Sırp lider Milorad Dodik: Erdoğan'a söz verdim! Başkası istedi diye savaşa gitmeyeceğiz

Sırpların bağımsızlık ilan edebileceğini ve bağımsız bir ordu kuracağını söyleyen Bosnalı Sırpların lideri Dodik, yaptığı açıklamalarla Bosna Hersek'te gerilimi tırmandırmıştı. Türkiye'nin devreye girmesiyle Dodik'ten yeni açıklama geldi.

GİRİŞ 12.11.2021 23:18 GÜNCELLEME 12.11.2021 23:18
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Bosnalı Sırpların lideri Milorad Dodik'in ayrılıkçı söylemlerinin ve bağımsız ordu kuracağını söylemesinin ardından Balkanlar'da yeni bir siyasi krizin fitili ateşlendi.

DEVREYE TÜRKİYE GİRDİ

Bosna Hersek'te gerilim tırmanırken Türkiye devreye girdi. Başkan Erdoğan Bosnalı liderlerle biraraya geldi. Bosnalı Sırpların lideri Milorad Dodik olayların perde arkasını ve Başkan Erdoğan'ın Balkanlar'daki güçlü etkisini A News'e anlattı.

'BAŞKAN ERDOĞAN'A SÖZÜNÜ VERDİM'

Dodik, "Başkan Erdoğan'a savaşın bir seçenek olmadığı sözünü de verdim. Başkası istedi diye savaşa gitmeyiz. Savaşmayacağız ve barışı tehlikeye atmayacağız. Benim için siyasi bir amaç yok, çünkü barışı tehlikeye atmış olurum ve bu yüzden bunu yapmayacağım." ifadelerini kullandı.

Görüşmenin olumlu geçtiğini belirten Dodik, "Bu yıl birkaç kez Başkan Erdoğan ile görüştüm, ilişkilerimizi topyekün görüştük. Masada Bosna-Hersek ve Balkan bölgesi ile ilgili çeşitli siyasi konular, istikrar ihtiyaçları ve tabii ki durumun anlaşılması için, Belgrad'dan Saraybosna'ya ulaşan, Türkiye'nin de desteklediği bir otoyol inşaatı vardı. Balkanlar'daki birçok sorunu çözecek ekonomik konular vardı." şeklinde konuştu.

Sırp lider Dodik bölgede bir çatışma istemediğini ve sorunun boyutu ne olursa olsun barışı önemsediğini belirtti.

YORUMLAR 77
  • Halo 2 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında padişahımızı şehit eden bu köpeklere güven olmaz.
    Cevapla
  • Gökhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Biraz tarih oku.Arastir.Sirplar osmanlinin en yakın muttefikidir
    Cevapla
  • Erkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Merak etmesinler 90 larin turkiyesi yok tayyip bey dodige gerekeni demis akilli ol oda akilli olmus olmassa kendi bilir. TSK. Kanatlandirir
    Cevapla
  • m b 2 yıl önce Şikayet Et
    kalpte iman yoksa ne içer de ne de dışarıda cesaretin olmaz
    Cevapla
  • osman özdemir 2 yıl önce Şikayet Et
    sırptır sözünü tutar sanmayın.iyi tanırım bunları ,sırtlan gibidirler.avlarını canlı yerler şerfsizler.tutmaz sözünü görürsünüz...
    Cevapla
  • Biraz kafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Garabet ittifakı hükümette olsaydı batılılar ve ruslar çoktan Müslümanlara son darbeyi vurmak icin harekete gecmislerdi. Iste bunu bazıları anlamıyor, hala patates hala dolar diyo. Ekrem Imamoglu gecenlerde Avrupadan gereksiz yere, sanki Istanbul muhtacmis gibide kredi aliyor. Vallahi gururuma dokundu!
    Cevapla
  • Tembel 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet bankaları kredi vermemiş canim
    Cevapla
  • Vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    İmamoğlu, bay kemal gibi kişiler için ; şeref, namus, haysiyet, vatan, millet gibi kelimeler lugatlarında ve hayatlarında mevcut olmadığı için, vatan bölünmüş namusları beş para olmuş, umurlarına takmazlar, tek taktıkları şey keyif ve paralarıdır, dünyalarıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!