Konya'da mutant virüs alarmı! "Her şey başa dönebilir"

Konya'da vakaların yarısından fazlası mutasyona uğrayan koronavirüs olurken, tedbirlerin tekrar eskisi gibi olabileceği belirtildi.

Konya'da mutant virüs alarmı! "Her şey başa dönebilir"
Konya'da mutant virüs alarmı! "Her şey başa dönebilir"
GİRİŞ 26.03.2021 15:04 GÜNCELLEME 26.03.2021 15:14
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Arslan, "Yeni vakaların yarısından fazlasında mutasyonlu virüsü tespit ediyoruz. Eski virüsün yerini artık mutasyonlu virüs aldı. Bu virüs daha çok bulaştırıcılık özelliğine sahip." açıklamasında bulundu.

Arslan, "Çok az bir virüsle bile insanları enfekte edebilmekte. Eskisine göre daha fazla tedbir almamız gerekiyor. Pozitif çıkan testlere ertesi gün mutasyon taraması yapıyoruz. İngiltere varyantlı bir virüs varsa bunu söyleyebiliyoruz. Değilse, Brezilya veya Güney Afrika ya da başka bir virüsten şüphelenirsek halk sağlığı kurumuna gönderiyoruz. Konya'da İngiltere mutant virüs oranı oldukça yüksek. Şuan baktığımız testlerin yarısından fazlası İngiltere mutantlı virüs kaynaklı vakalar. Sınırlı bir gevşeme yapıldı ama insanlar bunu gereğinden fazla abarttı. Yatılı ev ziyaretlerine gitmeler bile başladı. Çok rahat bir şekilde şehirlerarası seyahat yapıyorlar. Bu şekilde devam ederse sokak yasaklamaları gelebilir. Başa dönebiliriz" dedi.

VAKA LİDERİ SAMSUN'DA KORKUTAN UYARI 

SAMSUN'DA DA DURUM AYNI 

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Uzun, "Samsun'daki vakaların çoğu İngiliz varyantı dediğimiz mutant virüsten oluşuyor. Bu varyant virüs önceki pandeminin ilk dönemine göre biraz daha farklı seyrediyor. Baş dönmesi, bilinç durumunda bozukluk ve baş ağrısı gibi semptomlar var. Buna benzer tam da nedeni belli olmayan semptomlarla gelen bazı özellikle genç grup hastalar var. Genç hastalarda şiddetli ağır hastalık görebiliyoruz" dedi.

Samsun Tabip Odası Başkanı, Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Funda Furtun da en yüksek vaka oranına sahip il olan Samsun'da mutasyonlu virüsün yüzde 90'ın üzerine çıktığını, okulların da virüsün yayılmasında etkili olduğunu söyledi.

EN GÜVENLİ YER MEZARLIKLAR

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 4
  • Ali Baba 3 yıl önce Şikayet Et
    Konya'da akşam 20:45e kadar herkes bir şey yokmuş gibi su börekleri ,yaprak sarmalari yeniyor üstüne iki bardak çay içip saat 20:45te otomobil kabağa dönüşmeden herkes dağılıyor... Bunu Allah rızası için yazdım
    Cevapla
  • Aktif 3 yıl önce Şikayet Et
    Okula çocuklarınızı göndermeyin okul açılıyor ortalığın anası ağlıyor kafeler yüzde 50 değil yüzde 150
    Cevapla
  • kahrol chpkk 3 yıl önce Şikayet Et
    milletimiz akillanmayacak...
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Evde kal konya evde kal
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?