Yeni büyüme verileri sonrası dikkat çeken yorum!

AA Finans Analisti ve ekonomist Haluk Bürümcekçi, "Yüzde 7,7 düzeyinde olan 2021 yılı büyüme tahminimizi yüzde 9,3 olarak revize ederken, bu tahmin üzerindeki risklerin halen yukarı yönde olduğunu düşünmekteyiz" dedi.

Yeni büyüme verileri sonrası dikkat çeken yorum!
Yeni büyüme verileri sonrası dikkat çeken yorum!
GİRİŞ 01.09.2021 18:36 GÜNCELLEME 01.09.2021 18:36

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burak Arzova, "Yıl sonunda büyümenin yüzde 9'u geçmesini bekliyoruz. Bu seviyeler çok sürdürülebilir değil. Bunun dönemsel bir etki olduğunu göze alalım. Yavaş yavaş diğer çeyreklerde bir önceki çeyreğe göre daralma görebiliriz. Bu da çok normal ve normalleşmeye doğru bir gidiş." dedi.

Piri Reis Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu, "Yılın kalanında bir yavaşlama olacak ama yıllık büyüme yüzde 8,5 ila yüzde 9,5 arası olabilir" diye konuştu.

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sefer Şener, "Türkiye ekonomisi açısından sevindirici olan; ihracatın büyüme üzerindeki net katkısının hızlı bir şekilde artıyor olması. Türkiye ekonomisi 2021'de yüzde 8'in üzerinde bir büyümeyi rahatlıkla sağlayacak" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Osmanlı Ocakları ve Ocak Partisi Genel Başkanı Canpolat, ağabeyince silahla öldürüldü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İslam ülkelerine tarihi çağrı