Son dakika haberi: FETÖ'nün savunma sanayii yapılanmasına operasyonda çok sayıda gözaltı

Son dakika haberi: FETÖ/PDY'nin savunma sanayi alanındaki örgütlenmesine yönelik soruşturmada 13, emniyet mahrem yapılanması soruşturmasında 13 olmak üzere toplam 26 şüpheli hakkında Ankara merkezli 8 ilde gözaltı kararı verildi.

GİRİŞ 28.09.2021 08:45 GÜNCELLEME 28.09.2021 09:23
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY'nin 'savunma sanayi alanındaki örgütlenmesi'ne yönelik soruşturmada 13, 'emniyet mahrem yapılanması' soruşturmasında 13 olmak üzere toplam 26 şüpheli hakkında Ankara merkezli 8 ilde gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 5'i, gözaltına alındı.

TUSAŞ, ASELSAN, ROKETSAN, TÜBİTAK ÇALIŞANLARI

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, FETÖ/PDY'nin savunma sanayi alanındaki örgütlenmesinin deşifresine yönelik MİT Başkanlığı ile koordineli çalışma başlatıldı. Çalışmada savunma sanayi alanında faaliyet gösteren (TUSAŞ, ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, TÜBİTAK ve Savunma Sanayii Başkanlığı) kurum ve kuruluşlar bünyesinde çalışmış 3'ü aktif görevde, 10’u daha önce ilişiği kesilmiş 13 şüpheli belirlendi. Çoğunluğu elektrik-elektronik, makine, bilgisayar, havacılık ve uzay, uçak mühendisi olan şüphelilerin, büfe/ankesörlü hatlardan 'mahrem imam'larla haberleştikleri tespit edildi. Şüphelilerden birinin 'mahrem imam'la görüştüğü telefon hattı üzerinden 'ByLock' kullandığı da anlaşıldı. 

BYLOCK TESPİT EDİLDİ

Örgütün emniyet teşkilatına sızan 'mahrem yapılanma' içinde de 13 şüpheli tespit edildi. Şüphelilerin polis eşlerine ‘sohbet ablalığı’ adı altında örgütsel toplantı yaptıkları, HTS analiz çalışmaları sonucunda da 'ByLock' kullandıkları saptandı. Toplam 26 şüpheli hakkında Ankara merkezli 8 ilde gözaltı kararı verildi.

5 ŞÜPHELİ YAKALANDI, OPERASYON SÜRÜYOR

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, örgütün savunma sanayi alanındaki örgütlenmesine yönelik 13 şüphelinin yakalanması için düzenlediği operasyonda, 5 şüpheli gözaltına alındı. Savunma sanayi kuruluşlarına sızan örgüt mensuplarının devlet sırrı kapsamında yürütülen projelerde görev almadığı belirtilirken, diğer firari şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 29
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Vatana ihanetin cezası Islama göre uygulanmalı.
    Cevapla
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    kiliclari atesde iyice KIZDIRIP KIZDIRIP haslayin bu hayinleri
    Cevapla
  • Ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlari konusturun timsah dolu havuza getirin atargibi yapın bakin nasıl ötuyorlar sonra imamın kayiyi
    Cevapla
  • Haktan Yana 2 yıl önce Şikayet Et
    Sadece bu hainlerin değil; onları bu stratejik kurumlara yerleştiren referanslarının da çok ciddi sorgulanması gerekir.
    Cevapla
  • vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    bu devlet 1492 de ispanyadan kovulanlardan kimlerin hala bu topraklarda yaşadığını 7 ceddine kadar açıklamadığı sürece ayağındaki prangalardan kurtulamayacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı