DGS sınav yerleri için ÖSYM'den tarih bilgisi geldi! 2021 DGS sınav giriş belgesi ne zaman açıklanacak?

11 Temmuz'da gerçekleştirilecek DGS sınavına kısa bir zaman dilimi kaldı. Adaylar sınava katılacakları okul bilgilerini öğrenmek için araştırma yapıyor. ÖSYM DGS sınav giriş belgelerinin erişime açılacağı tarihi duyurdu. DGS sınav giriş yerleri Aday İşlemleri Sistemi üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreyle sorgulanacak. Adaylar sınava girişte bu belgeleri görevlilere gösterecek. Peki 2021 DGS sınav giriş belgesi ne zaman açıklanacak?

DGS sınav yerleri için ÖSYM'den tarih bilgisi geldi! 2021 DGS sınav giriş belgesi ne zaman açıklanacak?
DGS sınav yerleri için ÖSYM'den tarih bilgisi geldi! 2021 DGS sınav giriş belgesi ne zaman açıklanacak?
GİRİŞ 01.07.2021 10:25 GÜNCELLEME 01.07.2021 10:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

DGS sınav giriş belgeleri üzerinde adayların sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri bulunuyor. 11 Temmuz'da sayısal ve sözel alanda yapılacak sınava katılacak öğrenciler sınav yerlerinin belli olacağı tarihi gündemlerine aldı. ÖSYM yayınladığı başvuru kılavuzunda DGS sınav giriş belgesinin açıklanacağı tarihi paylaştı. Açıköğretim Fakültesi, meslek yüksekokulu ve ön lisans mezunları 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmek için Dikey Geçiş Sınavına katılacak. Sınava girişte adaylardan geçerlik kimlik belgesi ile birlikte sınav giriş belgesi istenecek. DGS sınav giriş belgesinde fotoğrafın olması zorunluyken renkli veya renksiz çıktı kabul edilecek. Pandemi nedeniyle sınav merkezlerinde yoğunluk oluşmaması için adaylar en az 1 saat önceden okullarda hazır bulunacak. Peki 2021 DGS sınav  yerleri ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM tarafından yapılan o açıklama...

DGS Sınav Yerleri Ne Zaman Açıklanacak?

2 yıllık ön lisans eğitimlerini 4 yıllık lisans programlarına tamamlamak isteyen adayların katılacağı sınav 11 Temmuz 2021 tarihinde düzenlenecek. ÖSYM 2021 yılı başvuru kılavuzunda sınav giriş belgelerini sınav tarihinden yaklaşık 10 gün öncesinde adayların görüntüleyebileceğini duyurdu. 

Giriş belgelerinde sınavın gerçekleştirileceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayların fotoğrafları bulunacak. Adaylardan giriş belgeleri ile birlikte geçerli kimlik belgesi istenecek. Öğrenci kartı, sürücü belgesi ÖSYM sınavlarında geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmiyor. Süresi dolmamış pasaport, nüfus cüzdanı ve fotoğraflı kimlik kartı ile adaylar sınava giriş yapabilir.

DGS Sınav Giriş Belgesi Nereden Sorgulanır?

DGS sınav giriş belgeleri sınav tarihinden en az 10 gün önce adayların erişimine açılacak. Sınav giriş belgelerini edinmek isteyen adaylar ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden T.C kimlik numarası ve şifresiyle sisteme giriş yapmaları gerekmektedir. Giriş işleminin ardından sol tarafta bulunan menüde başvurular kısmından adaylar sınav giriş belgelerinin çıktısını alabilir.

2021 DGS Sınavında Nasıl Sorular Sorulacak?

Dikey Geçiş sınavında adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan yetenek testi uygulanacaktır. DGS sınavında 120 soru için adaylara 150 dakika süre verilecek. Sınavda uygulanacak testlerde, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme becerilerinin ölçülmesi amaçlanmaktadır. Test soruları farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır.

Sınavın Geçerli Sayılması Nelere Bağlıdır?

YORUMLAR 2
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Kayıt yaptıramayanlara 1 gün daha verilseydi nolurdu. Çok şeymi istedik.
    Cevapla
  • Talha 2 yıl önce Şikayet Et
    21-31 Mayıs tarihlerinin haricinde 8 Haziran'da geç başvuru vardı. Onu da mı kaçırdın ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü