İkinci dönem karneleri ne zaman verilecek? MEB’den 2020-2021 eğitim yılı için kritik karne kararı!

Karnelerin verileceği tarih 2020-2021 eğitim öğretim yılının sona ermesine kısa bir zaman kala öğrenciler ve aileleri tarafından araştırılmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin karnelerini elektronik olarak alacak. Takdir ve teşekkür belgeleri e-Okul VBS üzerinden açıklanacak. Peki karneler ne zaman verilecek? İşte yaz tatilinin başlayacağı tarih...

İkinci dönem karneleri ne zaman verilecek? MEB’den 2020-2021 eğitim yılı için kritik karne kararı!
İkinci dönem karneleri ne zaman verilecek? MEB’den 2020-2021 eğitim yılı için kritik karne kararı!
GİRİŞ 10.06.2021 08:51 GÜNCELLEME 10.06.2021 08:52
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim yılının Eylül ayında başlaması için planlama yapıyor. Salgın hastalık nedeniyle takvimde değişiklikler yaşanırken karnelerin verileceği tarih ile ilgili açıklama geldi. 1 Haziran’da okul öncesi ve ilkokul öğrencileri 7 Haziran’da ise ortaokul ve lise öğrencileri okullarına kavuştu. Yüz yüze eğitime başlanmasıyla karnelerin verileceği tarih aileler ve çocukların gündeminde ilk sırada yer alıyor. Pandemi nedeniyle birinci dönem basılı karne alamayan öğrenciler için MEB müjdeli haberi duyurdu. Okul yönetimlerine başvuru yaparak basılı karne alınabilecek. Başvuru yapmayanlar ise e-Okul VBS ile karnelerini görüntüleyebilir. Peki 2021 karneler ne zaman dağıtılacak? İşte ikinci dönem karnelerinin verileceği tarih….

Karneler Ne Zaman Dağıtılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, bu eğitim döneminde karne, takdir ve teşekkür belgelerini elektronik olarak öğrenci ve veliler ile paylaşacak. Talepte bulunan ailelere ise okul müdürlükleri basılı karne dağıtımı yapacak. Öğrenciler 18 Haziran tarihinde karnelerini VBS üzerinden görüntüleyebilecek.

Sınıf Geçme ve Kalma İle İlgili Milli Eğitim Müdürlüklerine Yazı Gönderildi!

Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokul ve ortaokul öğrencilerini yakından ilgilendiren sene sonu iş ve işlemleriyle ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüklerine yazı gönderdi. 2020-2021 eğitim yılıyla sınırlı olmak kaydıyla e-Okul VBS’ye işlenen devamsızlık bilgileri bu yıl dikkate alınmayacak. Mevzuat gereği ders yılı sonunda yapılması gereken ŞÖK (Şube Öğretmenler Kurulu) toplantılarında öğrencilerin sınıf geçme iş ve işlemleri görüşülmeyecek. Sürekli devamsız durumda bulunan öğrenciler tespit edilerek sınıf tekrarı yaptırılacak.

Takdir ve Teşekkür Belgesi Neye Göre Veriliyor?

Pandemi nedeniyle uzaktan ve yüz yüze eğitimi bir arada alan milyonlarca öğrenci Takdir ve Teşekkür belgelerinin nasıl verileceğini merak ediyor. Öğrencilerin yıl boyu aldıkları bütün notların ortalaması alınarak yıl sonu karne puanları oluşturulacak. Koronavirüs nedeniyle bu yıl öğrencilerin karne puanları yapılan yüz yüze sınavlar ve birinci dönem karne notlarına göre belirlenecek. 4. sınıf öğrencilerini başarı belgesi almak için zorunlu ders olan Türkçe’den en az 55 not ortalaması yapması gerekirken diğer derslerden 45 puan ortalamasını tutturması gerekiyor. İkinci dönem sonu not ortalaması 70 ile 84.99 olan öğrenciler Teşekkür, 85 ve üzeri olan öğrenciler ise Takdir alacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Güncel Takvim!

YORUMLAR 3
  • 121212 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadi hayırlısı inşallah.
    Cevapla
  • 121212 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadi hayırlısı inşallah.
    Cevapla
  • njjkllıkklk 2 yıl önce Şikayet Et
    teşekkür alıcam inşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler