Mehmet Aydın'ın avukatları konuştu: Boşandığını bizden öğrendi

'Çiftlik Bank' üzerinden binlerce kişiyi dolandıran 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın’ın avukatları Şehmus Uluç ve Fatih Kuş, Aydın'ın kendisine ait mal varlığı ve Bitcoin'i olmadığını ve boşandığını kendilerinden öğrendiğini açıkladı.

GİRİŞ 19.07.2021 12:28 GÜNCELLEME 19.07.2021 13:27
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

'Çiftlik Bank' ile 2018 yılında 132 bin 222 kişiden 1 milyar 139 milyon lira toplayarak yurt dışına kaçan ve kırmızı bültenle aranan, 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, Brezilya’nın Sao Paulo kentindeki Türk Konsolosluğu’na giderek teslim oldu. İade süreci başlayan Aydın, 3 Temmuz’da Türkiye’ye getirildi. 4 günlük gözaltı süresinin ardından adliyeye sevk edilen Aydın, çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Aydın’ın tutuklanmasının ardından avukatları Şehmus Uluç ile Fatih Kuş, tüm süreci ilk kez Demirören Haber Ajansı’na (DHA) anlattı.

Tosuncuk ile ilgili yeni detaylar! Son bir ayını sokakta geçirdiTosuncuk ile ilgili yeni detaylar! Son bir ayını sokakta geçirdi


‘TESLİM OLMAYA VİDEOYU YAYINLAMADAN 2 HAFTA ÖNCE KARAR VERDİ’

Avukat Şehmus Uluç, müvekkili Mehmet Aydın’ın teslim olma sürecini şöyle anlattı: “Müvekkilimiz Mehmet Aydın, teslim olmadan 2 hafta önce bizi aradı ve teslim olmak istediğini söyledi. Biz de kendisine sürecin nasıl işleyeceğini anlattık. Daha sonra teslim olmadan bir gün önce bize bu videoyu gönderdi. Biz de gönderdiği videoyu kamuoyu ile paylaşarak insanları durumdan haberdar ettik.”

‘ASIL AMACI ZARARLARI GİDERMEK’

Aydın’ın iddianamedeki 64 milyon liralık mağduriyeti gördükten sonra teslim olmaya karar verdiği yönündeki iddialara da cevap veren Uluç, “Müvekkilimiz hakkında Anadolu Adliyesi 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dosyada mağdurların zararı 64 milyon olarak görülüyor. Farklı bir dosyası daha var. Bu durumda zararlar artacaktır. Kendisinin 64 milyonu görüp geldiği gerçeği yansıtmıyor. Asıl amacı zararları gidermek ve zararları giderme gayesiyle şu an burada bulunuyor” dedi.

‘BİTCOİN’İ DE YOK MAL VARLIĞI DA’

Müvekkillerinin mal varlığı ya da Bitcoin hesaplarının olmadığını ifade eden Uluç, firmalarına ise kayyum atandığını belirterek, “Mehmet Aydın’ın kendisine ait mal varlığı ve Bitcoin hesapları olduğu haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Bitcoinleri yok ama sahip olduğu firmaların mal varlıklarının satılması durumunda mağdurların zararları karşılanabilir. O firmalara devlet el koydu ve kayyum atandı” diye konuştu.

‘BOŞANDIĞINI BİZDEN DUYDU, İTİRAZ ETMEK İSTEMEDİ’

Müvekkili Mehmet Aydın’ın boşandığını kendisinden öğrendiğini ifade eden Şehmus Uluç, “Müvekkilin boşandığından haberi yoktu. Geçen cuma biz kendisini görmeye gittiğimizde ona bu durumdan söz ettik. Buna itiraz etmememiz yönünde bize talepte bulundu. Boşanmaya itiraz etmeyeceğiz, boşanmak istediğini dile getirdi” dedi.

‘28 SANIK, 3 BİN KÜSUR MAĞDUR VAR’

Adli süreçle ilgili bilgi veren avukat Fatih Kuş ise, Mehmet Aydın ile birlikte 27 sanığın daha yargılandığı davalarda 3 bin küsur mağdur olduğunu fakat bu sayının artabileceğini dile getirdi.

Kuş, şöyle konuştu:

“Mehmet Aydın’ın halihazırda Anadolu Adliyesi 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı 2 tane dosyası var. Bir ana dosyası var yine aynı mahkemede ek bir dosya daha açılmış. Şu anda İstanbul Anadolu Adliyesi Başsavcılığı’nda iddianamesi henüz hazırlanmamış bir dosyası daha var. Zaten müvekkilin ilk ifadesi o dosyadan alındı, tutuklama o dosyadan yapıldı. Ağır cezadaki diğer dosyalarda da tutuklanması gerçekleşti. Bu dosyalardan yargılanması devam edecek. Yeni şikayetçilerin olması halinde yeni iddianameler yazılıp ek dosyalar hazırlanarak davalar açılabilir ya da dosya mevcut davayla birleştirilebilir. Biz gerekli savunmayı yapacağız. Zaten Cumhuriyet Başsavcılığı dosyasında şu an gizlilik kararı var. Normalde dosya ilk başladığında 48 sanık vardı. Bu sanıkların bir kısmı tefrik edildi. Dosyada şu an 28 sanık var. Bu dosyalarda yaklaşık 3 bin küsur müşteki var fakat gelecek şikayetlere göre bu sayı artabilir. Neler olacağını zaman bize gösterecek.”

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 50
  • ERTUGRUL 2 yıl önce Şikayet Et
    Parasi olmayan birinin yüzüne kimse bakmaz hele hele iki Avukat hic bakmaz dimi ,yoksa bu yalani ona siz mi önerdiniz? Parayi kime takviye etti arastirilmali el konulmaliBütün Ailesi Esi dahil para Transferi arastirilip Magdurlara verilmeli.
    Cevapla
  • Ottomans 2 yıl önce Şikayet Et
    Tosuncuk uc yil sonra serbest kalacak tck muhakemesinin on dokuz yirmi bir ve otuzuc sayili maddelerini bi okusunlar derim.
    Cevapla
  • Bahadır 2 yıl önce Şikayet Et
    Bi anlatmışlar bi anlatmışlar gönüllü olarak bende savunsammı diyesim geldi.
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Avukat beyler,akıl verdiğiniz adam dolandırıcılık suçundan tutuklandı.TC nin prosedürünü siz bildiğinize göre TC devleti ile bu işin pazarlığı olmayacağınıda biliyorsunuz.Devlet el koyar,kayyum ataması yapar.Şirketler çalışdıkça başta devlete ait sigorta ve vergi gibi borçlar ödettirilir.Sonra mağdurların alacakları yasal faizi ile güncellenip ödemeye başlanır.Bakan Cavit çağlar beyin şirketlerine el konmuştu TMSF mallar satıldıkça hazineye olan borçlarını çok uzun yıllar tahsile devam etti.Bu nedenle bu iş sizin istediğiniz gibi serbest kalsın borcunu ödeyecek mantığıyle olmaz.Güvenini bitirdi.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Parası olmayana çifte avukat gidiyor ,para yoksa siz nerden alacaksınız avukatlar
    Cevapla
  • Ottomans 2 yıl önce Şikayet Et
    Derdi sanami dustu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?