FETÖ şaibeli muhabirden büyük provokasyon! Skandal 'Soylu' sorusu

AA muhabiri Musab Turan, Bakan Varank ile Bakan Pakdemirli'nin İstanbul’da katıldığı toplantıdaki skandal sorusuyla büyük bir provokasyona imza attı.

GİRİŞ 21.05.2021 22:14 GÜNCELLEME 22.05.2021 15:12
Bu Habere 201 Yorum Yapılmış

Anadolu Ajansı'ndan kovulan ekonomi muhabiri Musab Turan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin İstanbul’da katıldığı toplantıdaki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili skandal sorusuyla FETÖ işi bir provokayona imza attı. Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürlüğü, Musab Turan'ın iş akdinin feshedildiğini bildirdi.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAYINLADI

Önceden planlandığı tahmin edilen provokatif eylemde muhabir Turan sorduğu soruyla Bakan Soylu'yu hedef alırken, kaydettiği görüntüleri de sosyal medya hesabından yayınladı.

Muhabir Turan'ın Süleyman Soylu'nun şahsını hedef alan skandal sorusunun arka planında da FETÖ tezgahının olabilileceği yorumları yapıldı.

TAM BİR FETÖ İZİ!

Son dönemde Sedat Peker’in videoları üzerinden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hedef alınmıştı. Soylu’nun şahsını hedef alan sorunun nedeni ortaya çıktı.

Söz konusu Anadolu Ajansı muhabirinin abisi  T.T’nin KHK’dan ihraç edilen  polisler arasında olduğu, ablası B.U’nun  ise bankadan  ATM üzerinden kartsız şekilde ihraç FETÖ'cülere para gönderdiği ortaya çıkan bilgiler arasında.

AİLE BOYU İHANET

Anadolu Ajansı'ndan kovulan ekonomi muhabiri Musab Turan'ın kardeşi T.T Elâzığ İl Emniyet Müdürlüğünde görevliyken 2017 tarihinde FETÖ/PYD kapsamında geri dönemeyecek şekilde süresiz açığa alındı, Bank Asya'da hesap artışı olduğu gerekçesiyle ihraç edildi. T.T'inin 2015 tarihinde Bank Asya hesabında 1.950 TL net giriş ve çıkış olmuş olup Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesinde FETÖ kapsamında yargılandığı öğrenildi.

İstanbul Kaçakçılık Şubesi'nde polis olan Turan'ın kardeşinin eşi V.Ç'nin FETÖ'den ihraç edildiği ortaya çıktı.

Ablası B.U’nun ise bankadan ATM üzerinden kartsız şekilde ihraç FETÖ'cülere para gönderdiği ortaya çıkan bilgiler arasında.

PROVOKASYONU CANLI VERMEYE KALKMIŞ

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Musab Turan'ın da kurumunda soruşturma geçirdiği ancak yeterli delil bulunamadığı ortaya çıktı.

Musab Turan, Bakan Varank ve Bakan Pakdemirli'nin katılacağı programının canlı yayın birimine önemli olduğunu ve canlı verilmesini istediği, sorumluluk alanı olmadığı için bu talebin geri çevrildiği öğrenildi.

AA muhabiri Musab Turan, bakanlara provokasyon içeren sorularını yöneltirken

BAKAN VARANK’TAN PROVOKATÖRÜ SUSTURAN CEVAP

Bakan Varank, Musab Turan'ın skandal sorusuna, ''Bence senin şu anda yaptığın maskeli balo. Sen şov yapmak istemişsin ben sana cevabını vereyim. AK Parti iktidarının en önemli özelliği Türkiye'de her türlü illegal yapı ve çeteyle mücadele ederek 19 yılda iktidarı sağlamlaştırmasıdır. Bizim illegal biriyle herhangi bir ilişkimizin olması mümkün değildir. Bir takım gayri ciddi insanların yasal olmayan işlere bulaştığı kamuoyunda herkes tarafından bilinen insanların açıklamalarını dikkate alıp, Türkiye Cumhuriyeti bakanlarının açıklamalarını dikkate almıyorsanız burada bir problem var demektir. Biz gerek terörle mücadelede gerek illegal yapılarla mücadelede gerçekten başarılı bir hükümetiz.'' diye cevap verdi.

ANADOLU AJANSI'NDAN AÇIKLAMA: İŞ AKDİ FESHEDİLMİŞTİR

Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürlüğünce, bir basın toplantısında muhabir kriterleri ile basın-meslek ilke ve ahlakıyla uyuşmayacak şekilde soru soran muhabir Musab Turan'ın iş akdinin feshedildiği bildirildi.

AA Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bir basın toplantısında muhabir kriterleri ile basın-meslek ilke ve ahlakıyla uyuşmayacak şekilde soru soran ve bu sırada kendi sosyal medya hesabından canlı yayın yaparak bu siyasal propaganda eylemini icra eden Anadolu Ajansı muhabiri Musab Turan’ın iş akdi feshedilmiştir.

Basın toplantısını kendi sosyal medya hesabından canlı yayınlayarak, "Haber temelli her türlü bilgi veya istihbaratı, kaynağı ne olursa olsun Ajansla paylaşmadan ve yayınlanmadan, kişisel hesaplarından duyurmazlar." ilkesini çiğnemiştir.

Adı geçen şahıs, bu eylemiyle, Anadolu Ajansı’nın iş sözleşmesindeki "Çalışanlarımız tarafsızlık, doğruluk ve güvenilirlik ilkelerini zedeleyecek veya kurumsal bütünlüğüne gölge düşürecek ya da maddi veya manevi kayba uğratacak nitelikteki haber, fotoğraf, görüntü, görüş ve yorumlardan uzak dururlar." maddesini de ihlal etmiştir.

Şahıs hakkında herhangi bir terör örgütüne üye olup olmadığının araştırılması amacıyla da nöbetçi Cumhuriyet savcılığına ihbarda bulunulmuştur.

Ayrıca "Gri Pasaport" ve "Basın Kartı"nın iptali konusunda ilgili kurumlara Turan hakkında bildirim yapılmıştır."

ALTUN'DAN AÇIKLAMA: AA ÇATISI ALTINDA BARINAMAZ

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, söz konusu muhabirle ilgili açıklama yaptı.

Altun, ''Türkiye Cumhuriyeti ciddi bir devlettir. Her kim devletimizin ciddiyetine halel getirmeyi amaçlarsa bedelini öder. Terörün, suç örgütlerinin diliyle milli iradenin temsilcisi olan hükümetimizi küçük düşürücü eylemlere girişenler Anadolu Ajansı çatısı altında barınamaz.'' ifadelerini kullandı.
 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 201
  • osmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    fetö ile mücadele sıkı ve aksatılmadan yürütülmeli
    Cevapla
  • Süleyman Arif 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu muhabir kimin referansıyla o pozisyonunda duruyorduysa o referansları da sorgulamak gerekmez mi?
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Soylu, fetö ve pkk ile mücadele ettiği için ve çok da başarılı olduğu için soysuzlar onu harcamaya çalışıyor. Dualarımız seninle soylu adam.
    Cevapla
  • dede 2 yıl önce Şikayet Et
    Kişi soysuz olunca ne yapar? Soylulara çamur atar.
    Cevapla
  • dede 2 yıl önce Şikayet Et
    Soylu. Soyuna kurban. Dik dur eğilme bu Millet seninle.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!