Okullar kapanacak mı? Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yüz yüze eğitim açıklaması...

Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında düzenlendi. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde okullarda yaşanan vaka ve temas nedeniyle eğitime ara veren sınıflar olmaması sebebiyle gözler Kabine’den çıkacak yüz yüze eğitim kararına çevrilmişti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3 haftalık eğitim bilançosuyla ilgili detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı sonrası yüz yüze eğitimle ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Peki okullar kapanacak mı? İşte yapılan son açıklamalar...

Okullar kapanacak mı? Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yüz yüze eğitim açıklaması...
Okullar kapanacak mı? Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yüz yüze eğitim açıklaması...
GİRİŞ 29.09.2021 20:34 GÜNCELLEME 29.09.2021 20:34
Bu Habere 926 Yorum Yapılmış

İlkokul, ortaokul ve liselerde 6 Eylül’de tam zamanlı yüz yüze eğitim başladı. Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda vaka ve temas yaşanan sınıflarda uzaktan eğitime geçilmesi kararı alındı. Kabalık öğrenci nüfusuna sahip okullarda ikili eğitim sistemine geçilirken 18 milyon öğrenci, öğretmen ve aileler okullar için alınacak yeni kararı beklemeye başladı.  Yüz yüze eğitimde 4. hafta bugün başlarken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, okullarda çıkan her vakayı detaylı olarak incelediklerini ifade etmişti. Bölgesel olarak kararlar alınabileceğini ifade eden Bakan tam anlamıyla bir kapanma olmayacağının sinyallerini vermişti. Bugün gerçekleşen toplantıda Bakan Koca, diğer bakanlara yüz yüze eğitimde alınacak tedbir ve önlemlerle ilgili yeni bir sunum yaptı. Yüz yüze eğitimde alternatif olarak hafta sonu eğitim, ders sürelerinin kısalması gibi konular masaya yatırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yüz yüze eğitimle ilgili açıklamalarda bulundu. Peki okullar tekrar kapanacak mı? İşte yapılan açıklama...

Ara tatil ne zaman başlayacak? MEB 2021-2022 Kasım ayında yapılacak ilk ara tatil 9 gün sürecek!Ara tatil ne zaman başlayacak? MEB 2021-2022 Kasım ayında yapılacak ilk ara tatil 9 gün sürecek!

2021-2022 Okullar Kapanacak mı? 

MEB Bakanı Mahmut Özer ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha önce yaptığı açıklamalarda okullarda kapanma olmayacağını belirtmişti. Bakan Koca endişeye mahal verecek bir durum olmadığını vurgulayarak yaygın aşılamadan önce en son kapanan ve ilk açılacak yerlerin okullar olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların açık olmasının bir milli güvenlik meselesi olarak tanımlarken okulların kapalı olduğu dönemlerde öğrencilerin sadece öğrenme kaybı değil birçok alanda geri kaldığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı Sonrası Açıklama Yaptı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün düzenlenen Kabine toplantısının ardından gündeme ve tedbirlere ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Uzaktan eğitimin yüz yüze eğitimin yerini alamadığını belirten Erdoğan, " Yüz yüze eğitimin sağlıklı devam etmesi için 722 milyon lira ek ödenek ilgili yerlere gönderildi. 6 Eylül'de başlayan eğitim faaliyetleri alınan tedbirlerle başarı ile yürütülüyor. 1,5 yıllık aranın ardından elbette ufak tefek aksaklıklar olmuştur. Ama bunlarda ilgili kurumlarımız tarafından süratle giderilmiştir." ifadelerini kullandı.

MEB Bakanı Açıkladı “ Okulları Açık Tutmalıyız”

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisinin aylık toplantısında eğitim gündemine ilişkin kritik açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitimde kararlı olduklarını ifade etti. Eğitimde 3. haftayı geride bıraktıklarını belirten Özer, “  Kurulan mekanizma hakikaten çok sağlıklı bir şekilde işliyor. Kamuoyunda zaman zaman farklı iddialar ortaya atılıyor” dedi. Açıklamasının devamında virüsün toplumun her yerinde yayılma imkanı olduğuna dikkat çeken Özer “ Toplumda vaka sayısı arttığı zaman yüz yüze ara veren sınıf sayımız artıyor, azaldığı zaman yüz yüze eğitime ara veren sınıf sayımız azalıyor.” dedi. 

Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlıkları ile koordineli bir şekilde çalıştıklarının üzerinde duran Özer, en büyük avantajlarının öğretmenlerin aşılanma oranları olduğunu söyledi. Hem birinci doz hem de ikinci doz aşı olan öğretmen sayısının Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu ifade eden Özer, öğretmenlerin gösterdikleri iradeyle ilgili olarak “ örneklik oluşturma bağlamında da sorumlulukları üzerine alarak çok hızlı bir şekilde aşılarını tamamladılar." şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanı, “Türkiye'nin bir gelecek iddiası varsa bu iddia beşeri sermayenin niteliğinden geçiyor. Eğer okulları kapalı tutarsak bu iddiamızı kaybederiz. Onun için ben dedim ki 'Okulların açık olması bir milli güvenlik meselesidir.' Okulları açık tutmalıyız. Öğrencilerimizi sadece öğrenme olarak değil, psikolojik, sosyal, kültürel, sanatsal etkinliklerle sürekli destekleyip tam bir insan olarak Türkiye'nin geleceğinin inşasında rol alacak, sorumluluk alabilecek niteliklere sahip insanlar olarak yetiştirmek durumundayız." diyerek sözlerini noktaladı.

Giresun Şebinkarahisar Fen Lisesi’nde Uzaktan Eğitime Geçildi!

Giresun Şebinkarahisar Fen Lisesinde, vaka ve temas nedeniyle bir dizi önlemler alındı. 216 öğrencili okulda 61 öğrencinin test sonucu pozitif çıktı. Bu gelişmelerin ardından koronavirüse yakalanan öğrenciler uzaktan eğitime geçti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan Yüz Yüze Eğitim Açıklaması!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yapılan Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı bir açıklama yaptı. Yüz yüze eğitim konusunda kararlı olduklarının üzerinde duran Koca, Eylül ayından itibaren okullarda çıkan her vakayı dikkatlice takip ettiklerini söyledi. Bugüne kadar alarm verilen bir durum olmadığını belirten Koca “ yüz yüze eğitimin olumlu şekilde devam ettiğini görüyoruz. Endişeye mahal verecek bir durum olmadığını bilmenizi isterim. Bilim Kurulumuz yaygın aşılamadan önce en son kapananın tüm derecelerde okullar olmasını en erken açılanın ise yine okullar olmasını ısrarla belirtmişti.” dedi.

Açıklamasının devamında aşının yaygınlaşması ile birlikte okulların en son kapanan değil asla kapanmayan kurumlar olması konusunda ısrarcı olduklarını belirten Bakan bölgesel olarak gerekmesi durumunda İl Hıfzssıhha kararı ile tüm tedbirlerin hayata geçirileceğini belirtti.

TEV lise ve üniversite burs başvuruları başladı! 2021 Türk Eğitim Vakfı aylık 800 TL'ye kadar burs verilecek!TEV lise ve üniversite burs başvuruları başladı! 2021 Türk Eğitim Vakfı aylık 800 TL'ye kadar burs verilecek!

İlk Ara Tatil Kasım Ayında Uygulanacak!

Yüz yüze eğitime başlanması ile en çok merak edilen konulardan biriside Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan çalışma takviminin detayları oldu. 2021-2022 eğitim öğretim yılında öğrenciler birinci dönemde ara tatil yapacak. Ara tatil toplam 1 hafta sürerken öğrenciler, koronavirüsün psikolojik etkilerinden kısa sürede olsa da uzaklaşarak dinlenme fırsatı yakalayacak. Yine benzer şekilde 2. dönemde Nisan ayında ikinci ara tatil uygulanacak. İşte 2021-2022 eğitim öğretim yılında yapılacak ara tatil, sömestr ve okulların kapanış tarihi;
 

YORUMLAR 926
  • fatma 2 yıl önce Şikayet Et
    sayınbakan maske dagıtımı lülfen çok rica ederiyorum
    Cevapla
  • fatma 2 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakan okullar maske dagıtını lülfen çok rica ederıyorum çok iyi ol tüm okullar
    Cevapla
  • Birisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Okular kapanmalı birde ünüverste açıyorlar aşı haritasını hatırlatayım turuncu kırmızı herkes yayılacak yurtlar kampüste dolacak nasıl bir mesafe sağlanacak?
    Cevapla
  • Feriştah. 2 yıl önce Şikayet Et
    Kapanacak o kadar yer varken (düğünler, cafeler AVM Leer en azından sınırlama getirilsin) kapatmayın okulları çocuklarımızın hevesi sönmesin.
    Cevapla
  • Halil 2 yıl önce Şikayet Et
    Uzaktan eğitim dediniz bilgisayar yada tabletle çocuklar papçi oynayarak ders yaptılarını sanırsınız geleceğin hakimi savcısı başbakanı cumhur başkanı cocuklarımızdır eğitim olmadan nasıl olacak düşünmek bile istemiyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar