Youssef Hamoud: Türkiye'nin başlatacağı operasyona katılmaya hazırız

Sınırda artan saldırılara karşı yeni bir harekat planlayan Türkiye, bu operasyonu her an başlatabilir. Bölgeye askeri yığınağın arttığı belirtilirken, Suriyeli muhalifler de "PKK/YPG'ye karşı başlatılacak harekata katılmaya hazırız" dedi.

GİRİŞ 05.11.2021 06:35 GÜNCELLEME 06.11.2021 13:08
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Türkiye, terör örgütü YPG/PKK'ya karşı yeni bir sınır ötesi askeri harekat yapmayı planlıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye'de terör örgütü YPG/PKK'ya karşı 2016'da Fırat Kalkanı, 2018'de Zeytin Dalı ve 2019'da Barış Pınarı olmak üzere üç başarılı harekat düzenledi.

HAREKAT BÖLGESİNE DOĞRU KONUŞLANDILAR

Suriye'deki silahlı rejim muhaliflerine yakın kaynaklar, Türkiye'nin muhtemel bir askeri harekata hazırlık için Suriyeli müttefiklerine askeri malzeme gönderdiğini ve Suriyeli muhaliflerin yeni bir harekatta hedef alınması beklenen bölgelere doğru konuşlandırıldığını ifade etti.

TAM TEYAKKUZ HALİNDELER

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü YPG/PKK'lı teröristlere karşı yapacağı olası bir askeri harekata katılmaya hazır olduklarını belirten Özgür Suriye Ordusu sözcüsü Binbaşı Youssef Hamoud, "Askeri harekatın ilanından önce tam teyakkuz durumuna geçiş için kısa bir zamana ihtiyaç var" dedi.

Daily Sabah'ta yer alan habere göre; Suriyeli muhalifler, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü YPG/PKK'lı teröristlere karşı yapacağı olası bir askeri harekata katılmaya hazır olduklarını açıkladı.

HER AN BAŞLAYABİLİR

Geçen hafta Roma'da ABD Başkanı Joe Biden ile görüştükten sonra konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tabii operasyon yapılacaksa operasyon yapılacak. Bundan geri adım atılmaz" demişti.

Üst düzey bir Türk güvenlik yetkilisi Reuters'a yaptığı açıklamada, hazırlıkların sürdüğünü söyleyerek, "Tüm hazırlıklar tamamlandığında operasyon başlayacak. Rusya ile koordinasyon halindeyiz. Konu, halihazırda ABD ile ele alındı" ifadesini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 11
  • murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Allah c.c. ordumuzu, askerimizi ve suriye milli ordusu (ÖSO) nun tüm elemanlarını muzaffer ve muhafaza eylesin amin
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 2 yıl önce Şikayet Et
    gidin hepsini abd fransız kim varsa aradan kaynatın yok edin kim olduğumuzu öğrensinler
    Cevapla
  • Haci rahmeli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu sefer operasyon başladiğinda sinir boyinca tamamina yapilsin temizlik yapip tehdidi ortadan kaldirmak lazim.
    Cevapla
  • Diplomat 2 yıl önce Şikayet Et
    Güvenli koridor halinde sınırdan 50 ile 200 km dışından Suriye'den ve Irak'ta dahil olmak üzere alınmış olup Tugay tabur ve ÜB şeklinde işgal etmiş durumdayız. Terör örgütleri gurupların yerleri istihbaratımız da mevcuttur diplomasi önemlidir. Bağımsız güçlü ülke olsak da diğer ülkelerden destek gereklidir kamu oyu ve insanlar için bu konular hassas dır vuralım öldürelim yıkalım ile olmamak tadır.
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    Dolar yükseldikçe Kavala gibi kriptolar ve efendileri küstahlaşıyor, doları gerçekçi olarak kısa vadede düşürmenin tek yolu Suriye'deki hakkımız olan enerji bölgelerini ilhak etmektir, her sene 50 milyar dolar paramız sadece enerji için yurt dışına çıkıyor. Eşkıya teröristler yanı başımızdaki haklarımızı gasp edip Türk halkına zulüm ediyor. 40 yıldır bize terör ve savaş yoluyla verdikleri zarara karşılık hakkımızı tazminat olarak almalıyız. Aksi taktirde "10 Aralık Hareketi" denen kaos ittifakı 2023 seçimlerini kazanacak ve 20 senede ki tüm kazanımlarımız yok edilecek. Yerli silahları ve projeleri rafa kaldıracaklar, bölünme anayasasını AB-D emriyle kabul edecekler..
    Cevapla
  • zorbay71 2 yıl önce Şikayet Et
    Bugün yada haftaya cuma bekliyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?