Çalışma görev belgesi nasıl alınır? Çalışma İzin belgesi alma ekranı e-Devlet!

Mayıs ayının ilk haftasında çalışma izin belgesi almak isteyenler E-devlet ekranında yoğunluk oluşturuyor. Tam kapanmada, işleri dolayısıyla sokağa çıkma yasağından muaf olan vatandaşlar izin belgesi olmadan dışarı çıkamıyor. İçişleri Bakanlığı manuel olarak işyerinden alınan belgenin süresini 1 hafta daha uzattı. Peki E-devlet çalışma izin belgesi nasıl alınır? İşte İçişleri Bakanlığı e-başvuru görev belgesi alma ekranı!

Çalışma görev belgesi nasıl alınır? Çalışma İzin belgesi alma ekranı e-Devlet!
Çalışma görev belgesi nasıl alınır? Çalışma İzin belgesi alma ekranı e-Devlet!
GİRİŞ 04.05.2021 14:46 GÜNCELLEME 04.05.2021 14:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çalışma izin belgesi almak isteyen vatandaşlar araştırmalarına hız verdi. Sistemde yaşanan teknik hata sebebiyle görev belgesi alamayan vatandaşlar için İçişleri Bakanlığı genelge yayınlayarak çalışma izni görev belgesi formunun işveren tarafından manuel olarak düzenlenerek üç gün  kullanılması kararını almıştı. İçişleri Bakanlığı işyerleri tarafından düzenlenen belge ile ilgili açıklama yaptı. Belge alamayanlar düzenlenen belgelerin geçerlilik süresini merak ederken gündemin en çok araştırılan konularından bir tanesi de E-devlet görev belgesi nasıl alınır? oldu. İşte 17 Mayıs’a kadar çalışma izin belgesi alma yöntemi…

İçişleri Bakanlığı Yeni Genelge Yayınladı!

Vaka sayılarındaki yükselişin önüne geçilmesi için 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında Türkiye’de tam kapanma süreci uygulanıyor. Sokağa çıkma yasağından muaf olanlar için manuel ve e-Devlet üzerinden çalışma izin belgesi alınabiliyor.  Manuel olarak işyeri tarafından doldurulan belge ile ilgili İçişleri Bakanlığı yeni bir genelge yayımladı. Çalışan ve işyeri yetkilisinin imzasıyla düzenlenen manuel çalışma izni görev belgesinin geçerlilik süresi 7 Mayıs Cuma saat 24.00’a kadar uzatıldı.

İçişleri Bakanlığı e-Devlet Çalışma (Görev) İzin Belgesi Nasıl Alınır?

Çalışma izin belgesi almak isteyen yasaktan muaf vatandaşların öncelikle E-devlet sistemine giriş yapmaları için şifre almaları gerekiyor. Şifre alma işlemi PTT üzerinden gerçekleşiyor. Şifre alamayanlar için herhangi bir bankanın internet bankacılığını kullananlar giriş yapabilir. Giriş yapan kullanıcılar için adım adım başvuru yöntemi;

E-devlet giriş işleminin ardından yukarıda bulunan arama kısmına İçişleri Bakanlığı e-Başvuru yazmak,

Yeni başvuru oluşturmak için için Başvuru Türünü “ Çalışma Muafiyet İzin İşlemi” olarak işaretlemek,

Alt Başvuru türünü “ Çalışma Muafiyet İzin Belgesi Verilmesi” olarak işaretlemek,

Ardından karşınıza gelen bölümde İletişim Bilgileriniz otomatik olarak ikamet adresiniz olarak belirlenecektir. 

Standart başvuru metninde bulunan “ ilgili Genelge Kapsamında Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Tutulan İş Yerime Gitmek Üzere Aşağıda Belirttiğim Gün ve Saat Aralığında İzinli Sayılmak İstiyorum.” kısmının sonuna işe gideceğiniz gün ve saatleri doldurmak,

Şu an Bulunduğunuz Adres ,İl ve İlçe kısmını belirtmek,

Ve son olarak yukarıdaki belirtilen durumları ve uyarıları kabul ettiğinizi “ EVET” ile onaylayarak Çalışma izin belgesi alabilirsiniz.

Sistemsel Yoğunluk Hatası Alanlar Dikkat!

İçişleri Bakanlığı e-başvuru bölümünden başvuru yapan ancak sistemsel yoğunluk ve erişim hatası alanlar işyerinden alacakları manuel belgeyle 7 Mayıs 2021 tarihine kadar sokağa çıkabilir. Bu işyerinden alınan belgelerde usulsüzlük yapıldığı tespit edildiği takdirde firma ve çalışan sorumlu tutulur. 

Güzergah Sınırlaması Olacak!

İşyeri tarafından manuel olarak verilen çalışma belgesinde çalışanlar iş yerleri ve çalıştıkları kurum arasında sokağa çıkabilecek. İşyeri/firma yetkilisi, imza altına aldığı belgede belirtilen kişinin yetkilisi olduğu işyerinde/firmada çalıştığı, sokağa çıkma kısıtlaması sırasında zorunlu bir amaçla işyerinde olması gerektiği bilgisinin doğruluğundan, Hakkında görev belgesi düzenlenen kişi ise kendisi ile ilgili bilgilerin doğruluğundan ve sokağa çıkma kısıtlaması sırasında muafiyet nedeni ile buna bağlı olarak zaman ve güzergahla sınırlı davranmaktan, sorumlu olacak.

İçişleri Bakanlığından Son Dakika Açıklaması!

İçişleri Bakanlığından yapılan son dakika açıklamasında Tam kapanma sürecinde 3 Mayıs saat 10:00 itibarıyla e- devlet üzerinden İçişleri Bakanlığı e- başvuru sisteminden muafiyet kapsamında olan sektör çalışanlarına yönelik de toplam 3 milyon 948 bin 265 “çalışma muafiyet izni belgesi” düzenlenmiştir." ifadeleri yer aldı.

İçişleri Bakanlığının Yayınladığı Yeni Genelgenin Detayları!

İçişleri Bakanlığı yayınladığı yeni genelge ile e-başvuru sisteminden izin belgesi alamayanlar için manuel belgenin süresinin uzatıldığını duyurdu. İşte yayınlanan genelge;

  • Esas usul olan e-başvuru sitemi üzerinden 2 Mayıs saat 17.00’ye kadar 2.677.000 çalışma izni görev belgesinin verildiği,

  • Muafiyet kapsamında olmakla birlikte e-başvuru sistemi üzerinden çeşitli nedenlerle belge alamayanlar için ise işveren ve çalışanların taahhütlerinin ve imzalarının bulunduğu, yeni oluşturulan çalışma izni görev belgesi formunun geçerlilik süresi 7 Mayıs 2021 Cuma günü saat 24.00’e kadar uzatıldı.

  • Ayrıca muafiyet alanında olmasına rağmen sistem üzerinden henüz çalışma izni görev belgesi alamayan;

  • İşyeri sahipleri,

  • Kendi nam ve hesabına bağımsız çalışanlar,

  • Kendi özel sandıklarına tabi olmaları nedeniyle sosyal güvenlik sisteminde kayıtları bulunmayan bankacılık sektörü çalışanları, için de yeni düzenlemenin yapıldığı ve bu amaçla Gelir İdaresi Başkanlığı ve Türkiye Bankalar Birliği başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarca gerekli entegrasyonların sağlandığı bildirilmiştir.

YORUMLAR 1
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Kamu görevlisiyim ama benim kurumumu göremiyor bir iş yapıyorsunuz yarım yamalak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!