Son dakika haberi: Sınır ötesi operasyon olacak mı? Erdoğan G20 dönüşü açıkladı

Son dakika: Sınır ötesi operasyon için sinyal veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20'de ABD Başkanı Biden'la görüşmesi sonrası yeni açıklamalar yaptı. Gerekenin yapılacağını vurgulayan Erdoğan, NATO'nun beraber çalışmaya sıcak baktığını söyledi.

GİRİŞ 01.11.2021 13:59 GÜNCELLEME 01.11.2021 14:53
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya'da katıldığı G20 Zirvesi dönüşünde aralarında Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in de olduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Biden'dan Türkiye'ye F-16 sözü! Erdoğan'dan ABD ve Fransa'ya Dedeağaç uyarısıBiden'dan Türkiye'ye F-16 sözü!

"NE GEREKİYORSA YAPARIZ, 'BERABER ÇALIŞALIM' DEDİK"

Türkiye, ABD'nin terör örgütü PKK/YPG'ye desteğinden rahatsız. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden'la görüşmesinde de bu rahatsızlığı dile getirdi. Bir gazetecinin, "Gerekirse operasyon yaparız bu bölgede' dediniz. Biden ile bu görüşmede de, buradaki basın toplantısında üzüntünüzü dile getirdiğinizi belirttiniz ve yeni bir sürecin bundan sonra başlayacağını söylediniz. Bu yeni süreçten ne bekliyoruz ve bundan sonraki süreç Türkiye’nin operasyon ihtimalini nasıl etkiler?" sorusu üzerine Erdoğan şu açıklamaları yaptı: 

"Operasyonun yapılması gerektiği zamanda tabi ki operasyon yapılır. Ondan geri adım atılmaz. Bir defa terör örgütleriyle olan mücadelemizden bizim asla sarfınazar etmemiz mümkün değildir. Eğer karşımızda bir terör örgütü olan PKK/PYD/YPG varsa, ne gerekiyorsa biz bunu yaparız. Bundan da taviz vermeyiz. Bunu zaten biz kendilerine her zaman söyledik ve söylüyoruz. Bundan sonraki süreçte de NATO’da müttefiksek, NATO müttefiki olarak bizim ittifak halinde olduğumuz ortağımızın böyle bir şeye tevessül etmemesi gerekir. Yine aynı şekilde bundan sonraki süreçte de Türkiye’nin temel önceliklerinden olan bu meselede beraber çalışmamız gerektiği hususunda bugün de mutabakata vardık. Orada da kendilerinin olumsuz bir yaklaşımı olmadı."

Biden'dan Erdoğan'a: Ben de size kitabımı takdim edeceğimBiden'dan Erdoğan'a: Size kitabımı hediye edeceğim

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 26
  • Katılımcı 2 yıl önce Şikayet Et
    Keşke cumhur başkanımız notuyu hiç bulaştırma dan sınır ötesi operasyonları tek taraflı olarak yurutse çünkü noto Türkiye için güvenilir bir müttefik değil bence . Bizimle beraber girmek istemeleri emin olunki Türkiye'nin lehine olmayacaktır oraya girip yerleşip Türkiye'nin elini kolunu bağlayıp hayal ettikleri yapılanmayı hızlandırma amacindalar bizden söylemesi
    Cevapla
  • Abbas 2 yıl önce Şikayet Et
    Nato suriyeye girerse pyd pkk korumak icin girer bizim askerleri şehit ettirir.aynı ırak sınırında cekic güc gibi.
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Incirligi kürecigi kapatilmali nato nun cani cehenneme
    Cevapla
  • Başkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Halen daha batıyı tanıyamadılar!yuh artık!!!
    Cevapla
  • Vatan evladı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kalleslerin verdigi hic bir ucak ise yaramaz bize faizi ile paramizi geri odesinler alcaklar
    Cevapla
  • Zümrüt 2 yıl önce Şikayet Et
    Ana parayı alabilirsen başına gözüne sür faizi şurada bir dursun faiz zaten haram
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü