Son dakika haberi! Diyanet'ten genelge: Camilerde saf düzeni yeniden eski sisteme dönecek

Son dakika haberi: Koronavirüs salgını gerekçesiyle 1,5 yılı aşkın süredir cemaatlerde saf düzenine izin verilmiyordu. Diyanet İşleri Başkanlığı yayınladığı bir genelge ile bu uygulamaya son verdi.

Son dakika haberi! Diyanet'ten genelge: Camilerde saf düzeni yeniden eski sisteme dönecek
Son dakika haberi! Diyanet'ten genelge: Camilerde saf düzeni yeniden eski sisteme dönecek
GİRİŞ 12.11.2021 13:25 GÜNCELLEME 12.11.2021 14:13
Bu Habere 179 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Koronavirüs salgını gerekçesiyle 1,5 yılı aşkın süredir cemaatlerde saf düzenine izin verilmiyordu. Diyanet İşleri Başkanlığı yayınladığı bir genelge ile bu uygulamaya son verdi. Yayımlanan genelgede şu ifadelere yer verildi:

Covid-19 algını kapsamında vatandaşlarımızın sağlığını korumak amacıyla 13 Mart 2020 tarihinden itibaren cami ve mescitlerde Başkanlığımızca gerekli tedbirler alınmış, gerek din görevlilerimiz gerekse vatandaşlarımız tarafından konuya gereken hassasiyet gösterilmiş, ilgili kurumlarca malum olduğu üzere cami ve mescitlerde salgın kaynaklı problem yaşanmamıştır. 

Kış şartları sebebiyle açık alanlarda namaz kılma imkanı kalmaması, ülke genelinde 18 yaş ve üstü nüfusun büyük oranda aşılanması ve toplumumuzun salgın tedbirlerine riayet konusunda alışkanlık kazanmış olması göz önünde bulundurularak yeni düzenlemenin yapılması gerekli görülmüştür. 

Bu itibarla temizlik ve maske kurallarına uymak kaydıyla cami ve mescitlerde cemaatle kılınan farz namazların normal saf düzenine göre eda edilmesi hususunda bilgilerini ve gereğini arz/rica ederim.

YORUMLAR 179
  • Ünal 2 yıl önce Şikayet Et
    Allahın elçisi Peygamberimiz ve sahabeyi kiram Zuhri ahir namazını hiç kılmadılar. 4+2+4=10
    Cevapla
  • Müslüman 2 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Allahın huzurunda 10dk daha secde etmenin namaz kılmanın Kuran okumanın sana ne zararı var onlara ne zararı olur be kardeşim ibadet edene Allahı zikredene batıl bir durum yoksa ibadet sorgulaması yapmayın herkes kendine baksın gerisini Allah bilir.
    Cevapla
  • Cemaat 2 yıl önce Şikayet Et
    Cuma namazında kılınması gereken zuhri Ahir namazı hala kılınmıyor , covid 19 bahanesi hala devam ediyor . Özellikle Amasya ve ilçelerinde imam kılmıyor ve kıldırmıyor. Bu konuya da özen gösteriniz, diyanet !!!
    Cevapla
  • Sword 2 yıl önce Şikayet Et
    Cuma namazında kılınması gereken(!) derken .. cuma namazı 10 rekat güzel kardeşim.. imam kılmıyor ve kıldırmıyorsa doğrusunu yapıyor
    Cevapla
  • AhmeT 2 yıl önce Şikayet Et
    Cuma namazında hutbedeyken amin bile denmezmis.Bazi hocalar hekten açıktan hutbedeyken cemaatte dua ettiriyor.Bu nasıl iş anlamıyorum
    Cevapla
  • Zzzz 2 yıl önce Şikayet Et
    Mezheplere göre değişir..
    Cevapla
  • İslâm 2 yıl önce Şikayet Et
    Yarabbi Şükür.Biraz geç olmadımı.
    Cevapla
  • erhn 2 yıl önce Şikayet Et
    iyi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor