ABD'den son dakika Türkiye mesajı! F-16 sorusuna cevap

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, 'Türkiye'ye sınır ötesinden yapılan saldırıları kınıyoruz.' açıklamasını yaptı. Sözcü Price F-16'larla ilgili soruya da cevap verdi.

ABD'den son dakika Türkiye mesajı! F-16 sorusuna cevap
ABD'den son dakika Türkiye mesajı! F-16 sorusuna cevap
GİRİŞ 12.10.2021 23:40 GÜNCELLEME 12.10.2021 23:46
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, "NATO müttefikimiz Türkiye'ye sınır ötesinden yapılan saldırıları kınıyoruz. Suriye'de öldürülen iki Türk polisinin ailelerine başsağlığı diliyoruz." açıklamasını yaptı.

Price, günlük basın brifinginde terör örgütü YPG/PKK tarafından Türkiye'ye yönelik saldırıları değerlendirdi.

YPG/PKK'NIN ADINI ZİKRETMEDİ

Price, YPG/PKK'nın adını zikretmeden "NATO müttefikimiz Türkiye'ye sınır ötesinden yapılan saldırıları kınıyoruz. Suriye'de öldürülen iki Türk polisinin ailelerine de başsağlığı diliyoruz." ifadelerini kullandı.

ABD'li sözcü, "Ateşkes bölgelerine tüm tarafların riayet etmesi, Suriye'de istikrarın güçlendirilmesi ve siyasi çözüm için çalışılması önemlidir." değerlendirmesinde bulundu.

'BİRÇOK ALANDA ORTAK ÇIKARLARIMIZ VAR'

Price, "Türkiye bizim önemli bir NATO müttefikimiz ve terörle mücadeleden Suriye'de çatışmanın sona erdirilmesine kadar birçok alanda ortak çıkarlarımız var. Suriye politikası konusunda Ankara ile yakın istişare halinde olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
 

Türkiye-ABD arasında tarihe geçen F-35-S-400 teklifi! ABD'li yetkili bakakaldı!Türkiye-ABD arasında tarihe geçen F-35-S-400 teklifi! ABD'li yetkili bakakaldı!


F-16 SORUSU

Öte yandan Price, F-16'larla ilgili bir soru üzerine, savunma alanındaki satışlarla ilgili Kongreye bildirim yapılana kadar herhangi bir yorumda bulunmayacaklarını söyledi.
 

Son Dakika Haberi: Türkiye'nin ABD'den F-16 alımının maliyeti belli olduSon Dakika Haberi: Türkiye'nin ABD'den F-16 alımının maliyeti belli oldu

YORUMLAR 59
  • Korkutbey 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika emperyalist devletleri siz Iki yüzlüsünüz hatta belki üç dört belki de daha da fazla yüzlüsünüz.Sizden kimseye dost olmaz.Bunu artık çocuklar bile öğrendi.
    Cevapla
  • Ezo 2 yıl önce Şikayet Et
    Millet F 35 alırken biz eski f 16lari alıp bunu da kendimize kâr mi sayicaz
    Cevapla
  • Bülent 2 yıl önce Şikayet Et
    Kurtarmaya çalıştığımız üç beş tane hain. Bunca kan kan gözyaşı boşuna. Zamanında osmanlıya sırt dönüp fransızla ingilizle birlik olan araptan kimseye yar olmaz. Kanı bozuk arapları korumak için mehmetçiği ve polisimizi kırdırdığınız yeter. Çok seviyorsa arapları birazda bilaloğlanı damatları göndersin.
    Cevapla
  • Türkiye 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen boş tenekesin haçlılar oraya yerleştiğinde gelip senin tepene bindiğinde ozaman anlarsın damadı.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    sen kimsin ya seni takan kim
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    "Bir bardak petrolü bir bardak kandan daha değerli" gören ABD !, ipini koparmış boğa gibi dünyada heryere "demokrasi insan hakları" yalanıyla kan revan içinde bırakan ABD ! SİZ MARSA GİDİP KOLONİ KURSANIZA.. Biz dünyada dünya kaynaklarını eşitçe bölüşürüz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi