Üniversiteler ne zaman açılacak? 13 Eylül'de yüz yüze eğitime geçiliyor mu? Akademik takvim...

Milyonlarca üniversiteli Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamayı heyecanla takip etti. 2021-2022 eğitim öğretim yılında akademik takviminin 13 Eylül itibariyle başlayacağını ifade eden Erdoğan, yüz yüze eğitime yeşil ışık yaktı. Ön lisans ve lisans eğitimlerini fakültelerinde almak isteyen öğrenciler üniversiteler ne zaman açılacak? sorusunun yanıtını merak ediyor. İşte 2021 üniversitelerin açılış tarihi...

Üniversiteler ne zaman açılacak? 13 Eylül'de yüz yüze eğitime geçiliyor mu? Akademik takvim...
Üniversiteler ne zaman açılacak? 13 Eylül'de yüz yüze eğitime geçiliyor mu? Akademik takvim...
GİRİŞ 08.06.2021 08:52 GÜNCELLEME 08.06.2021 09:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Öğrencilerin yaşadıkları ve eğitim aldıkları şehir arasında yolculuk yapacak olmasının hareketliliğe yol açacak olması sebebiyle geçtiğimiz yıl Mart ayından beri üniversite öğrencileri uzaktan eğitimlerine devam ediyor. Vize ve final sınavlarına üniversitelerin kendi oluşturdukları online sınav sistemiyle giriş yapan öğrenciler yüz yüze eğitimin başlangıç tarihi için araştırma yapıyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üniversitelerin açılabilmesi için öğrenci, akademisyen ve öğretim üyelerinin Eylül ayına kadar aşılanması için talepte bulundu. Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilen aşıların ardından aşı vurulma yaşı 50 yaş altına kadar düştü. Bu gelişmeler ile birlikte Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitelilere müjdeli haberi verdi. Peki üniversitelerde yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? İşte 2021 yılı üniversitelerin açılması beklenen tarih...

Üniversiteler Ne Zaman Açılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mayıs'ta yapılan Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada " Üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül itibarıyla başlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Pandemi koşullarının göz önünde bulundurulması, vaka sayılarının düşmesi, aşılama çalışmalarının hız kazanması ile birlikte üniversiteler 13 Eylül tarihinden itibaren kendi akademik takvimlerini kendileri belirleyebilecek. Üniversiteler yüz yüze eğitime geçiş sürecinde kendi kararlarını uygulayacak. 

YÖK Sağlık Bakanlığına Yazı Gönderdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından önce Yükseköğretim Kurulu, aşı çalışmalarına üniversitelerde eğitim alan ve görev yapan akademisyenlerinde dahil edilmesi için Sağlık Bakanlığına yazı gönderdi.

Ülkenin kalkınma hedeflerine dikkat çekilen yazıda eğitim ve öğretim faaliyetlerinin normalleşmeye geçilerek sürdürülmesi için yükseköğretim kurumlarında yüz yüze eğitim verilebilmesi için akademik ve idari personel ile örgün eğitimde okuyan öğrencilerinde öncelikli aşılama programına dahil edilmesi gerektiğinin altı çizildi. Eylül ayına kadar aşılamaların tamamlanması için Sağlık Bakanlığına talepte bulunuldu.

Aşılama Çalışmalarında 50 Yaş Altına Geçildi!

50 yaş ve üstü vatandaşların aşılama çalışmalarına 31 Mayıs itibariyle başlandı. Sağlık Bakanlığının açıkladığı rakamlara göre 7 Haziran itibariyle toplam yapılan aşı sayısı 30 milyon 985 bin 272 oldu. 1. Doz uygulanan kişi sayısı 17 milyon 793 bin 407 olurken, 2. Doz aşı vurulan kişi sayısı 13 milyon 191 bin 865 oldu. İşte  İstanbul, Ankara, İzmir gibi üniversite nüfusunun kalabalık olduğu illerde aşı vurulma oranları;

İstanbul 

Ankara

İzmir

Eskişehir

Sakarya

Samsun

Antalya

Erzurum

YORUMLAR 2
  • Mehmer 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah açılır artık, açılmalıda bence
    Cevapla
  • çok zor 2 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef çok zor, önümüzdeki yılda üniversiteler uzaktan eğitim ile devam edecek büyük ihtimal, çünkü aşılama hızı istenilen seviyede değil, üniversitelerin açılması vaka sayılarının tekrar patlamasına neden olacaktır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!