Hulusi Akar'dan son dakika Afganistan açıklaması!

Milli Savunma Bakanı Akar, Kabil Havalimanı görüşmelerinin olumlu ilerlediğini ifade ederek 'Biz Afgan kardeşlerimizin menfaatini düşünüyoruz. Havalimanı kapanırsa tüm AB, NATO üyeleri diplomatik misyonlarını çekmek zorunda kalacak.' dedi.

Hulusi Akar'dan son dakika Afganistan açıklaması!
Hulusi Akar'dan son dakika Afganistan açıklaması!
GİRİŞ 13.07.2021 12:40 GÜNCELLEME 13.07.2021 14:15
Bu Habere 131 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Akar, Afganistan'daki Kabil Havalimanının işletilmesine yönelik görüşmelerin devam ettiğini hatırlattı.

KABUL EDİLEMEZ SEÇENEK!

Görüşmelerin Türkiye'nin arzuladığı şekilde olumlu ve yapıcı ilerlediğini vurgulayan Akar, "Afgan kardeşlerimizin huzurunu ve güvenliğini arzu ediyoruz" dedi:

"Eğer havalimanı kapanırsa tüm AB, NATO üyeleri ile diğer ülkeler oradaki diplomatik misyonlarını çekmek zorunda kalacak. Çünkü güvenlik, iletişim ve ulaşım olmadığı zaman orada kalamazlar. Öbür türlü olduğu zaman orası izole bir devlet haline dönüşecek. Bu da kabul edilemez."

Son Dakika Haberi: Taliban'dan Türkiye'ye 8 maddelik tepki

"AFGAN KARDEŞLERİMİZLE, NATO, AB, ABD VE DİĞER ÜLKELERLE GÖRÜŞÜYORUZ"

Türkiye'nin Afganistan'da 20 senedir herhangi bir muharip görev almadığını belirten Akar, Kabil Havalimanının bölgede sağlık, eğitim ve lojistik konularında önemli bir kapı olduğunu ifade etti:

"Havalimanının işletilmesini arzu ediyoruz. Orada Afgan hükümeti var, Taliban var. Değişkenlik gösteren askeri, siyasi ve güvenlik şartları var. Tek başımıza bir şey söylersek ilerleyen dönemde bir takım sıkıntılara sebebiyet verebilir. O yüzden hem Afgan kardeşlerimizle hem de NATO, AB, ABD ve diğer ülkelerle görüşüyoruz."

"MUTABIK OLDUĞUMUZ KONULAR VAR"

Görüşmelerin ardından yakın zamanda atılacak bir somut adımın olup olmadığı sorulan Bakan Akar, "Görüşme doğrultusunda Sayın Austin ile birlikte mutabık kaldığımız konular var. Ayrıca NATO'da Türkiye'nin girişimleri ile olumlu gelişmeler söz konusu. Bildiğiniz gibi Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Biden ile görüştü. Biz ABD'li mevkidaşımızla görüştük. Diğer arkadaşlarımız görüştü. Bir çerçeve çizildi, belirlenen alanda çalışmalar devam ediyor." dedi.

AFGAN GÖÇMEN İDDİASI: TAKİP EDİYORUZ, HERHANGİ BİR SIKINTI

Bakan Akar, son dönemde Afganistan'da Taliban'ın etki alanını genişlettiğine dikkat çekti. Kalabalık grupların kontrolsüz şekilde Türkiye'ye geldiği yönündeki iddialar için "Takip ediyoruz" mesajı verdi:

"Taliban giderek etki alanını genişletiyor. Resmi raporlarda değil ama bunun bir takım izlerini görüyoruz. Biz de olayları takip ediyoruz. Özbekistan, Tacikistan sınır güvenliği önemli. Oradan herhangi bir göç olursa bu tarafa gelme ihtimali yüksek. NATO'nun 360 derece teorisi çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Herhangi bir sıkıntı yok."

YORUMLAR 131
  • Vakum 2 yıl önce Şikayet Et
    Taibanın İslama verdiği zararı kimse vermedi.binlerce yıllık budist heykellerini niye dinamitle havaya uçurursun be adam..Bütün dünya bunu gördü ve İslamdan uzak durdu ve İslamı koyu karanlık bir din olarak algıladı.Sen İslamın özü olan sevgiyi merhameti,Allah sevgisini insan sevgisini,hayvana yerdeki karıncaya kime gösterdin,kime İslamı sevdirdin?.zulüm ve işkence etmeyi,zorla insanlara -islamın şartı bile olsa- bir şeyleri zorla yaptırmayı İslam ve şeriat zannettin..Şeytanın oyuncağı oldun şeytana hizmet ettin.
    Cevapla
  • Vakum 2 yıl önce Şikayet Et
    Bak ayıp ediyorsun..geceler kısa, sabah namazımı kaçırmayayım diye namaz vaktine kadar uyumayan biriyim...O,Mekke için özel bir durumdu..İslam gelmiş elbet Mekkenin ortasında putlar korunacak değildi..Senin aklına göre,dün kilisenin duvarına çıkıp tepinenler haklıydı...Kudüsü fetheden Hz.Ömer'e,namazınızı kilisemiz de kılın diyen papazlara,"hayır,kilise de kılarsam benden sonra gelen müslümanlar kilisenizi yıkar camiye çevirirler" diyen HZ.ÖMER haksızdı değil mi Kardeşim.
    Cevapla
  • Mücahid 2 yıl önce Şikayet Et
    İslamamı zarar vermiş. Budist heykelleri diyorsun yani put. Sanırım sen put prestsin. Peygamber efendimiz mekkeye girdiğinde ilk putları kırdı. Hz. İbrahimde putları kıdı. Dünya gördü. İslamda putun yeri olmadığını dünyaya gösterdi.
    Cevapla
  • Adsız Atlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bazi arkadaşlar ya çoook genç yada burada yorumları okuyanları saf zannedip Taliban'a toz kondurmuyor!! Yok Sünni İslam şeriat devleti kuracakmış, yok şöyle edecekmiş falan. Amerika Afganistan'a girmeden önce orada Taliban'ın yaptıklarından bir haber. Sakal bırakmayanlara işkence cezası, kız çocuklarının okula gitme yasağı, liste uzun. Yazıktır günahtır diyenleri en ağır şekilde cezalandırdılar. Soruyorum bumudur şeriat? Hoş Suudi Arabistan da şeriat uyguluyorum diye halkına yaptıklarına bakın. Az biraz insaflı ve mantıklı olun. Bunlar Vandal, bunlar uyuşturucu tüccarı, bunlar zalim. Müslüman Müslüman a zulüm etmez. Ayıptır, yazıktır, günahtır!!
    Cevapla
  • AlpArslan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence söylediği konularda haklı sürekli orayla iş yapan gidip gelen biri olarak söylüyorum.İslam temsili okuma yazma bilmiyenlerin kulakta dolam bilgileri ile yaşanmaz..Cahil insanları üç beş hareketi islam değil İslam okada Yüce ve büyük bir Din ki bu kada bağnaz ve cahil bir güruhun davranışları ile İslam bağdıştırılamaz. Afganistan daki polislerin bile %85 okuma yazma bilmiyor. Buda bahsettiğiniz grupta başka Devletlerin güdümünde emrinde piyon bir yapı.Sen bilmeden adamı Delilere hastensine göndereceğine özür dile.
    Cevapla
  • Vakum 2 yıl önce Şikayet Et
    MUAZ,Senin bildiklerini (!) bilenlerin afganistan da,Suudi de neler yaptığını çok iyi biliyoruz.Hariciliği,vahhabiliği,tekfirciliği İslam diye pazarlama...Zaten çatallı dilin ne olduğunu ispatlıyor.
    Cevapla
  • MuaZ 2 yıl önce Şikayet Et
    Cahil sen git Manisa deli hastanesi nde yat İslam nedir bilmessin utanmadan bilmediğin konular hakkında yorum yapıyorsun
    Cevapla
  • Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Takip etmek yetmez sayın Bakanım. Bu ülke yeni bir göç dalgasını kaldırmaz. Ülkenin ekonomik durumu zaten ortada. Biz istemiyoruz artık kendi ülkemizde misafir olur olduk resmen. Tüm dünya da bu göç sorunu var diyorlar ama bundan en çok etkilenen biziz. Avrupa açık açık almıyor. Bizde herkesi almak zorunda değiliz. Bölge de bir sürü ülke var oralara gitsinler
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    20 yıldır ABD'nin "Gelin siz de bizimle Afganistanda SAVAŞAN birliklerde yer alın" isteğini hep geri çevirdik vee hepp Afgan halkının yanında yer aldık. Tek kriterimiz ABD yerine savaşan rolüne soyunmamak olmalıdır...
    Cevapla
  • MİSAFİR 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye çatışmaya girmez, Afganistan'daki taraflarla anlaşırsa kalır, yoksa döner. Taliban'ın arkasında Rusya ve Çin var. Rusya ile Suriye, Libya ve Karabağ'da Türkiye'nin çıkarları için karşı karşıya geldik. Şimdi de Afganistan'da Rusya ile Türkiye'yi karşı karşıya getirmeye mi çalışıyorlar? Bence buna gerek yok.
    Cevapla
  • Bilgi güçtür! 2 yıl önce Şikayet Et
    Taliban'ın arkasında Rusya ve Çin var? :) Ağzı olan konuşuyor. Afganistan hakkında 2 kitap okumamış insanlar nasıl da ahkam kesiyor. Ben Afganistan'da bulundum ve Taliban'ın arkasında söylediğin ülkeler yok. Ama silah alımları illegal olarak bu ülkelerin silah lobisi ve mafya üzerinden yürüyor. Rus ve Çin silahlarının olmadığı bir çatışma var mı dünya üzerinde? Yok! Dünya üzerindeki hemen hemen tüm örgütlerde Rus ve Çin silahları mevcut. Çünkü ucuz ve de bulunması kolay. Fikir sahibi olmadan önce bilgi sahibi olmanı öneririm.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor