görmek mümkün. Bu harita aynı zamanda PKK’yı da içine alan terörist örgütün çatı yapılanması KCK’nın haritası.

KCK haritasının parçaları, Türkiye’de PKK, Suriye’de PYD, Irak’da PÇDK, İran’da ise PJAK’tan oluşuyor.

Bu harita aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri’nde 2000’li yılların başında yayınlanan Büyük Ortadoğu Projesi’nin içinde yer alıyor.

O yüzden karşımızda hata ile basılmış bir pul yok.

Karşımızda, Hıristiyan dünyanın ruhani liderinin desteğini almış emperyalizmin Ortadoğu’yu yeniden şekillendirme planı var.

ABD, bölgede kendisiyle işbirliği yapan terör uzantılarıyla 20 yıl önce yaptığı planı şimdi yeniden uygulamaya sokuyor. Türkiye hesabını buna göre yapmalı."

YORUMLAR 158
  • 58SIVASLI 2 yıl önce Şikayet Et
    Tabiki CHPKK ninda desteğini almis
    Cevapla
  • öz 3 yıl önce Şikayet Et
    pkk' lıların ermeni olduğunun isbatı..
    Cevapla
  • sariyerli 3 yıl önce Şikayet Et
    Toprak yerken topraklarından olmasınlar sakın
    Cevapla
  • 44((◉‿◉))44 3 yıl önce Şikayet Et
    Papa sı gelmiş sevinmez mi baksana ağzı kulaklarına kadar açılıyor. ikinizin de gideceği tek toprak cehennem çukuru. Zalimler için yaşasın cehennem
    Cevapla
  • Hans 3 yıl önce Şikayet Et
    Cirttige kefereler, sizi biz doyuracak merak etmeyin tıka basa doyacaksınız Topraga...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu