2021 MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Milli Savunma Üniversitesi tercih sonuçları tarihi...

MSÜ tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih askeri personel olmak isteyen adayların gündeminde birinci sırada yer alıyor. 30 Nisan-19 Mayıs tarihleri arasında tercihlerini yapan öğrenciler Aday Değerlendirme Puanı (ADP) dikkate alarak yerleştirilecek. Sonuçlar personeltemin.msb.gov.tr adresi üzerinden duyurulacak. Peki 2021 MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte sonuçların açıklanması için...

2021 MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Milli Savunma Üniversitesi tercih sonuçları tarihi...
2021 MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Milli Savunma Üniversitesi tercih sonuçları tarihi...
GİRİŞ 09.06.2021 08:54 GÜNCELLEME 09.06.2021 08:54

MSÜ tercih sonuçları, üniversite eğitimlerini kara, hava, deniz harp okulları ve astsubaylık meslek yüksekokullarında almak isteyen öğrenciler tarafından merak ediliyor. 30 Nisan-19 Mayıs tarihleri arasında tercih işlemlerini tamamlayan adaylar sonuçlar için Milli Savunma Üniversitesi'nden yapılacak açıklamaya kilitlenmiş durumda. Yerleştirme işlemlerinde Aday Değerlendirme Puanı (ADP) belirleyici olacak. Tercih yapmayan adaylar 2. seçim aşamasına davet edilmeyecek. Adaylar evrak kontrolü, fiziki değerlendirme, kişilik değerlendirme ve fiziki yeterlilik testlerine katılacak. Peki 2021 MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte Milli Savunma Üniversitesi tercih sonuçları için öngörülen tarih...

2021 MSÜ Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Savunma Üniversitesi, tercih sonuçlarıyla ilgili resmi bir tarih açıklaması henüz bulunmuyor. Geçtiğimiz yıl tercih sonuçları 13 Temmuz tarihinde adayların erişimine açılmıştı. Bu yılda tercih sonuçlarının önümüzdeki Temmuz ayının ikinci haftası açıklanması bekleniyor. 

Tercih sonuçları ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden T.C kimlik numarası ve aday şifresiyle sorgulanabilecek. Ayrıca sonuçlar “personeltemin.msb.gov.tr” adresi üzerinden yayına alınacak.

Yerleştirme İşlemlerinde ADP Belirleyici Olacak!

Aday yerleştirme işlemlerinde Milli Savunma Üniversitesi tercih önceliği ve Aday Değerlendirme Puanına göre yerleştirilecek. Yerleştirme süreci bitiminde okul kontenjanlarında eksik kalması durumunda ek yerleştirme işlemleri sürecinde tercih önceliğine bakılmaksızın tercihler arasında bulunan ve Aday Değerlendirme Puanı sırasının geldiği herhangi bir okula öğrenciler yerleştirilebilecek.

Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları 2. Seçim Aşamaları Nasıl Yapılacak?

2021 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2021-MSÜ)’nda Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek taban puanı veya daha yüksek puan alan adayların 2’nci seçim aşamalarına katılımı amacıyla yapılacak çağrı https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinde yayımlanacaktır.

2) Başvurusu kabul edilen adayların icra edilecek olan 2’nci seçim aşamalarına gelirken
beraberlerinde getireceği belgeler https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinde yayımlanacaktır.

Adayların eksik evrak ile gelmeleri durumunda en kısa zamanda evraklarını tamamlamaları sağlanacak, evraklarını istenen zamanda tamamlayamayan adaylar eleneceklerdir. 

3) 2’nci seçim aşamalarına çağrılan adaylar; internette ilân edilen tarih ve saatte, Kara Harp Okulu Komutanlığı/Ankara sınav merkezinde hazır bulunacaklardır. 2’nci seçim aşamaları, sağlık raporu bölümü hariç olmak üzere;

a. Hava Harp Okulu adayları için birinci gün Evrak Kontrol, Kişilik Değerlendirme Testi, Fiziki Değerlendirme, Fiziki Yeterlilik Testi (FYT), ikinci gün Psikomotor Testi, üçüncü gün mülakat sınavları yapılacak şekilde 3 gün,

b. Diğer Okulların adayları için birinci gün Evrak Kontrol, Kişilik Değerlendirme Testi, Fiziki Değerlendirme, Fiziki Yeterlilik Testi (FYT), ikinci gün mülakat sınavları ile Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (sadece Bando Astsubay Meslek Yüksekokulları için) yapılacak şekilde 2 gün sürecektir.

Harp Okullarında 4 yıl Astsubay Meslek Okullarında 2 Yıl Eğitim Verilecek!

Harp Okullarında eğitim alanlar için süre 4 yıl iken Astsubay Meslek Yüksekokullarında okuyanların eğitimi 2 yıl sürecek. MSÜ mezunları mezun oldukları okul türüne göre, bölüm diplomasıyla birlikte subay ve astsubay diploması alır. Milli Savunma Üniversitesi’nde aşağıdaki bölümler bulunmaktadır.

  • Kara Harp Okulu

  • Deniz Harp Okulu

  • Hava Harp Okulu

  • Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu

  • Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu

  • Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu

  • Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi