Camilerde normal saf düzeninde namaz kılınmaya başlandı

Diyanet İşleri Başkanlığının aldığı kararla camilerde normal saf düzeninde namaz kılınmaya başlandı. Edirne Müftüsü Bozkurt, "Maske ve hijyen kurallarına dikkat edilecek şekilde namazlarımız eda edilecek." dedi.

Camilerde normal saf düzeninde namaz kılınmaya başlandı
Camilerde normal saf düzeninde namaz kılınmaya başlandı
GİRİŞ 13.11.2021 16:22 GÜNCELLEME 13.11.2021 16:23
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın aldığı kararın ardından müminler camilerde normal saf düzeninde namazlarını eda etmeye başladı.

Edirne'de başta selatin camilere gelen müminler temizlik ve maske kurallarına uyup yan yana saf tuttu.

Edirne Müftüsü Alettin Bozkurt, AA muhabirine, camilerde normal saf düzenine geçildiğini söyledi.

Son dakika haberi! Diyanet'ten genelge: Camilerde saf düzeni yeniden eski sisteme dönecekSon dakika haberi! Diyanet'ten genelge: Camilerde saf düzeni yeniden eski sisteme dönecek

Camilere gelen cemaatin tedbirlere uyduğunu belirten Bozkurt, "Allah'a şükürler olsun normal saf düzenine geçtik. Maske ve hijyen kurallarına dikkat edilecek şekilde namazlarımız eda edilecek. Eskiden olduğu gibi saf düzenine geçiyoruz. Yüce Rabb'imiz bugünleri bize gösterdi. İnşallah bir daha bu durumlarla karşılaşmayız." ifadesini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın imzasıyla cami ve mescitlerdeki saf düzenine ilişkin bir yazı gönderilmişti. Yazıda, toplumun salgın tedbirlerine riayet konusunda alışkanlık kazanmasının göz önünde bulundurularak yeni düzenlemenin yapılmasının gerekli görüldüğü belirtilmişti.

Ülke genelinde 18 yaş ve üstü nüfusun büyük oranda aşılandığı vurgulanan açıklamada, "Temizlik ve maske kurallarına uyulmak kaydıyla cami ve mescitlerde cemaatle kılınan farz namazları normal saf düzenine göre eda edilebilecek." ifadeleri yer almıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • GÖRHELE 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet yorumcu arkadaşın bir tanesi yazmış maske diye doğru yazmış maskenin kesinlikle camide takılması lazım bir İkincisi camilerin en az üç günde bir dezenfekte edilmesi lazım ayaklardan Ellerden halılara bulaşan mikropların temizlenmesi lazım Bunlar çok çok önemli şeyler diye düşünüyorum.....
    Cevapla
  • münzevi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir rica da benden olsun.:) Omuz omuza durmaktan çekiniyorsanız en arkada saf tutun. Böylece saf düzenini bozmamış olursunuz.
    Cevapla
  • Fenerli 2 yıl önce Şikayet Et
    Seccade kullanım gereği kalmadı mı?
    Cevapla
  • Atakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Sağlıkla ilgili konu Sağlık bakanlığının karar vermesi gerekir yanlış yapılmış günde 200 kişi ölüyor zaten Camilerimiz maalesef sadece Cuma namazında doluyor safların aralıklı olmasına devam edilmelidir
    Cevapla
  • Ömer Bey 2 yıl önce Şikayet Et
    olur
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok şükür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır