YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? AYT,TYT ve YDT sınav sonuç tarihi ÖSYM 2021!

Üniversite eğitimi almak isteyen öğrencilerin gözü kulağı ÖSYM’den yapılacak sonuç açıklamasına çevrilmiş durumda. 26-27 Haziran tarihlerinde düzenlenen üniversite sınavı üç oturum olarak düzenlendi. Tercih listelerini hazırlamaya koyulan adaylar YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusuna cevap arıyor. Sonuçlar ÖSYM AİS üzerinden T.C kimlik numarası ve aday şifresiyle sorgulanacak. İşte 2021 YKS sonuç tarihi...

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? AYT,TYT ve YDT sınav sonuç tarihi ÖSYM 2021!
YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? AYT,TYT ve YDT sınav sonuç tarihi ÖSYM 2021!
GİRİŞ 03.07.2021 09:44 GÜNCELLEME 03.07.2021 09:44

Üniversite sınavı milyonlarca öğrencinin katılımıyla geride bıraktığımız hafta gerçekleştirildi. Lise, iki yıllık üniversite mezunları ve diğer birçok yaş grubundan aday şanslarını YKS sınavında denedi. Alan Yeterlilik, Temel Yeterlilik ve Yabancı Dil Testi olarak üç farklı tarihte düzenlenen sınavın ardından öğrencilerin sonuç telaşı başladı. ÖSYM değerlendirme ve yerleştirme işlemlerinde eğitim bilgilerinin güncellenmesi için adayları uyardı. YKS soru ve cevaplarının erişime açılmasıyla puan hesabı yapan adaylar, eğitim alacakları üniversiteleri şimdiden araştırıyor. YKS sınav sonuçlarının duyurulacağı tarih ÖSYM tarafından sınav düzenlenmeden ilan edildi. Adaylar tercihlerini erkenden belirlemek için YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusuna cevap arıyor. İşte 2021 üniversite sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih...

2021 YKS Sınav Sonuçları Ne Zaman Hangi Tarihte Açıklanacak?

İki buçuk milyondan fazla adayın katılımıyla 26-27 Haziran tarihlerinde üniversite sınavı gerçekleştirildi. ÖSYM sınav takvimine göre sonuçları 4 Ağustos tarihinde açıklayacak.

YKS Sonuçları Nereden Sorgulanacak?

Yükseköğretim Kurumları sınav sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinden giriş yapılarak sorgulanabilecek. Adaylar T.C. kimlik numarası ve aday şifreleriyle sisteme giriş yapacak. Sınav sonuç ekranında adayların AYT, TYT ve YDT sınavlarından aldıkları puanlar listelenecek. Adayların üniversite yerleştirme işlemlerinde kullanacağı sayısal, sözel ve eşit ağırlık puanları ile birlikte sıralamaları sonuç bölümünde görüntülenecek.

ÖSYM'den Adaylara Kritik Uyarı!

2021- YKS değerlendirme işlemlerinde, adayların ortaöğretim seviyesindeki eğitim bilgileri kullanıyor. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada sınava başvuru yapan adayların 29 Haziran-6 Temmuz tarihleri arasında AİS üzerinden değerlendirme ve yerleştirme işlemlerinde kullanılmasını istedikleri eğitim bilgilerini kontrol etmeleri ve bu eğitim bilgilerini seçerek 6 Temmuz tarihi saat 16.00'a kadar onaylamaları gerektiği hatırlatıldı.

Hata Olduğunu Düşünen Adaylar Başvuru Yapacak!

ÖSYM AİS üzerinden eğitim bilgilerinde veya okul birinciliği bilgilerini kontrol eden eksik veya hatalı bilgi olduğunu düşünen adaylar mezun oldukları veya olacakları ortaöğretim kurumları ile görüşerek eğitim bilgilerinin e-Okul üzerinden düzelttirmeleri ve düzeltme işleminin ardından ÖSYM üzerinden düzelttikleri bilgileri onaylatmaları gerekmektedir. Eğitim bilgisi e-Okula eklenmeyecek durumda olan adayların ise eğitim bilgilerini ve okul birinciliği durumlarını Kamu Kurumları İşletim Sistemi (KKİS) üzerinden okullarına işletmeleri gerekmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamuda sıkı tedbir dönemi: Sert frenle tasarruf
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız