Sabah operasyon başlamıştı! Sedat Peker'in yakalanması için İnterpol devrede

İstanbul merkezli 5 ilde, Sedat Peker'in de aralarında bulunduğu 63 kişiye yönelik operasyon başlamıştı. İnterpol üzerinden de takip yapıldığı öğrenildi.

Sabah operasyon başlamıştı! Sedat Peker'in yakalanması için İnterpol devrede
Sabah operasyon başlamıştı! Sedat Peker'in yakalanması için İnterpol devrede
GİRİŞ 09.04.2021 17:05 GÜNCELLEME 09.04.2021 17:08
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Sedat Peker ve liderliğini yaptığı organize suç örgütüne yönelik İstanbul Anadolu Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şubesi ekipleri teknik takiple bağlantılı kişileri belirledi.

Peker'le bağlantılı şüphelilerin İstanbul, Ankara, Hatay, Trabzon ve Kocaeli'nde adresleri tespit edildi.

Emniyetin titiz çalışmasıyla operasyon için harekete geçildi. Peker'in yakalanması için de İnterpol üzerinden takip yapıldığı öğrenildi.

Peker'in yılbaşında Karadağ'dan Makedonya'ya geçtiği, bu ülkede gizlenmek için sahte kimlik, pasaport edinmeye çalıştığı kaydedildi. Bu aşamadan sonra Peker'le bağlantıları belirlenen isimlere yönelik gözaltı kararları çıkartılarak operasyon başlatıldı.

Şüpheliler hakkında 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli yağma, gasp, rüşvet, yaralama, tehdit ile kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' gibi suçlardan soruşturma yürütülüyor. 5 ilde 121 adrese yapılan operasyonda şu ana kadar 52 kişi gözaltına alındı.

BASKIN YAPILAN EVLER GÖRÜNTÜLENDİ

İstanbul merkezli 5 ilde Sedat Peker ve adamlarına yönelik düzenlenen operasyonda  52 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda 16 tabanca, 4 kurusıkı tabanca, 9 şarjör, 3 av tüfeği, 54 delici ve kesici alet, 2 çelik yelek, bin 270 fişek, 332 kartuş, 8 telsiz, uzun namlulu silah dürbünü, çok sayıda çek-senet ele geçirildi. 

Sedat Peker'e yönelik operasyonda baskın yapılan evlerdeki arama görüntülendi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sedat Peker ve adamlarının 2018-2019 yılları arasında başta Nitelikli yağma, Kasten yaralama,  Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, Tehdit, Rüşvet gibi suçlar olmak üzere 24 farklı eyleme karıştığını tespit etti.

Harekete geçen ekipler, Sedat Peker ve adamlarına yönelik İstanbul merkezli 5 ilde operasyon düzenledi. Sabah saat 06.00'da İstanbul, Ankara, Kocaeli, Trabzon ve Hatay'da eş zamanlı olarak 121 adrese yönelik düzenlenen operasyonlarda şu ana kadar 52 kişi gözaltına alındı.

Özel harekat ekiplerinin de destek verdiği operasyonun İstanbul ayağında 74 adrese baskın yapılırken, 43 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda; 16 tabanca, 4 kurusıkı tabanca, 9 şarjör, 3 av tüfeği, 54 delici ve kesici alet, 2 çelik yelek, bin 270 fişek, 332 kartuş, 8 telsiz, uzun namlulu silah dürbünü, çok sayıda çek-senet ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 17
  • Adana01 2 yıl önce Şikayet Et
    Peker itini yakalayıp kafasına sıkın getirmeyin ölüsüde masraf
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Murat boş yorum yapma adam yurt dışına gideli iki ay oldu hiçmi bakmıyon sosyal medayaya amaç adamın ekibini dağıtmak , onu barındırmamak bence başarılı .
    Cevapla
  • hüseyin 3 yıl önce Şikayet Et
    devlet önce meclisdeki törerisleri atsın yoksa genel secimde bunlar birleşecek aynı ıstanbul ankara gibı secimın sonucunu belrleyecek allah korusun türkiyenın başına gecerlerse türkiyeyı satarlar
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    önce meclisteki teröristleri ve yandaş chpkk ip hepsini toplasanıza sedat peker vatan haini degilki adam adam
    Cevapla
  • mahmut 3 yıl önce Şikayet Et
    hadi ordan ! sen mi biliyosun neler yaptıgını? gözaltına alsınlar da bildiklerini konuş öyleyse hadi.
    Cevapla
  • HAN 3 yıl önce Şikayet Et
    bu adam bunca zaman sahadaydı, Neden şimdi.
    Cevapla
  • Salih Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    YouTube Sedat Peker Albayrak
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle uzun bir süre takip yapılması gerekiyor ve en uygun zaman gözleniyor. Eş zamanlı baskınlar o kadar kolay değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!