Kazakistan'daki felaketin acısını Kırıkkale'de bayrak açarak paylaştı

Kırıkkale'de ikamet eden Dr. Fatma Sönmez, Kazakistan'da geçtiğimiz günlerde yaşanan patlama faciasında hayatını kaybedenlerin acısını, yaşadığı evin balkonunda bayrak açarak paylaştı.

GİRİŞ 30.08.2021 11:34 GÜNCELLEME 30.08.2021 11:39
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

26 Ağustos'ta Kazakistan'ın Zhambyl bölgesinde  mühimmat deposunda yangın ve patlama meydana geldi ve 13 kişi hayatını kaybetti. Yangını söndürme çalışmalarında 50'ye yakın Acil Durum Bakanlığı çalışanı çeşitli vücut yaralanmaları maruz kaldı.

Bu nedenle Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev tarafından 29 Ağustos'ta Kazakistan'da ulusal yas günü ilan edildi.

Kırıkkale'de ikamet eden Dr. Fatma Sönmez, Kazakistan'da ilan edilen yas günü sebebiyle oturduğu evin balkonuna Kazakistan bayrağı asarak, "Kazakistan'da yaşanan patlama neticesinde şehit düşen askerlerimizin, Kazak kardeşlerimin kaybı çok üzücü, Rabbim ailelerine sabırlar versin. Kazakistan benim ata yurdum kabul ettiğim, Türk dünyasının parlayan yıldızı güzel topraklar, hepimizin ata ocağı. Ata yurdumda bir kardeşimin eline diken batsa acısını yüreğimde hissederim. Geçmiş olsun, Allah Ata yurdumu korusun, Cumhurbaşkanımız Sayın Kasım Tokayev ve Elbaşımız Nursultan Nazarbayev'in şahsında bütün Kazak kardeşlerime selam ve Dualarımı gönderiyorum, acılarını yürekten paylaşıyorum, orada bulunup destek olamadığım için ata yurdumun bayrağı ile ay yıldızlı bayrağımı bugün evimin balkonuna asarak onların yanında olduğumu bildirmek istedim" dedi.

Dr. Fatma Sönmez'in sağlık idaresicisi olduğu ve yaklaşık 27 yıldır Kazakistan-Türkiye ilişkilerinde bilfiil kendi projeleri ile iki ülke arasında tanıtım, sağlık, alanında gönüllü kültür elçiliği yaptığı ve gönüllü hizmetlerinden dolayı Kazakistan-Türkistan madalyalı vatandaşı olduğu öğrenildi.

KAZAKİSTAN'DA ANAYASA GÜNÜ

Bugün aynı zamanda Kazakistan'da Anayasa Günü. Kazakistan anayasası, 30 Ağustos 1995 tarihinde yapılan referandumla onaylandı. Her yıl 30 Ağustos, Kazakistan'da Anayasa Günü olarak kutlanmakta.

YORUMLAR 3
  • Velillahil hamd 2 yıl önce Şikayet Et
    maşallah çok güzel davranış iftihar duydum.
    Cevapla
  • dinibütünoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    allah rahmet eyleye
    Cevapla
  • Kahramanmaraşlı. 2 yıl önce Şikayet Et
    Yaşasın Türk milleti. Keşke Türk milleti olarak birbirimize daha çok kenetlenebilsek. Bir olsak, Diri olsak, Güçlü olsak ve Türk milletlerinin haklarını dünyada hiç kimseye yedirmesek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'