Halit Kanak'tan Kut'ül Amare Zaferi mesajı

Türk Dünyası Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Halit Kanak, Kut'ül Amare Zaferi'nin 105'inci yıl dönümünde şehitleri andı.

Halit Kanak'tan Kut'ül Amare Zaferi mesajı
Halit Kanak'tan Kut'ül Amare Zaferi mesajı
GİRİŞ 29.04.2021 23:56 GÜNCELLEME 29.04.2021 23:56

Türk Dünyası Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Halit Kanak, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Başkomutan Vekili ve Harbiye Nâzırı olarak Enver Paşa'nın Çanakkale'de yaptığı  cehennemî hazırlık karşısında umduğunu bulamayan İngilizler bu sefer Basra'da sahneye çıkıp hedeflerinde Bağdat olduğu halde  Kut'u işgâl etmişti.
 
Enver Paşa bu seferde Irak'ta öz amcası Halil Paşa'yı göndererek Ingilizlere son darbeyi vurdurttu. Öyleki 30 bin İngiliz imha edildi, 13 bin 500 asker generalleriyle birlikte esir alındı.

Bu mağlubiyeti İngilizler kara bir leke olarak ifâde ettiler. Çünkü, İngilizler en ağır mağlubiyftleri aldıkları cephe savaşlarında bile nasıl başarıyla geri cekildiklerini anlatırlar hiç bir zaman yenildik demezlerdi. Ancak  Kut'ül Âmâre de önce Nureddin Paşa, ve son darbeyi vuran Halil Paşa İngilizleri bütün subay ve askeriyle esir aldıkları için İngilizler başarıyla geri çekildik deme şansı bulamadıkları için "evet Kut'ta yenildik o bizim için kara bir lekeydi" deme mecburiyetinde kalmışlardı.

İşte bu elemli mağlubiyeti İnhilizlere yaşatan kahramanlarımız başta Başkomutan Enver Paşa olmak üzere, Mehmet Fâzıl, Ali İhsan Sabis, Nureddin ve Halil Paşa'lara şükranlarımı sunuyor, minnetle rahmetle anıyorum.

Bu savaş sonrasında, bizzat Kut'a giderek, üstün başarı gösteren 7, 9 ve 44.’cü alayların sancaklarına madalyaları elleriyle takan Enver Paşa'yı bir kez daha saygıyla anıyorum..

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi