PCR testi sonucu kaç günde çıkar? Korona testi sonucu kaç saate öğrenilir?

Yeni normale geçilmesiyle beraber iki doz aşısını olmayan yada en az 48 saat önce PCR testi yaptırmayanlar için hayat epeyi zorlaştı. Son alınan kararlarla beraber birçok AVM başta olmak üzere kapalı mekanların çoğu aşısız yada PCR testsiz vatandaşları almıyorlar. Buna bide iş yerleri eklenince PCR testi yaptırmak şart oldu. Peki, PCR testi sonucu kaç günde çıkar? Korona testi sonucu kaç saate öğrenilir? İşte detaylar...

PCR testi sonucu kaç günde çıkar? Korona testi sonucu kaç saate öğrenilir?
PCR testi sonucu kaç günde çıkar? Korona testi sonucu kaç saate öğrenilir?
GİRİŞ 22.09.2021 13:42 GÜNCELLEME 22.09.2021 13:42

Aşı olmamak için direnen vatandaşlar için bazı kurumların aşı olmayı yada en az 48 saat önce PCR testi vermesini zorunlu kılıyor. Yeni normale geçilmesiyle beraber başta AVM'ler, kamu binaları ve benzeri kapalı alanlara girmek için en az iki doz aşı yada PCR testi zorunluluğu getirildi. Ayrıca yurt içi ve yurt dışı seyahat edecek olan vatandaşlarında aynı şekilde aşısını olması yada PCR testi vermesi gerekli. Peki, PCR testi sonucu kaç günde çıkar? Korona testi sonucu kaç saate öğrenilir? İşte PCR testi yaptıracak vatandaşlar için detaylar...

PCR Testi Sonucu Kaç Günde Çıkar?

Test yaptıran birçok kişi sonucun kaç günde çıkacağını araştırıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan koronavirüs test sonuçları 1-3 gün içerisinde e nabız sistemi üzerinden açıklanıyor. Test alınma sırasında size verilecek olan barkod numaranızla ve pasaport numaranızla birlikte ,TC Kimlik Numaranızla Sağlık Bakanlığı'nın e nabız uygulaması ile sonuçlar görüntüleniyor. 

Korona Testi Sonucu Kaç Saate Öğrenilir?

PCR testi yaptıran vatandaşlar sonucun kaç saat içinde çıktığını sorguluyor. Test sonuçları 1-3 gün içerisinde çıkar ve açıklanır. Test esnasında verilen barkod numarasıyla e-Nabız sistemi üzerinden görüntülenebilir. Ancak genellikle 24 saat içinde test sonuçları e nabız sistemine düşmektedir.

PCR Testi Sonucu Nereden Öğrenilir?

Test sonucunu nereden öğrenileceği de en çok merak edilen konulardan biri. Kovid-19 test sonuçlarına e-Nabızdan öğrenilirken, kronik hastalık raporları e-Nabız'a otomatik olarak yüklendi. İnfluenza aşısı risk grupları da e-Nabız'dan öğrenilebiliyor, ayrıca reçete ve ilaç bilgileri de yine sistemde yer alıyor. Sağlık Bakanlığından yapılan bilgilendirmede, "Koronavirüs testi yaptırmış vatandaşlarımız test sonuçlarına e Nabız uygulamasından ulaşabilir" ifadesine yer verildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'