Karlov suikasti ile AA muhabirinin provokasyonu arasındaki çarpıcı benzerlik

FETÖ'nün 2016'da Karlov Suikastinde medya ayağının yürüttüğü yöntem ile bugün AA muhabirinin kullandığı yöntem arasında çarpıcı benzerlikler ortaya çıktı.

GİRİŞ 21.05.2021 23:54 GÜNCELLEME 22.05.2021 01:41
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Karlov suikastı örneğine aşama aşama bakıldığında her iki medya operasyonunda da muhabirlerin “kamikaze” metodu uyguladığı açıkça görülüyor.

Peki Karlov suikastının medya ayağı nasıl yürütüldü?

1-Karlov'un sergi açılışına gideceği 4-5 gün öncesinden ilan edilmişti. 

2- Örgütten Karlov'un katılacağı etkinliğin canlı yayınlaması talimatı alan TRT içindeki FETÖ'cü bir hücre, Karlov'un basın müşaviri ile iletişime geçti.

3- Canlı yayın yapabilmeleri için Karlov'un önemli bir konuda konuşup konuşmayacağını teyit etmeleri gerekiyordu. Alacakları yanıt TRT rejisini canlı yayına ikna etme konusunda önemli bir koz olacaktı.

4- Karlov'un basın müşaviri Büyükelçi'nin yalnızca sergi açılışına katılacağını ve siyasi konuları hakkında değerlendirmede bulunmayacağını söyledi. 

5- TRT rejisini ikna edecek bir yanıt alamayan FETÖ'cü hücre, yine de canlı yayın yapabilmek için "Karlov'un siyasi konularda önemli açıklamalar yapacağını" TRT yönetimine bildirdi. 

6- TRT yönetimi canlı yayın yapılmayacağı şeklinde karar almasına rağmen hücre yapılanması Karlov'un katılacağı etkinliğe giderken yanlarına canlı yayın yapmaya imkan tanıyan teçhizatları da aldılar.

7- Burada amaç Rus Büyükelçinin suikastını tüm dünyaya canlı yayında servis etmekti. Ancak reji canlı yayına girmeyince, yanlarında götürdükleri ekipman ile çektikleri görüntüleri TRT'nin de üyesi olduğu European Broadcasting Union (EBU)'ın serverlarına aktardılar. 

8- Suikastın gerçekleşmesinden tam 15 dakika sonra, Hollanda'da bulunan diğer bir FETÖ hücresi Hollanda devlet televizyonu NOS'ta görüntüleri yayınladı.

BUGÜN AA MUHABİRİ DE CANLI YAYIN İSTEDİ

Musab Turan, Bakan Varank ve Bakan Pakdemirli'nin katılacağı programının canlı yayın birimine önemli olduğunu ve canlı verilmesini istediği, sorumluluk alanı olmadığı için bu talebin geri çevrildiği öğrenildi. 

AA muhabiri Musab Turan, bakanlara provokasyon içeren sorularını yöneltirken

"CANLI YAYIN OLMADI WEB'DEN AÇIN"

Ulusal kanallardan canlı yayın yapma planı bozulan Turan'ın ilgili birimden Web'den canlı yayın yapma isteğini belirttiği, buradan da geri çevrilince Periscope yayını talep ettiği ancak bu girişiminin de "yayın çakışması" nedeniyle başarısızlığa uğradığı ortaya çıktı.

PLANLI ADIMLAR

Videonun işleyiş süreçlerine, yayınlanma aşamalarındaki prosedüre bakıldığında kirli algı oyununun bizzat AA muhabiri tarafından önceden planlandığı açıkça anlaşılıyor.

FETÖ şaibeli muhabirden büyük provokasyon! Skandal 'Soylu' sorusu

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 42
  • Murat Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    fetöcülerden bi cacık olmaz...yakında isaril de abd de feci şekilde cezalandıracak bunları...o kadar yatırım yaptılar fetöcülere, her yerde iz bırakıyorlar, salyongoz gibi...
    Cevapla
  • nimet 2 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle aynı planlayıcılar bunlar.. Peki şimdi bu kripto tutuklu mu , serbest mi.. Kaçacak mı.. Kimlerle ilişkili.. İlişkili oldukları kimlerle ilişkili... Görüşmeleri kimlerle..HER BİR BAĞLANTILARI ÇIKARTILMALI...
    Cevapla
  • Malatya & 44 2 yıl önce Şikayet Et
    Allahım sen devletime güç kuvvet ver,haine bozguncuya fırsat verme
    Cevapla
  • Salih 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar bir yerlerden cesaret aldılar sanki böyle daha cok haberler gelecek. Sanki AKP icinde bir cekişme var. Artık Hukuk düzün calışıp işini yapması gerek yoksa sonu cok kötü okur
    Cevapla
  • İstanbullu 2 yıl önce Şikayet Et
    Oğlum, kardeşim hiç suç işleMeden atıldı diye ağlaşanlara artık hiç acımıyorum. Stılmayınca neler yaptıklarını ispat ettiler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi