Operasyon öncesi harekete geçtiler! 'Serhat' kod adlı hain ve ekibi Türkiye sınırına geldi

Suriye'nin kuzeyine yapılacak harekat öncesi terör örgütü PKK/YPG'de panik had safhaya ulaştı. Kandil, "Serhat" kod adlı haini bölgeye gönderirken, Ayn el-Arap'taki tapu ve nüfus kayıtları kaçırıldı.

GİRİŞ 01.11.2021 07:22 GÜNCELLEME 01.11.2021 09:21
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusunun (SMO) Menbiç, Tel Rifat, Ayn İsa, Kobani ve Tel Temir bölgelerine yönelik asker, cephane ve zırhlı sevkiyatı sürüyor.

Operasyon bölgelerine sevk edilen asker sayısı 9 bini aşarken, SMO Sözcüsü Yusuf Hamud, operasyona dair taktik ve stratejinin belirlendiğini ve Millî Ordu olarak alacakları rolün belli olduğunu söyledi:

"Ankara'dan gelecek hücum emri ile binlerce kilometrekarelik vatan toprağında daha PKK varlığı sona erecek."

MENBİÇ VE TEL RİFAT'TA DEVİR OYUNU 

Türkiye ve SMO'nun harekat hazırlıkları tüm hızı ile devam ederken, terör örgütü PKK, "Serhat" kod adlı teröristi Suriye'ye yeni sözde genel komutan olarak gönderdi.

"Serhat" kod adlı terörist Dırbesiye'de Şahin Cilo ile birlikte Menbiç, Tel Rifat, Ayn el-Arap (Kobani), Ayn İsa ve Tel Temir bölge sözde sorumluları ile özel toplantı yaptı. Tel Rifat ve Ayn İsa'da bazı isimleri değiştiren "Serhat" kod adlı terörist, TSK'nın harekatı sırasında teröristleri yönetecek.

Operasyon öncesi ciddi panik yaşayan terör örgütü PKK, bir yandan Menbiç ve Tel Rifat'ı rejime devretme amaçlı Şam ile görüşme trafiği başlatırken, diğer yandan Ayn el-Arap ve Ayn İsa'da yaşayan elebaşların ailelerini Kamışlı'ya taşımaya başladı. PKK militanları özellikle Ayn el-Arap'ta bulunan tapu ve nüfus kayıtları başta olmak üzere tüm evrakları da Kamışlı'ya götürüyor. 

"SERHAT" ADLI HAİN KANDİL'DEN KENDİ EKİBİ İLE GELDİ

İşgal ettiği bölgelerde sözde askeri meclisler çatısı altında faaliyet yürüten PKK'nın, Kandil'den bölgeye atadığı "Serhat" kod adlı militan, Suriye'ye 2 hafta önce ve 30 kişilik ekibi ile geldi. Sıcak hat boyunca görevlendirilen sorumlu terör örgütü yöneticileri Şervan Derviş ve Mahmut Hidro, Mahmut Berhudan, Polat Can, Civan, Hamza, Rizgar, Şiro, Kendal, Çekdar, Recvar, Habat, Mustafa Heto, Serdal gibi isimlerden oluşuyor.

Öte yandan PKK elebaşları, Menbiç ve Ayn el-Arap’ta sınır boyu kazılan tünellere patlayıcı yerleştirilmesi ve çekilme ile birlikte patlatılması talimatı verdiği öğrenildi.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ / YILMAZ BİLGEN
YORUMLAR 47
  • murat 2 yıl önce Şikayet Et
    devlet demir yumruğunu göstermeli tüm ön plandaki hainler kesin olarak itlaf edilmeli
    Cevapla
  • murat 2 yıl önce Şikayet Et
    kamışlıda ele geçirilmelidir, bu mesele daha fazla milleti meşgul etmemeli, sıfır kalıntı ile bitirilmelidir. Esed hergelesi pkk ya peşkeş çektiği babasının malı sandığı toprakların üzerinde umut besleyemez hale getirilmelidir
    Cevapla
  • cCc 2 yıl önce Şikayet Et
    Kamışlı dan başlamalıyız harekata.pkknın kökünü kazımalıyız
    Cevapla
  • murat 2 yıl önce Şikayet Et
    aynı kanaatte tüm aklı selim vatan sevdalıları, inşaallah
    Cevapla
  • MustafaK. 2 yıl önce Şikayet Et
    Operasyon a Şamdan da başlamalı Rejim Bize Saldıran PKkla da işbirliği içinde olduğu için Buna Hakkımız var
    Cevapla
  • DADAŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    HEPSİ HAİN görüldüğü yerde gebertilmelidir destek verenler dahil kürdistan diyenler de beraber gebertilmelidir it soylular köpek bunlardan daha değerli ki ekmek yediği kapıya ihanet etmiyor domuz sürüleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?