İETT’deki çöküşün perde arkası deşifre oldu!

Her geçen gün yolda kalan otobüsleriyle gündeme gelen İETT’deki çöküşün perde arkası deşifre oldu.

GİRİŞ 28.08.2021 16:09 GÜNCELLEME 28.08.2021 16:54
Bu Habere 149 Yorum Yapılmış

Ekrem İmamoğlu görevi devraldığında İETT, Avrupa’nın en genç otobüs filosuna sahipti. Ancak İmamoğlu, 2.5 yıllık görev süresi boyunca İETT için 1 otobüs alımı dahi gerçekleştirmedi. Bakım-onarım ihalesinin de İmamoğlu seçildikten sonra kurulan ve CHP’li Özgür Karabat’ın mali müşavirliğini yaptığı şirkete verilmesi İETT’ye vurulan son darbe oldu.

Her geçen gün yolda kalan otobüsleriyle gündeme gelen İETT’deki çöküşün perde arkası deşifre oldu. İBB Meclis Üyesi Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı Abdullah Özdemir, Ekrem İmamoğlu yönetiminin İETT’deki başarısız yönetimini tüm açılarıyla anlattı.

AK Parti’nin 2013-2018 yılları arasında İETT otobüslerinin 4’te 3’ünü yenilediğini aktaran Özdemir, bu yenileme işleminin öz kaynaklarla yapıldığını belirterek, “2 bin 250 otobüs alındı o dönemde. Bu otobüsler alınırken de yüzde 40 peşin, yüzde 60’lık kısmı da taksitlerle ödendi. O tarihten bugüne kadar bir tane bile otobüs alımı yapmadı İETT.” dedi.

1 OTOBÜS BİLE ALINMADI

Ekrem İmamoğlu’nun 2.5 yıllık süreçte İETT’ye dair hiç bir adım atmadığını kaydeden Abdullah Özdemir, “2.5 yıl oldu. Yılda ortalama 375 otobüs alan İETT, neredeyse bine yakın otobüs alması gerekirken, 1 tane bile otobüs almadı. En büyük sebep bu. Ömürleri geçmiş olan otobüslerin yenilenmesi gerekiyor, 2.5 yıldır bu konuda bir adım atılmıyor.” diye konuştu.

1 MİLYAR 300 MİLYON LİRA

Abdullah Özdemir, İETT bakım-onarım ihalesindeki skandallarını da paylaştı. İhale verilen Ulaşım İç ve Dış ticaret A.Ş’nin büyükşehir belediye başkanlığı el değiştirdikten sonra kurulduğunun bilgisini paylaşan Özdemir, “ CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’ın mali müşavirliğini yaptığı şirkete yaklaşık 1 milyar 300 lira bedellerle bakım, onarım ihalesi verildi. “ ifadelerini kullandı.

SİPARİŞ USULÜ İHALE

Bakım-onarım ihalesinin rekabetçi bir ortamda yapılmadığının tespitinde bulunan AK Partili Özdemir, “Geçmiş dönemde yapılan bakım ve onarım ihaleleri muhammen bedel üzerinden rekabetçi bir ortamda yaklaşık yüzde 20’ye varan indirimlerle yapılıyordu.” dedi ve şöyle devam etti:

100 OTOBÜS ALINABİLİRDİ

“Ama yeni dönemde ilgili şahsın ilintili olduğu şirketlere indirimsiz ihaleler verildi. Bu ihalede yüzde 20 indirim yapılmış olsa 250 milyon liralık bir bütçe sadece bu ihalelerde İETT’nin cebinde kalacaktı. 250 milyon lirayla 100’ün üzerinde öz kaynaklarla otobüs alınabilirdi.

'Çekici sanki Ekrem İmamoğlu'nun enkazını çekiyor''Çekici sanki Ekrem İmamoğlu'nun enkazını çekiyor'

İETT otobüsünü sallayarak kurtarma operasyonu kameradaİETT otobüsünü sallayarak kurtarma operasyonu kamerada

İETT'nin arızalı otobüslerinin bu sefer körüğü koptu!İETT'nin arızalı otobüslerinin bu sefer körüğü koptu!

Bir İstanbul klasiği: Bozulan İETT otobüsleri yolda bıraktıBir İstanbul klasiği: Bozulan İETT otobüsleri yolda bıraktı

KAYNAK: DİRİLİŞ POSTASI / SABRİ İŞBİLEN
YORUMLAR 149
  • İbrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    25 yıl İETT de tamirci olarak çalışıp emekli oldum otobüslerin bütün tamir bakım işleri tamamen kendi bünyesinde çalışan tamirciler tarafından yapılıyordu öyle güzel oturmuş bir sistem vardiki o eski 20- 25 yaşında otobüsler hiç arızasız sorunsuz çalışıyordu 2015 yılında üç beş tane yönetici biz bir işçinin aldığı maaşla iki işçi calistiririz dediler yüzlerce tecrübeli ustayı soforluge çıkardılar şoför olmayanlarda belediyenin başka yerlerine dağıttılar ve sonuç bu yüz yıllık bir kurumu böylece bitirdiler emeği geçenler huzuru ilahide hesabını versinler inşaallah yani hiç bir şey dışardan görüldüğü gibi deyil araştırmadan yargılamayın günahtır
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen bende Iettliyim mevzu bu..Algi ve siyaset değil gerçekler temel sebep geçmişteki işçi düşmanlığı.. taşeron hayranligidir..
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Otobüs alımına izin verilmiyor ihale onaylanmadi
    Cevapla
  • Kasımpaşalı nuri 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz bunların içini biliriz heykeller CHP den paralar halktan Allah onların cezasını verecek bunlar vatan hainleri ama bazı afganliıar abd ye yardım ettiler yardımsız kaldilar
    Cevapla
  • baskan 2 yıl önce Şikayet Et
    daha arabalara yeni sariya boyamislardi boyanan arac az yakar sessiz calisir motoru ariza yapmaz lastigi patlamaz bi boya ile devrim yapmislardi kendilerince ama boya cabuk akti
    Cevapla
  • Muammer 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar neden otobüs alımı veya tamiri ile uğraşsınkı zaten var olanı bitirmeye geldiler .
    Cevapla
  • Serhad 2 yıl önce Şikayet Et
    Su an iett genel muduru olan alper bilgili ile bir lojistik firmasinda calismis idim genel mudur oldugu zaman Allah ıett nin yardımcısı olsun demistim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt