Adalet teşkilatı ağaçlandırma seferberliğinde 111 bin fidanı toprakla buluşturacak

Adalet teşkilatınca yürütülen çevre dostu faaliyetler kapsamında 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nden itibaren önümüzdeki bir yıl içinde ülke genelinde 111 bin fidan toprakla buluşturulacak.

Adalet teşkilatı ağaçlandırma seferberliğinde 111 bin fidanı toprakla buluşturacak
Adalet teşkilatı ağaçlandırma seferberliğinde 111 bin fidanı toprakla buluşturacak
GİRİŞ 10.11.2021 19:36 GÜNCELLEME 10.11.2021 19:36

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Denetimli Serbestlik Daire Başkanlığı çalışmaları kapsamında 96 bin, arabuluculuk müessesi ile 10 bin fidan dikilmesi hedefleniyor. Ayrıca uzlaştırmacılık müessesi kapsamında da geçen yıl olduğu gibi önümüzdeki yılda da en az 5 bin fidan dikilmesi hedefleniyor.

DENETİMLİ SERBESTLİKTE PERSONEL VE YÜKÜMLÜLER EL BİRLİĞİYLE DİKECEK

Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle ağaçlandırma seferberliğine dönüşen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Denetimli Serbestlik Daire Başkanlığı koordinasyonunda 2019 yılında 383 bin 210, geçen yıl ise pandemi şartlarına rağmen 85 binden fazla ağaç dikilmişti.

Bu yıl ise 144 Denetimli Serbestlik Müdürlüğü aracılığıyla 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü başlatılacak etkinlikler kapsamında önümüzdeki yıl Türkiye’nin farklı şehirlerinde bin 673 dönümlük alanda 2 bin 657 personel ve bin 202 yükümlü tarafından 96 bin 846 fidan toprakla buluşturulacak.

Antalya, Aydın, Denizli, Muğla ve Mersin’de yaşanan yangınlar sonrası tahrip olan ormanlarda fidan dikimine uygun hale getirilen alanlarda ağaçlandırma çalışmaları yapılacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliği ile Ankara’da gerçekleştirilecek ağaçlandırma etkinliği kapsamında Batıkent Çakırlar bölgesinde ceza infaz kurumu ve denetimli serbestlik müdürlüğü personeli ve yükümlüler tarafından binlerce fidan dikilecek.

‘HER ANLAŞMA BİR FİDAN’ İLE ARABULUCULUK ORMANLARI OLUŞTURULACAK

Hukuk uyuşmazlıklarında alternatif çözüm yollarından biri olan arabuluculuk uygulaması kapsamında geçen yıl hayata geçirilen “Her Anlaşma Bir Fidan” projesiyle arabulucular binlerce fidan bağışı yaptı. Arabuluculuk derneklerinin oluşturduğu Dernekler Platformu ile Orman Genel Müdürlüğü Vakfı (OGEM-VAK) arasında 2020 yılında hayata geçirilen proje kapsamında anlaşmayla sonuçlanan her arabuluculuk müzakeresi için, arabulucular tarafından 1 fidan bağışı yapıldı. Bugüne kadar 10 binin üzerinde fidan bağışı gerçekleştirildi. Proje kapsamında her 10 bin fidan bağışında, Orman Genel Müdürlüğü’nün Türkiye’nin farklı şehirlerinde bulunan ağaçlandırma alanlarında “Arabuluculuk Ormanı” oluşturulacak.

UZLAŞTIRMAYLA 5 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTURULDU

Ceza hukuku alanında alternatif uyuşmazlık çözüm yolu olan uzlaştırmada da, taraflar arasındaki uyuşmazlıklar rızaya dayalı bir süreçle çözülürken, toplumsal dayanışma örneği olan edimler de uzlaşı kültürünün gelişmesine katkı sağlıyor.

Uzlaşma sağlanan dosyaların bir kısmında taraflar, fidan ya da ağaç dikilmesi karşılığında anlaşarak hem uyuşmazlıklarını anlaşmayla çözmüş oldular hem de çevre duyarlılığına örnek teşkil ettiler. Uzlaştırma müessesi kapsamında son bir yılda 5 bin fidan toprakla buluştu, önümüzdeki bir yıl içinde de aynı rakama ulaşılması hedefleniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!
Şimşek: Yabancı ilgisi somut kaynak girişine dönmüş durumda