Evlat nöbeti tutan baba: Olaydan önce binayı boşalttılar, gencecik kızı HDP kurban etti!

İzmir'de terör örgütü PKK'ya katılan kızı için yaklaşık 2 yıldır HDP İzmir İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan Mehmet Laçin, saldırıdan hemen önce HDP İl Başkanı ve yardımcısının binayı terk ettiğini söyledi.

GİRİŞ 18.06.2021 23:54 GÜNCELLEME 19.06.2021 00:03
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

HDP İzmir İl Başkanlığı'na dün düzenlenen saldırı sırasında HDP binası önünde evlat nöbeti tutan Mehmet Laçin saldırı anıyla ilgili birbirinden çarpıcı iddialarda bulundu. Saldırı öncesi ve sonrasında HDP binasının karşısındaki nöbet çadırında bulunan Laçin, saldırıdan önce binanın boşaltıldığını iddia etti.

İzmir’de dün öğle saatlerinde, 32 iş yerinin bulunduğu bir iş hanının ikinci katındaki HDP il binasına silahlı saldırı düzenlendi. Eskiden sağlık çalışanı olarak görev yapan Onur Gençer isimli şahsın düzenlediği saldırı sonucunda parti çalışanı Deniz Poyraz hayatını kaybetti.

SALDIRI ANINDA EVLAT NÖBETİNDEYDİ

HDP İzmir İl Başkanlığı’na düzenlenen saldırı sırasında çocuğu dağa çıkarılarak PKK saflarında tutulan baba Mehmet Laçin de evlat nöbetindeydi. 

2 senedir evlat nöbetinde olan Mehmet Laçin, binaya giren HDP’lileri sima olarak tanıdığı belirtirken, saldırı öncesinde 'gözlüklü', 'ufak boylu' ve 'beyaz gömlekli' olarak tarif ettiği HDP’lilerin binadan ayrıldığını söyledi.

"SALDIRI ÖNCESİ BİNA BOŞALTILDI"

İşte Laçin'in saldırı anıyla ilgili yaptığı açıklamalar;

- Bu 'gözlüklü' tahminim il başkanı çünkü basına hep o konuşuyordu. Bir o bir de bu 'ufak boylu'. Şimdi bunların yanında biri daha var 'beyaz gömlekli'. Bunlar 3 kişi HDP İl Başkanlığı'ndan çıktı.

- Bu 3 kişiden 'beyaz gömlekli' sola doğru pastanenin önünden Şok'a doğru gitti. Ama 'ufak boylu' ile il başkanı (gözlüklü) koridorda kaldı ve 'gözlüklü'ye benim pankartımı işaret etti. Ondan sonra benim olduğum tarafa geçtiler ve devam ettiler.

-İçeride kaç HDP'li varsa çıkardılar, olaydan önce binayı boşalttılar. Olay sırasında ben de dahil çevredekiler, emniyet filan içerinin dolu olduğunu zannettik.

Mehmet Laçin

"BU GENCECIK KIZI HDP KURBAN ETTI"

İzmir'de terör örgütü PKK'ya katılan kızı için yaklaşık 2 yıldır HDP İzmir İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan Mehmet Laçin, saldırıdan hemen önce HDP İl Başkanı ve yardımcısının binayı terk ettiğini söyledi.

HDP İzmir İl Başkanlığında 1 kişinin öldürüldüğü silahlı saldırı sırasında bina önünde evlat nöbetinde olan Mehmet Laçin saldırı anında yaşananları anlattı.

Saldırının gerçekleştiği saatlerde HDP İzmir İl Başkanlığı önündeki çadırda oturduğunu anlatan Laçin, "Silahlar patlamadan 10 dakika önce binadaki HDP'liler, birisi il başkanı birisi il başkan yardımcısı binadan çıktı. Ben çadırda otururken içeri 25-30 yaşlarında bir kadın girdi. Girdiği gibi panikle 'Abi seni öldürecekler' dedi. Ben hemen ayağa kalktım 'Nereden biliyorsun?' diye soracaktım, onun bana söylediklerini emniyetle paylaşacaktım. Lafını bitirmeden silah patladı. Silah camdan tam bana karşı patladı, o anda polisler içeri girerek beni götürdü" dedi.

"İÇERİDE SADECE O KIZI BIRAKTILAR"

Saldırgan binaya gelmeden hemen önce binanın boşaltıldığını ileri süren Laçin, "Bu kızı HDP kurban etti. Niye boşalttılar binayı silah patlamadan 5 dakika önce? İçeride kim varsa bırakıp binaya boşalttılar. İçeride sadece o kızı bıraktılar. Zaten bunların dışarı çıkmasıyla kadının çadıra girmesi, bana haber vermesi, 'Abi seni öldürecekler' demesi ile silahın patlaması bir oldu. Bu gencecik kızı HDP kurban etti" diye konuştu.

HDP İL BİNASINDAKİ SALDIRIDA HEDEF 40 KİŞİLİK TOPLANTI MIYDI?

HDP İzmir İl Başkanlığı’na silahlı saldırı düzenleyerek parti üyesi Deniz Poyraz’ı tabanca ile öldüren Onur Gencer sorguya alındı. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, saldırı saatinde parti binasında daha önce planlanmış 40 kişilik yönetim toplantısının son anda ertelendiğini belirterek, hedefin daha büyük bir katliam olduğunu öne sürdü. Sancar, “Bir kaos planı, bir iç çatışma hesabı devreye sokulmuştur” dedi

 Valilikten HDP saldırısı açıklaması: İddialar tümüyle gerçek dışı

YORUMLAR 27
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar zaten yıllardır öldürüyor. Ölüm makineleri. Kimi öldüreceklerini iyi seçer onlar. Devlet bu tezgahı çökertmeli
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Hdp kapatilsinnnnnnnnnnnn
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam doğru söylemiş bu hdp yabancı istihbarat ile çalışıyor.
    Cevapla
  • vedatali 2 yıl önce Şikayet Et
    hdp nin kendi oyunu bu.herzamanki gibi yine gençleri harcadılar.
    Cevapla
  • dümen 2 yıl önce Şikayet Et
    HDP lilerin çevirdiği bu dümeni kimse yemedi zaten. İstedikleri etkiyi de yapamadılar. Olan genç kıza oldu. Terör destekçilerinin peşinde koşanların sonu böyle basitçe insafsızca harcanmak oluyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…