Diyanetten uyarı: Kurban kesecekler sakın bunları yapmayın

Kurban Bayramı yaklaşırken Diyanet İşleri Başkanlığı kurban kesimlerine ilişkin uyardı. O uyarıda yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, ticari kuruluşların yürüttüğü vekâletle kurban satışının et satın almaya dönüşmemesi gerektiği yer aldı.

Diyanetten uyarı: Kurban kesecekler sakın bunları yapmayın
Diyanetten uyarı: Kurban kesecekler sakın bunları yapmayın
GİRİŞ 14.07.2021 19:55 GÜNCELLEME 14.07.2021 20:09
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Kurban Bayramı yaklaşırken Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan da bir uyarı geldi. O uyarıda yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, marketlerin de içinde olduğu ticari kuruluşların yürüttüğü vekâletle kurban satışının et satın almaya dönüşmemesi gerektiği ifade edildi.

Din İşleri Yüksek Kurulu'nun uyarısında vekâleten kurban organizasyonlarındaki kurban satışında, kurban sahiplerine belli kiloda et miktarının taahhüt edilmemesi gerektiği belirtildi.

"Kurban kesilmeden önce kimin adına kesileceği belli olmalı. Kurbanlıkların kimin adına olduğu belirlenmeden topluca kesilmeleri caiz değil. Ayrıca önceden belirlenen hissedarlar adına kesilen bir hayvana kesimden sonra başkası ortak edilmemeli."

Bir de örnek verdi Diyanet İşleri Başkanlığı mesela altı kişi adına kesilen bir büyükbaş hayvana, kesimden sonra yedinci kişi dâhil edilemez denildi.

Satıcının, kurbanın eti, kellesi, deri veya sakakatatlarını veya bunların bir kısmını satarak kazanç elde etmeyi planlamasının kurban ibadetini geçersiz kılacağı da belirtildi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 21
  • İsmail* 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun yerinde ve zamanında açıklama yapıldı.Islam dini kolaylık ve hoşgörü dini lakin istismar edilmesine izin verilmemeli.
    Cevapla
  • Sakarya - Fırat... 2 yıl önce Şikayet Et
    İslâm düşmanı Carrefour'da bu işi yapıyor ; hakaret edilen Müslüman'da oraya gidiyor / Uyanın biraz arkadaş uyanın artık !!!!
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    coşkun...islamda bir kurbanın kabul olması için ,kurbanın vucuden hiç bir sakatlığının bulunmaması,hastalığının olmaması ve belli bir yaşa gelmiş ergen olması şartı var,cılız,yani zayıf ve şişman besili olması şart değil. ve senin bilmediğin durumlar var,gördüğün her şişman kurbanlığıda besili sanma,bazı uyanıklar hayvan ağır çeksin diye tuz yalatıp basarlar suyu önüne şişsin diye,hormon verenler bile var iri göstermek için.
    Cevapla
  • Vatann sever 2 yıl önce Şikayet Et
    Kurban keserken omuriliğe hayvan çabuk ölsün diye bıçak dürtenler onlarda uyarın
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Niye A101.Bim.şok kötülüyorsunuz kurban alana soruyorlar vekaleti alıyorlar yanınızda kesip veriyorlar .bilmeden kötülemeyin ayıp .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez