Takdir Teşekkür belgesi hesaplama! 5.6.7.8.9.10.11 ve 12. sınıf dönem sonu ortalama nasıl hesaplanır?

İlkokul, ortaokul ve liseler için dönem yarın sona eriyor. Öğretmenlerin karne notlarını sisteme işlemesi ile birlikte öğrenciler Takdir ve Teşekkür belgesi hesabı yapmaya şimdiden başladı. Öğrencilerin yıl sonu puanlarına göre verilen başarı belgeleri internet üzerinden yayınlanacak. Peki Takdir, Teşekkür belgesi nasıl hesaplanır? İşte 5.6.7.8.9.10.11 ve 12. sınıflar için onur belgesi, başarı belgesi ve üstün başarı belgesi alma yöntemi...

Takdir Teşekkür belgesi hesaplama! 5.6.7.8.9.10.11 ve 12. sınıf dönem sonu ortalama nasıl hesaplanır?
Takdir Teşekkür belgesi hesaplama! 5.6.7.8.9.10.11 ve 12. sınıf dönem sonu ortalama nasıl hesaplanır?
GİRİŞ 18.06.2021 09:31 GÜNCELLEME 18.06.2021 09:31
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Eğitim yılının sona ermesine kısa bir zaman kala öğrenciler alacakları belgeleri hesaplamak için araştırma yapıyor. Yüz yüze sınavlara katılan ve birinci dönem karne puanlarının geçerli olması tercihinde bulunan öğrencilerin karne puanları sisteme girilmeye başladı. 18 Haziran'da sona erecek 2020-2021 eğitim öğretim yılını başarı belgesiyle kapatmak isteyen öğrenciler yıl sonu ortalamalarına göre Takdir veya Teşekkür belgesi almaya hak kazanacak. Öğrencilerin dönem içinde girdikleri sınavlar, verdikleri ödevler ve performans notları başarı durumlarını gösterecek. İlkokul, ortaokul ve liselerde takdir ve teşekkür belgesi hesaplama işlemleri değişiklik gösteriyor. Peki 2021 takdir teşekkür belgesi nasıl hesaplanır? İşte öğrenciler için takdir teşekkür belgesi hesaplama ekranı!

MEB telafi eğitimi takvimi 2021! Telafi eğitimi ne zaman başlıyor, başvurular nasıl yapılacak?MEB telafi eğitimi takvimi 2021! Telafi eğitimi ne zaman başlıyor, başvurular nasıl yapılacak?

Lise 9,10,11 ve 12. Sınıf Takdir Teşekkür Belgesi Nasıl Alınır?

Takdir ve teşekkür belgeleri öğrencilerin yıl sonu başarı puanlarına göre veriliyor. Öğrencilerin yazılı puanlarının toplanması ve toplam girilen sınava bölünmesiyle not ortalaması ortaya çıkıyor. Bu yıl pandemi nedeniyle sınavlar öğrencilerin tercihine bırakıldı. Dileyen öğrenciler ikinci dönem karne notlarını girdikleri yüz yüze sınavlara göre aldı. Öğrenciler e-Okul'da yer alan puanları ile haftalık ders saatini çarpar. Tüm dersler için aynı işlemi yapan adaylar genel toplam ders saatine bölerek dönem sonu ortalaması edinebilir. 70.00 ile 84.99 arası dönem sonu ortalaması bulunan öğrenciler Teşekkür Belgesi, 85 ve yukarı olan öğrenciler Takdir belgesi alır. 

Ortaokul 5,6,7 ve 8. Sınıf Takdir Teşekkür Belgesi Nasıl Hesaplanır?

Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokullarında belge almaya hazırlanan öğrencilerin zorunlu ders olan Türkçe dersinden en az 55 ortalamayı tutturması gerekmektedir. Zorunlu olmayan derslerden 45 puan ortalaması yapan adaylar belge alabilir. Bu yıl pandemi nedeniyle ortaokullarda sınıfta kalma işlemleri görüşülmeyecek. Zayıf dersi bulunan öğrenciler sorumlu bir şekilde bir üst sınıfa geçecek. 2020-2021 eğitim öğretim yılında dönem sonu ortalaması 70.00 ile 84.99 arasında olan Ortaokul öğrencileri Teşekkür Belgesi, 85 ve üzeri olanlar ise Takdir Belgesi alacak.

Başarı Belgesi Kimlere Verilir?

Üç eğitim öğretim yılının her bir döneminde üst üste Teşekkür belgesi veya dönemlerin herhangi birinden ya da birkaçından takdir belgesi, diğerlerinden takdir belgesi alanlar başarı belgesi almaya hak kazanır.

Üstün Başarı Belgesi Kimlere Verilir?

Üç eğitim öğretim yılının her döneminde üst üste takdir belgesi alan öğrenciler üstün başarı belgesi almaya hak kazanır.

Onur Belgesi Nasıl Alınır?

Onur Belgesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri  okullarda gösterdikleri başarı durumuna, örnek davranışlara ve çeşitli aktivitede sergiledikleri davranışlara göre verilmektedir. Onur Belgesi almak için ders notu değil farklı alanlarda da birçok başarı gerekmektedir. Onur belgesi verilecek öğrenciler sınıf öğretmeninin önerisi ve okul müdürünün kararıyla seçilir.

YORUMLAR 2
  • dadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    ilkokuldan itibaren her dönem takdir belgesi getiren kızıma bugüne kadar (11. sınıf) hiç başarı belgeisi verilmedi
    Cevapla
  • Melis 2 yıl önce Şikayet Et
    Neden verilmedi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…