AÖL 3. dönem sınav tarihleri! Kayıt için son günler yaklaştı! MEB açıkladı kayıt olmayanlar sınavlara...

AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı 3. dönem sınavlarının online olarak yapılacağını açıkladı. Açık Lise 2020-2021 eğitim yılı kayıt yenileme işlemlerini yapmayan adaylar çevrimiçi olarak yapılacak sınavlara katılamayacak. Peki MEB AÖL sınavları ne zaman yapılacak? İşte online sınav takvimi!

AÖL 3. dönem sınav tarihleri! Kayıt için son günler yaklaştı! MEB açıkladı kayıt olmayanlar sınavlara...
AÖL 3. dönem sınav tarihleri! Kayıt için son günler yaklaştı! MEB açıkladı kayıt olmayanlar sınavlara...
GİRİŞ 08.06.2021 08:50 GÜNCELLEME 08.06.2021 08:50
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ortaöğretim eğitimlerini Açık Öğretim Liselerinde sürdüren öğrenciler için sınav tarihleri açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı tam kapanma nedeniyle AÖL kayıt işlemlerine ara vermişti. 17 Mayıs itibariyle ilk kez kayıt yaptıracaklar ve kayıtlarını yenileyecek öğrenciler için sistem tekrar aktif hale geldi. AÖL 3. dönem sınavları 25 dakika sürecek. Öğrencilere sorumlu oldukları her dersten 20 adet soru yöneltilecek. Doğru yanıtların puan olarak karşılığı 5 (beş) olurken sınavın değerlendirmesi 100 puan üzerinden yapılacak. AÖL kayıt yenileme işlemleri ders seçimi ve AÖL kayıt yenileme ücreti yatırılarak yenilecek. AÖL kayıt yenileme ve 3. dönem sınavları ne zaman? İşte İşte 2020-2021 MEB Açık Lise sınav tarihleri…

Açık Lise 3. Dönem Sınavları Ne Zaman?

Açık Öğretim Lisesi 3. dönem sınavları 03-07 Temmuz 2021 tarihleri arasında düzenlenecek. Adaylar sınavlara Açık Öğretim Kurumları (AÖK) Bilgi Yönetimi sistemi üzerinden T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra “ “Öğrenci Genel Bilgiler” başlığı altında bulunan “Online Sınava Giriş” butonuna tıklayarak, “Online Sınav Giriş Bilgileri Ekranına” giriş yapacaklar. Sınav ekranı 3 Temmuz sabah saat 09.30' dan 7 Temmuz saat 23.59’a kadar aktif olacak.

AÖL Kayıtları Ne Zaman Sona Erecek?

Milli Eğitim Bakanlığından açıklanan takvime göre ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 17 Mayıs-11 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kayıtların sona ermesine 4 gün kaldı. Adaylar ders seçimi ve kayıt yenileme ücretini yatırarak kayıt yenileme işlemlerini tamamlayabilir. Ücretlerini yatırıp otomatik olarak kayıt yenileme işlemi gerçekleşmeyen öğrenciler sınav bölgelerini kontrol etmelidir. 

Mazeretli Kayıtlar 18 Haziran’a Kadar Yapılabilecek!

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Açık Öğretim Okulları Kayıt İşlemleri konulu bir yazı yayınladı. Daire Başkanı Dr. Ahmet Vefa Güler imzasıyla paylaşılan yazıda belirtilen kayıt tarihlerinde kayıt işlemini yapmayan öğrenciler için “ Bu tarihler arasında çeşitli nedenlerle kayıt işlemlerini yaptıramayan öğrenciler için mazerete bağlı ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin 18 Haziran 2021 tarihi mesai bitimine kadar yapılması Başkanlığımızca uygun görülmektedir” ifadeleri yer aldı.

YORUMLAR 3
  • haluk sabri akdemir 2 yıl önce Şikayet Et
    inşallah ek sınav online olur
    Cevapla
  • cansu arslan 2 yıl önce Şikayet Et
    ek sınav derken
    Cevapla
  • Müdessir östüzün 2 yıl önce Şikayet Et
    insallah online olur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor