Bursa'ya 2022 müjdesi! Türk Dünyası Kültür Başkenti oldu

Bursa, 38. TÜRKSOY Daimî Konseyi Dönem Toplantısı'nda alınan kararla 2022 yılı için Türk Dünyası Kültür Başkenti seçildi.

Bursa'ya 2022 müjdesi! Türk Dünyası Kültür Başkenti oldu
Bursa'ya 2022 müjdesi! Türk Dünyası Kültür Başkenti oldu
GİRİŞ 16.09.2021 12:26 GÜNCELLEME 16.09.2021 16:51

Bursa Özbekistan'ın Hiva şehrinde düzenlenen 38. TÜRKSOY Daimî Konseyi Dönem Toplantısı'nda alınan kararla 2022 yılı için Türk Dünyası Kültür Başkenti seçildi. Türk Dünyası 2022 yılında Bursa'da buluşacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da TÜRKSOY'da alınan karara ilişkin, "Mutluyuz, gururluyuz… Bursa’mız 2022 TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR BAŞKENTİ oldu. Hayırlı olsun…" açıklamasında bulundu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'nın "2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti" seçildiği Özbekistan'ın Hive şehrindeki TÜRKSOY Kültür Bakanları Daimi Konseyi 38. Dönem Toplantısı'nda, kent hakkında bilgiler verdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre Aktaş, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da katıldığı toplantıda yaptığı sunumda, Bursa'nın, gönül coğrafyasıyla köprü olmayı sürdüren Türk medeniyetinin kadim şehirlerinden olduğunu belirtti.

Aktaş, bugüne kadar ata sporları, sergiler, TÜRKSOY kültür sanat faaliyetleri, sempozyum ve yayınlar, Türk Dünyası Müzeler Buluşması gibi birçok faaliyet sayesinde hem TÜRKSOY ile iş birliği yaptıklarını hem de Türk dünyasına yönelik faaliyetlere ağırlık verdiklerini ifade etti.

Bu faaliyetleri artırarak devam ettireceklerini vurgulayan Aktaş, şu ifadeleri kullandı:

"2022 yılı, Türk dünyası ve şehrimiz için önem arz eden yıl dönümleri ve etkinliklerin Bursa'da bir araya geldiği bir yıl. Bursalı bir Türk mutasavvıf olan, ziyaretgahı şehrimizde bulunan, tarihi Ulu Cami'nin ilk imamı ve birçok dile tercüme edilen ilk Türkçe Mevlid-i Şerif'in yazarı Süleyman Çelebi'nin vefatının 600'üncü yılı. Bursa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yılı. Ayrıca bu yıl şehrimiz, zanaat ve halk sanatları alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler arasına seçildi ve 4. Dünya Göçebe Oyunları bu yıl şehrimizde, adeta tarih kokan güzel ilçemiz İznik'te düzenleniyor. Böylesi anlamlı bir yılda 'Türk Dünyası Kültür Başkenti' olarak gerçekleştireceğimiz proje ve faaliyetlerimizle Türk dünyasının gönül bağlarının güçlendirilmesi, kültürel mirasın yaşatılması, siyasi ve iktisadi birliğin geliştirilmesi hususunda Türk dünyasına katkı sunmaya devam etmek arzusundayız."

Alinur Aktaş, 2022 yılında düzenlemeyi düşündükleri çalışmaları ana başlıklarıyla aktararak, Bursa'nın Türk dünyasını beklediğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı