Son Dakika... Başkan Erdoğan KKTC'de: Merakla beklenen müjdeyi açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Meclisi'nde 'KKTC Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile ilgili adımın proje çalışmaları bitti ve inşasına da inşallah yakında başlıyoruz.' sözleriyle beklenen müjdeyi açıkladı.

GİRİŞ 19.07.2021 17:59 GÜNCELLEME 19.07.2021 19:47
Bu Habere 155 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47'nci yıl dönümü dolayısıyla KKTC Cumhuriyet Meclisi Özel Oturumuna katıldı.

Erdoğan, "Bugün Türkiye ile KKTC arasındaki, gücünü şehitlerimizin kanlarından alan ebedi ve ezeli kardeşliğimizi tüm dünyaya isteseler de istemeseler de bir kez daha ilan ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kıbrıs davası büyük bir davadır. Bu dava, tarihiyle büyük, vicdanıyla büyük, mücadelesiyle büyük, 1974'te yazdığı kahramanlık destanıyla büyük bir milletin davasıdır." dedi.

Erdoğan, "Kıbrıs davasının sahibi, yavru vatanıyla, anavatanıyla, büyük Türk milletinin tamamıdır. Bu davanın sahibi şehitlerimiz, gazilerimizdir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sırtlarını dayadıkları güçlere güvenerek Kıbrıs Türkü'nü yok edeceklerini sananlar, karşılarında Kıbrıs Türk halkının çelikten iradesini buldular." diye konuştu.

"ZEHİRLİ AYRILIK OKLARINI KIBRIS TÜRK HALKININ KALBİNE SAPLAMASINA FIRSAT VERMEYECEĞİZ"

Erdoğan, "Kimi gafillerin zehirli ayrılık oklarını Kıbrıs Türk halkının kalbine saplamasına fırsat vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "KKTC'nin varlığı ve birliği her türlü siyasi mülahazanın üzerindedir." dedi.

"BIZ BU YOLDA KARARLILIKLA YÜRÜYECEĞİZ"

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

"Birlik ve beraberliğimizi hedef alan belli çevrelerin, kardeşlik gölümüze fitne mayası çalmasına müsaade etmeyeceğiz. EOKA terör örgütü eliyle, komşusu Türklerin ırzına, canına, malına kastetmekten çekinmeyen Rumlar, Kıbrıs Türklerini hiçbir zaman eşit ortakları olarak görmemiştir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her ne kadar bizlerin burada sergilediği birlik, beraberlik, kardeşlik iklimi Amerika'da birilerini rahatsız etmiş olsa da, biz bu yolda kararlılıkla yürüyeceğiz." diye konuştu.

"BIR 50 YIL DAHA KAYBETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİLDİR"

Erdoğan, "Tarih ve bu süreçte acı şekilde edindiğimiz tecrübeler, Rum tarafının ortaklık devleti kurmak gibi bir niyetinin olmadığını açık ve net biçimde herkese öğretmiştir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs'ta adil, kalıcı, sürdürülebilir çözümün, ancak ve ancak Ada'nın gerçeklerini esas alan bir yaklaşım olabileceğini vurguladı.

Saadet Partili Asiltürk Başkan Erdoğan'ın Kıbrıs ziyaretine katıldı

Rum tarafının Kıbrıs müzakerelerindeki tavrı hakkında Erdoğan, "Artık bizim bunlara inanmamız, bir 50 yıl daha kaybetmemiz mümkün değildir." dedi.

Erdoğan, "KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından Cenevre'de sunulan öneriye desteğimiz tamdır. Taviz vermeyiz, veremeyiz." ifadelerini kullandı.

KKTC’YE YENİ BİR PARLAMENTO BİNASI VE CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESI MÜJDESİ

Erdoğan, “KKTC Cumhurbaşkanlığının ne doğru dürüst bir cumhurbaşkanlığı binası var, ne doğru dürüst bir parlamento binası var. Biz bunu KKTC’ye yakıştırmıyoruz. Cumhurbaşkanlığının bu külliyesiyle ilgili adımın proje çalışmaları bitti. İnşasına da inşallah yakında başlıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Metehan bölgesinde yapılacak külliyeye ek bir de millet bahçesi yapılacağını açıkladı.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 155
  • Bilen 2 yıl önce Şikayet Et
    Virüsten öleceğimize,bu yolda canımız feda,100 yıl önce çizilen paçavra haritalarını yırtmak için bekliyoruz,reisim
    Cevapla
  • İnce siyaset 2 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıs artık iki Devlet yolununda hazırlanıyor.küzey, Güney Kıbrıs . Kıbrıs’ta şimdi tanıma fasılı başlatacak. yürü be reis debelenen muhalefet çöksün çamura . Onlar bu yapılarda karşı çıkacaklar. elin devletinde muhalifet neden yatırım yapmıyorsun diye hükümete karşı çıkar bizim muhalifet neden yatırım yapıyorsun diye karşı çıkıyor . Bunlar belliki küresel güçlerin uzatılmış sağ kolu . Yoksa yönetimine talip olduğun bir ülkenin yatırımına neden karşı olsun .
    Cevapla
  • YUSUF.İR 2 yıl önce Şikayet Et
    Büyük Türk milleti için saygılar.
    Cevapla
  • bübioğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhur Başkanımızdan Allah razı olsun . Ne güzel bir mücde.Kurban bayramınızı tebrik ediyorum.İnşalah bir müjde de itfaiyeci kardeşlerimize tanılan hıpranma hakkı verilmiyor. bir el atın .Türkiyemiz kazanır.
    Cevapla
  • Vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ilkönce doğru durüst bir Cumhurbaşkanlığı ve meclis konağı sonrada en az 4 ülkeden resmi tanıma töreni.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kayserispor-Trabzonspor! CANLI
'Enkaz edebiyatı' yapan CHP'nin İzmir'de yaptığı borç ortaya çıktı!